30/11/14

Το αυτόματο – ανταγωνιστής του Καλάσνικοφ

Lenta.ru
Νέο τυφέκιο, τα χαρακτηριστικά του οποίου κρατούνταν μυστικά, παρουσιάστηκε δημόσια. Αυτό θεωρείται ο μεγάλος ανταγωνιστής του αυτομάτου - θρύλος, Καλάσνικοφ.
Το προσωπικό του εργοστασίου Ντεγκτιαριόφ που βρίσκεται στην πόλη Κοβρόφ (περιφέρεια Βλαντίμιρ) παρουσίασε δείγματα του νέου αυτόματου όπλου πεζικού. Οι σχεδιαστές, οι οποίοι κρατούσαν επί μακρόν μυστικά τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του νέου όπλου, παρουσίασαν την έκδοση του νέου αυτόματου.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Zvezda, μια από τις ιδιαιτερότητες του αυτόματου είναι ότι μπορεί να δεχθεί φυσίγγια των δυο περισσότερο διαδεδομένων στη Ρωσία διαμετρημάτων, 5.45 και 7.62. Τα διαμετρήματα αυτά θα επιτρέψουν την ομοιοτυπία του πολυβόλου Ντεγκτιαριόφ με το Καλάσνικοφ.
Το νέο αυτόματο Α-545 είναι εξοπλισμένο με επικρουστήρα και ρυθμιστή νέας σχεδίασης, που μειώνει τη δυναμική της ανάκρουσης. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρίας, η ικανότητα συγκέντρωσης των πυρών του νέου όπλου σε ένα σημείο, όταν αυτό βάλλει κατά ριπάς, υπερβαίνει σημαντικά τις απαιτήσεις των στρατιωτικών.
Το νέο όπλο είναι μια σημαντικά βελτιωμένη τροποποίηση του μοντέλου ΑΕΚ-971. Χρησιμοποιεί φυσίγγια 5,45х39, όπως και το αυτόματο ΑΚ-74 και τα ανάλογά του που χρησιμοποιεί σήμερα ο στρατός. Ετοιμάζεται επίσης μια έκδοση του αυτόματου με σφαίρες 7,62х39. Θεωρείται πως στη σειριακή παραγωγή του το νέο όπλο θα λάβει την ονομασία «Kord», και θα καταστεί έτσι μέρος της οικογένειας όπλων παραγωγής ZiD (Zavod imeni Degtyariov - Εργοστάσιο ονόματι Ντεγκτιαριόφ), η οποία παράγει ήδη ένα πολυβόλο μεγάλου διαμετρήματος και τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή για φυσίγγια 12,7х108 χιλιοστών.
Σήμερα το εργοστάσιο Ντεγκτιαριόφ του Κοβρόφ, συμμετέχει στο διαγωνισμό για το νέο αυτόματο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με το μοντέλο ΑΕΚ-971, το οποίο είναι και αυτό εξοπλισμένο με μηχανισμό μείωσης της ανάκρουσης. Ανταγωνιστής του είναι το αυτόματο ΑΚ-12 Καλάσνικοφ.

1 σχόλιο:

  1. Είναι άραγε η ίδια βιομηχανία που κατασκεύαζε κατά την διάρκεια του 2ου Π.Π. το επίφοβο για τα Panzer II Panzer IV ανταρματικό τυφέκιο Ντεκτυάρεφ;

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.