30/11/14

Τούρκος Υπουργός: «Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν ότι η Γη είναι σφαίρα!»

Τούρκος Υπουργός: «Οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν ότι η Γη είναι σφαίρα!»
Το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία συνεχίζει να γελοιοποιείται στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τους ισχυρισμούς του.
Μετά την απίστευτη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι την Αμερική ανακάλυψαν οι μουσουλμάνοι (!), ήρθε η σειρά του Τούρκου υπουργού Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας να μας… διαφωτίσει ότι τη σφαιρικότητα της Γης την ανακάλυψαν… μουσουλμάνοι επιστήμονες.

Μιλώντας σε συνάντηση επιχειρηματιών στο Ικόνιο, την Παρασκευή, ο Φικρί Ισίκ (Fikri Işık) είπε ότι «700 με 800 χρόνια πριν τον Γαλιλαίο, 71 μουσουλμάνοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η Γη είναι σφαίρα».

Ωστόσο, οι βλακείες που ξεστομίζουν οι ισλαμιστές κυβερνήτες της Τουρκίας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε από τα τουρκικά Μέσα, με την εφημερίδα Ηurriyet να αναγκάζεται να αναφέρει ότι η σφαιρικότητα της Γης ήταν ήδη γνωστή στους αρχαίους Έλληνες.

Ο Γαλιλαίος δε, δεν αντιμετώπισε την οργή της Καθολικής Εκκλησίας (1616 και 1633) επειδή είπε ότι η Γη ήταν σφαιρική, αλλά επειδή υιοθέτησε την ηλιοκεντρική θεωρία, που ερχόταν σε σύγκρουση με την άποψη που είχε αποδεχθεί η Εκκλησία (ανατολική και δυτική) ότι η Γη είναι το κέντρο του Σύμπαντος.

Το 830 ο Χαλίφης Αλ Μαμούν όρισε μια επιτροπή από μουσουλμάνους αστρονόμους για να μετρήσουν την περιφέρεια της Γης, που ήταν αποδεκτή ως σφαίρα έτσι κι αλλιώς, και εκείνοι κατάφεραν να την υπολογίσουν με μεγάλη ακρίβεια. Αυτό λοιπόν το γεγονός ο Τούρκος υπουργός το διαστρέφει με επιχειρήματα στυλ… Λιακόπουλου!

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι την Ηλιοκεντρική Θεωρία, ότι δηλαδή η γη είναι σφαίρα και κινείται γύρω από τον ήλιο, τη διατύπωσε ο Έλληνας επιστήμονας Αρίσταρχος ο Σάμιος (310 π.Χ. – περίπου 230 π.Χ.), ενώ την περιφέρεια της Γης υπολόγισε με μεγάλη προσέγγιση ο επίσης Έλληνας επιστήμονας Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (276 π.Χ. – 194 π.Χ).

Ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της Γης σε 252.000 στάδια. Δεν ξέρουμε όμως την ακρίβεια της μέτρησης, καθώς δεν ξέρουμε ποιο είδος σταδίου χρησιμοποίησε. Αν χρησιμοποίησε το αττικό στάδιο (184,98 μέτρα), τότε υπολόγισε την περιφέρεια σε 46.615 χιλιόμετρα. Αν χρησιμοποίησε το οδοιπορικό στάδιο (157,50 μέτρα), τότε την υπολόγισε σε 39.690 χιλιόμετρα, που είναι αρκετά καλός υπολογισμός, με δεδομένο ότι σήμερα υπολογίζεται σε 40.007,86 χιλιόμετρα, ενώ στη Γαλλική Επανάσταση είχε οριστεί να είναι 40.000 χιλιόμετρα.
tourkos Ο Τούρκος υπουργός Φικρί Ισίκ που συναγωνίζεται σε ψευδοεπιστημονικές κοτσάνες τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

3 σχόλια:

  1. Ἡ ἐγκυρότητα τῆς ἱστορικῆς ἀλήθειας καί ἡ ἐγκυρὀτητα τῶν ἐπιστημονικῶν δεδομένων καί ὑποθέσεων, σέ κάθε ὁλοκληρωτισμό εἶναι ὑπόθεση κρατικῆς "ἀλήθειας".
    Μετά τούς ὁλοκληρωτισμούς α) τοῦ μουσουλινικοῦ φασισμοῦ, β) τοῦ χιτλερικοῦ ναζισμοῦ, γ) τοῦ σταλινικοῦ κουμμουνισμοῦ, δ) τοῦ μαοϊκοῦ κουμουνισμοῦ, ε) τοῦ χιροχιτικοῦ ἰαπωνισμοῦ (στίς κτήσεις τῆς Ἰαπωνίας μέχρι τό 1945 καί στήν ἴδια τήν Ἰαπωνία μέχρι τό 1950 περίπου), στ) τοῦ κεμαλικοῦ ἐθνικισμοῦ-τουρκισμοῦ, ζ) τοῦ ἀμερικανικοῦ ὑποδουλωτικοῦ νεοφιλελευθερισμοῦ καί τοῦ ἐπίσης ἀμερικανικοῦ παραθρησκευτικοῦ σεκτισμοῦ (ὑποδούλωση στό ὄνομα τῆς θρησκευτικῆς καί φιλοσοφικῆς ἐλευθερίας) νά καί, η) ὁ τουρκικός φασιστο-μουσουλμανισμός.
    Ὁ ναζισμός τοῦ 21ου αἰῶνος ἐξελίχθηκε λοιπόν, καί εἶναι οἰκονομικοῦ καί παραθρησκευτικοῦ χαρακτῆρος.
    Ἤδη διδάσκεται στά σχολεῖα μας ἀλλά καί διαμορφώνει "νεωτερικούς" ἀντισυνταγματικούς νόμους "μας", πού σκοπεύουνε νά μᾶς ἀλλάξουνε τήν πίστη μας, τόν τρόπο ζωῆς μας καί τήν ἱστορική αὐτοσυνειδησία μας, προσέτι δέ, νά δαιμονοποιήσουνε τήν αἴσθησή μας περί έλευθερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.