27/11/14

Σκουρλέτης: Η υπόθεση του e-mail “μυρίζει”…

Σκουρλέτης: Η υπόθεση του e-mail “μυρίζει”…
«Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν παρέστη σε καμία συνάντηση με τον κ. Σταθάκη και τον κ. Μηλιό. Το συγκεκριμένο fund δεν είχε καν συμμετοχή στις συγκεκριμένες συζητήσεις. Το συγκεκριμένο fund επενδύει στην Ελλάδα. O δε συγκεκριμένος κύριος είναι γνωστό ότι είχε συναντήσει και τον πρωθυπουργό τον προηγούμενο χρόνο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι περισσότερο αυτή η υπόθεση μυρίζει μια συνεννόηση κάποιων συγκεκριμένων κέντρων με την κυβέρνηση για τη δημιουργία κάποιων εντυπώσεων, παρά ανταποκρίνεται σε μια πραγματική εκτίμηση, όποια εκτίμηση και αν είναι αυτή.

Διότι δεν μπορεί κάποιος να εμφανίζεται ότι ήταν σε μια συζήτηση και να μην ήταν», δήλωσε στον ραδιοσταθμό ALPHA 9,89 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με το e-mail του κ. Σπόνερ του επενδυτικού fund Capital.

«Θέλω να πω ότι, όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές, διαπιστώνουμε πως ποτέ άλλοτε η χώρα δεν είχε γνωρίσει έναν τόσο βρώμικο πόλεμο και μια προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση και τους δημοσιογράφους», είπε ο κ. Σκουρλέτης και τόνισε ότι δόθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις του κόμματος.

«Φαντάζομαι να αντιληφθήκατε ότι τα ίδια που λέμε εδώ τα ίδια λέμε και έξω, δεν είμαστε διπρόσωποι. Το λέω αυτό με μια κάπως περιπαικτική διάθεση, προς όσους ανακαλύπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως έναν Ιανό με δύο πρόσωπα. Εμείς έχουμε απόλυτη συνέπεια λόγων και θέσεων. Προφανώς, το σημείο εκκίνησης, η οπτική που βλέπουμε τα πράγματα δεν είναι αυτή των εκπροσώπων των αγορών. Νομίζω, όμως, ότι είναι θετικό το ότι είχαμε μια απευθείας συζήτηση με ανθρώπους που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επηρεάζουν ως ένα βαθμό το κλίμα στην αγορά», προσέθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν φύγουν τα χρήματα από τις τράπεζες και πως προετοιμάζεται η Κουμουνδούρου για το πώς θα αντιμετωπίσει μία καταιγίδα ψυχολογικών επιχειρήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εγώ νομίζω ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα αποπειραθούν διάφορα κέντρα να δημιουργήσουν μια τέτοια εικόνα, ένα τέτοιο κλίμα. Και θα έλεγα, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση από την πλευρά της επενδύει σε αυτού του είδους τη “συνέργεια”, σε αυτό το “χέρι βοήθειας” που θα δώσουν διάφοροι τέτοιου είδους κύκλοι. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξαν δηλώσεις, για παράδειγμα του κ. Γεωργιάδη, όχι μια αλλά περισσότερες φορές, της κ. Βούλτεψη κάποια στιγμή, αλλά και του πρωθυπουργού».

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες του προέδρου των ΑνΕλ Πάνου Καμμένου και της βουλευτή του κόμματος Σταυρούλας Ξουλίδου για απόπειρα δωροδοκίας για την προεδρική εκλογή απάντησε: «Ο κ. Καμμένος είχε κληθεί ως μάρτυς να καταθέσει και κατέθεσε το συγκεκριμένο περιστατικό στον κ. Παναγιωτόπουλο. Είχε κάνει αναφορά, απ’ όσο γνωρίζω εγώ. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, αυτήν τη στιγμή υπάρχει ανάγκη εκ των πραγμάτων αυτή η υπόθεση να ξανανοίξει και, θα έλεγα, καλό θα ήταν να μην την αναλάβει ο κ. Παναγιωτόπουλος».

