27/11/14

O ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τους "κουτόφραγκους" γιατί δεν κατάλαβαν σωστά το... πρόγραμμα των Σταθάκη-Μηλιού!!!

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ένα e-mail που διέρρευσε στο Διαδίκτυο με την υπογραφή του εκπροσώπου του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Capital, Τζόερκ Σπόνερ, στο οποίο αναφέρεται πως το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε στο City του Λονδίνου από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Μηλιό, είναι «χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και «θα φέρει το απόλυτο χάος».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το e-mail «κατασκευασμένο από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους». 

«Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» δήλωσε στο star.gr, σημειώνοντας: «Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος του Capital στη συνάντηση με τους κ. Μηλιό και Σταθάκη. Δεν υπήρχε στη συνάντηση ο συγκεκριμένος άνθρωπος».

Σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο Γ.Σταθάκης. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο, ο κ. Σταθάκης είπε ότι ο Τζόερκ Σπόνερ δεν ήταν στη συνάντηση στο Λονδίνο, ενώ σημείωσε ότι το ταξίδι ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα.

Το θέμα, πάντως, εξελίχθηκε σε νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας.

«Εδώ καιγόμαστε και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει απίθανα πράγματα στο City» είπε στο Mega η Σοφία Βούλτεψη.

Το e-mail
Στο e-mail που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο αναφέρεται ότι «όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα», πως «το πρόγραμμα (σ.σ. που παρουσίασαν οι κ. Σταθάκης και Μηλιός) είναι χειρότερο κι από κομμουνιστικό» και ότι «θα φέρει το απόλυτο χάος».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση «θα δούμε να επαναλαμβάνεται το σενάριο της Κύπρου -μαζική φυγή καταθέσεων, οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό, ενώ θα σημειωθεί και απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων».

Το e - mail έχει ως εξής: 

«Ήμουν στη συνάντηση με τον Σταθάκη (15 επενδυτές) και σε μια χωριστή συνάντηση με τον κ. Γιάννη Μηλιό, επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο (20 επενδυτές)

- Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα
- Το πρόγραμμα (σ.σ. που μας παρουσίασαν) είναι χειρότερο κι από εκείνο των κομμουνιστών (τουλάχιστον εκείνοι είχαν ένα σχέδιο που το 'χαν σκεφτεί καλά προηγουμένως) – αυτό εδώ θα φέρει το απόλυτο χάος.
- περιμένω ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει ποσοστό 36,5%, δηλαδή απόλυτη πλειοψηφία δεδομένων των +50 εδρών, θα δούμε να επαναλαμβάνεται το σενάριο της Κύπρου – μαζική φυγή καταθέσεων, οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό, ενώ θα σημειωθεί και απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων.
-Υπάρχουν σκέψεις ότι ο Σαμαράς δεν θα καταφέρει να πετύχει να συγκεντρώσει πάνω από 174 βουλευτές για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο – υπάρχουν δηλώσεις από πολλά μέλη του Κοινοβουλίου ότι δεν θα ακολουθήσουν τον Σαμαρά.

Εάν δεν ήταν τόσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν (οι κκ Μηλιός, Σταθάκης), θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο.

- “Αισθανόμαστε πιο κοντά στο Podemos και στο γερμανικό “die Linke”, αν και εκείνοι είναι υπέρ το δέον φιλελεύθεροι”
- Θα τερματίσουμε τη λιτότητα – είπαμε στον κόσμο που βγαίνει στους δρόμους να σταματήσει να κάνει διαμαρτυρίες, γιατί θα αναλάβουμε (σσ την εξουσία) και θα τους φροντίσουμε
- 5 θεμέλιοι λίθοι του προγράμματός τους:

να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση παρέχοντας δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, φαγητό, στέγη, υγειονομική περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη

