29/11/14

Επιχείρηση "γκρίζο" Καστελόριζο με "κόκκινη" ΑΟΖ από τον Νταβούτογλου και τους στρατηγούς του

Image
Πέρα από κάθε λογική και χωρίς καμία επαφή με οποιαδήποτε έννοια νομιμότητας η Τουρκία διευρύνει την θεωρία των γκρίζων ζωνών που έφερε στο προσκήνιο με την κρίση των Ιμίων. Ήταν γνωστό και αναμενόμενο ότι η θεωρία αυτή δεν θα παρέμενε στις ακατοίκητες βραχονησίδες. Ήρθε η ώρα να κάνει πράξη την θεωρία στο Κατελόριζο.

Από το 1974 το ‘χουμε …δει το έργο πολλές φορές . Η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία. Καμία υπέρπτησή της δεν γίνεται “κατά λάθος” όπως συχνά θέλουν κάποιοι να πιστεύουν στην Αθήνα. Κάθε κίνηση έχει ένα στόχο. Και το “παραμύθι” που έχει ξεκινήσει χρόνια πολλά αλλά τους τελευταίους μήνες εντείνεται στο Καστελόριζο, δεν είναι τυχαίο. Οι “προειδοποιήσεις” των τουρκικών ραντάρ σε αεροσκάφη και ελικόπτερα περί “πτήσεως στον τουρκικό εναέριο χώρο” λειτουργούν σιγά,σιγά …εθιστικά. Θα το συνηθίσουμε κι αυτό;

Ο Νταβούτογλου μας το ΄χει πει με τον πιο καθαρό τρόπο, ως ΥΠΕΞ. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα και σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ είπε ότι το Καστελόριζο “ανήκει στην Μεσόγειο”. Η ΑΟΖ του βέβαια θέλει να περάσει στην Τουρκία.

Όλα αυτά με την εκνευριστική πλέον ανοχή για να μην πούμε συνεργασία διεθνών οργανισμών και μεγάλων δυνάμεων. Και προς αυτές πλέον πρέπει να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες πιέσεις για να πάρουν ξεκάθαρη θέση όχι υπερ της Ελλάδας αλλά υπέρ της διεθνούς νομιμότητας που δεν μπορεί να είναι …α λα καρτ.

Που είναι ο ΓΓ του NATO που μας είχε συστήσει…ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση; Ενημερώθηκε για την νέα τουρκική αλητεία ή θα αναμένει αυτό που θα ακολουθήσει; Την παρενόχληση στον αέρα αεροσκάφους ή ελικοπτέρου που θα πετά στο Καστελόριζο; Είναι θέμα χρόνου. Η Άγκυρα το ΄χει ξανακάνει. Όταν μαχητικά της παρενόχλησαν θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια C 130 που μετέφερε στην Κύπρο τον τότε ΥΕΘΑ Άκη Τσοχατζόπουλο . Πέρασαν τα χρόνια ο Άκης είναι φυλακή αλλά το τι έχουν κάνει οι Τούρκοι δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Που είναι οι “μεγάλες δυνάμεις” που υπογείως εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τον “σουλτάνο” Ερντογάν αλλά πάντα τελικά του χαϊδεύουν τ΄ αυτιά;

Δεν πρόκειται κανείς να εμφανιστεί το ξέρουμε. Αλλά και “φασαρία” μεγάλη πρέπει να κάνουμε και κυρίως να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα. Η Τουρκία πρέπει διαρκώς να λαμβάνει το μήνυμα ότι όποια τρέλα κι αν αποφασίσει να κάνει θα πληρωθεί με μεγάλο κόστος.

Αντιθέτως μαθαίνουμε ότι στην Αθήνα έχει κυριαρχήσει η άποψη του …εξευμενισμού του “θηρίου”! Τακτική που τίποτα δεν έχει αποδώσει . Αντιθέτως μας ζημιώνει όλο και περισσότερο. Μ΄ αυτή τη λογική λοιπόν μαθαίνουμε ότι βρίσκεται στην Τουρκία ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος.

OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.