Επίσης, ζήτησε να ξανανοίξει η υπόθεση «κουμπαράς», λέγοντας πως πρόκειται για «μια πολύ σοβαρή καταγγελία». «Πώς το ακούτε εσείς αυτό το πράγμα; Δεν είναι σοβαρό; Οι πιέσεις υπάρχουν σε κάθε περίπτωση. Το βλέπουμε. Αλλά νομίζω ότι το πραγματικό δίλημμα, το οποίο θα πρέπει κανείς να το αντιμετωπίσει ελεύθερα από άλλου είδους πιέσεις, είναι αν θέλουμε μέσω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική και ο κ. Σαμαράς να συνεχίσει το καταστρεπτικό του έργο. Περί αυτού πρόκειται, όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερευούσης σημασίας», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «επιβεβαιώνονται τα όσα είχαμε πει για τις συναντήσει τρόικας-κυβέρνησης: ότι το μνημόνιο παραμένει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και θα παραμείνει όσο η κυβέρνηση δεν έχει ένα σχέδιο εξόδου και όσο κινείται στη λογική της εξυπηρέτησης των μνημονιακών πολιτικών» και τόνισε: «Αυτό επιβεβαιώνεται από όλες τις προηγούμενες συζητήσεις, και επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά. Να κάνω και μια εκτίμηση. Θα υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια “ελεγχόμενη” ασυμφωνία».
mignatiou.com  Ανδ. Παν., ANA-MPA

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΤΣΕΠΩΣΕ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΥΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις, - από την ανάποδη -, διαβάζει και ακούει κανείς.

    Όλες αυτές αναφέρονται υπέρ ενός μοναδικού κόμματος το οποίο και υποστηρίζεται με κάθε τρόπο!

    Στην Περιφέρεια, ο μεν Τράγκας που έχει γυρίσει υπέρ της κυβέρνησης, έχει κοπεί, το τι δε ακούει κανείς από τους διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε βγάζει κυριολεκτικά από τα ρούχα σου.

    Κανονική πλύση εγκεφάλου τόσο από τα ερτζιανά κύματα όσο και από την τηλεόραση καθώς και από το διαδίκτυο!

    Άλλως τε, ο Δημοσιογράφος κ. Πορτοσάλτε, έχει επίσημα καταθέσει πως υπάρχουν εμβόλιμοι «συντάκτες» στο διαδίκτυο, αμειβόμενοι με 5 έως 10 ευρώ το κομμάτι, οι οποίοι γράφουν συστηματικά μόνον υπέρ του ενός κόμματος και κατά της υπεράνθρωπης προσπάθειας του εγγονού αυτής της «μεγάλης φασίστριας» Πηνελόπης Δέλτα!

    Το ένα τρίτο του χρέους της χώρας οφείλεται στις δαπάνες υγείας, και όμως όλοι επιτίθενται στον φουκαρά τον Γεωργιάδη και κανείς δεν θυμάται το όργιο με την υγεία της πενταετίας Κωστάκη Καραμανλή.Όλoι τα βάζουν μόνο με την «κατοχική κυβέρνηση» (sic!) Σαμαρά!

    Τι να κάνουμε!

    Θα υποστούμε πάλι, εμείς που τόσα χρόνια πληρώναμε και υφιστάμεθα τα επίχειρά της, την αλητεία του «Λεφτά υπάρχουνε!» [«το Γιωργάκη» εννοούσε βέβαια τα χρήματα του Ελληνικού Λαού και όχι τα δικά του!!], για άλλη μια φορά!

    Και η οικονομία; Και τα Εθνικά θέματα;

    Εφ’ όσον ο Ελληνικός Λαός έτσι θέλει, έτσι και θα γίνει!



    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.