η αύξηση μισθών για όλους με κατώτατο μηνιαίο μισθό τα 750 ευρώ, επιστροφή στους 14 μισθούς και 750 ευρώ x 13 μήνες για τους συνταξιούχους. Η πρόσληψη πολλών χιλιάδων υπαλλήλων σε κυβερνητικές θέσεις (σσ Δημόσιο)
Πρωτογενές πλεόνασμα 1% με πάταξη της παραοικονομίας (δεν θα αποτελεί κίνητρο, γιατί οι φτωχοί θα έχουν τον βασικό μισθό των 750 ευρώ το μήνα (αστειεύονται...)) - δεν θα υπάρχουν φόροι στα ακίνητα (κόστος 2 δισ. ευρώ), περικοπή όλων των φόρων κατά 20%, εκτός των υψηλών εισοδημάτων (κόστος 2 δισ. ευρώ), όλα θα πληρωθούν από τα 70 δισ. των απλήρωτων φόρων. Αναμένουν ότι η αύξηση του ΑΕΠ στη μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ εποχή θα απογειωθεί πάνω από 3-5%, καθώς οι ΜμΕ θα μπορούν να επενδύουν με κάθε εμπιστοσύνη (εδώ γελάμε δυνατά...). Αναμένουν επίσης (σσ στον ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα έρθει κύμα ξένων επενδύσεων 

- Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

Η ΕΚΤ θα αγοράσει ολόκληρο το ελληνικό χρέος για 60 χρόνια ( 70 δισ. ευρώ) και θα απολέσει κάθε τόκο (η Γερμανία κατάφερε να της γίνει το 1952 62% κούρεμα χρέους, άρα και η Ελλάδα μπορεί να πετύχει κι αυτή κούρεμα).
Ανέφερα πως η Γερμανία εκείνη την περίοδο έκανε και τεράστιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι 2 τους είπαν ότι εδώ έγιναν ήδη υπερβολικά πολλές μεταρρυθμίσεις.
Η αναλογία ελληνικού χρέους προς ΑΕΠ θα πάει στο 20% έως το 2080 (χα χαχ χα – φοβερό αστείο)
Περαιτέρω αύξηση των επιδοτήσεων από τις Βρυξέλλες κατά 5 δισ.
Κανένας στις Βρυξέλλες δεν θα έχει κέρδος αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, γιατί έχουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, αλλά ο Τσίπρας έκανε λάθος που συμφώνησε με τη Μέρκελ ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ

- Μορατόριουμ στο ιδιωτικό χρέος, με μάξιμουμ εξυπηρέτηση του 20% εξ αυτού όταν το το διαθέσιμο εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 750 ευρώ το μήνα.

Η δημιουργία γραφείων πιστωτικής ανάλυσης που θα διαμεσολαβεί μεταξύ των τραπεζών και των δανειζομένων – και θα αποφασίζει ποιος θα πληρώνει, τι θα πληρώνει και τι θα “κουρεύεται”
Το ΤΧΣ θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες με 3 δισ. (τον πρώτο χρόνο θα χαθούν τα παραπάνω), τον δεύτερο χρόνο θα ανακτηθούν (το είπαν και οι δυο τους αυτό, σοβαρά), καθώς το ελληνικό ΑΕΠ θα δει μεγάλη αύξηση και θα γίνει εισροή επενδύσεων.
Οι τράπεζες είναι πολύ δυνατές, οι δανειολήπτες πολύ ανίσχυροι – αυτό θα αντιστραφεί
Θα γίνει αλλαγή 100% στο διοικητικό σχήμα των τριών μεγάλων συστημικών τραπεζών – πλην της Eurobank που η πλειοψηφία του κράτους στο μετοχικό σχήμα δεν υφίσταται πλέον.
Θα υπάρξει εντολή ώστε η δικαστική εξουσία να γίνει πιο παραγωγική”

Δεν θα μπορούσα να τα επινοήσω όλα αυτά, ακόμα κι αν το 'θελα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.