29/11/14

Νέος χάρτης - Πέσμεργκα: Πρακτικά ελευθερώθηκε το Κομπάνε. Το ΒΑΣΙΚΟ κέρδος από το θρίαμβο

Του Στρατή Μαζίδη
Ένας νέος χάρτης της μάχης του Κομπάνε δόθηκε στη δημοσιότητα από τις δυνάμεις των μαχητών Peshmerga ο οποίος δείχνει πλέον την πλήρη ανατροπή μετά από δύο μήνες σκληρών μαχών για την υπεράσπιση της πόλης.
Σύμφωνα μάλιστα με το tweet των Peshmerga «η πόλη έχει πρακτικά ελευθερωθεί».


Η μεγάλη πραγματικότητα που προκύπτει τόσο μέσα από τη μάχη της Κομπάνε όσο και τα μέτωπα του συριακού στρατού σε Χαλέπι, Ιντλέμπ και Ντέιζ Εζόρ στα οποία έχει πλέον μεγάλο προβάδισμα είναι ότι οι τζιχαντιστές παρά τα κλεμμένα όπλα που διαθέτουν, δεν είναι οργανωμένος στρατός, δεν έχουν εμπειρία, δε διακρίνονται για το κάτι παραπάνω που απαιτείται σε μια μάχη, είναι χειρίσιμοι στο πεδίο της πραγματικής μάχης και η μόνη τους δύναμη προκύπτει από την πρακτική του τρόμου και των ύπουλων επιθέσεων αυτοκτονίας.

Οι κούρδοι είναι άξιο πολλών συγχαρητηρίων. Με όπλα πιο μεγάλα κι από τους ίδιους, αντιμετώπισουν πολλαπλάσιους και καλύτερα εξοπλισμένους. Να λοιπόν που πάντα ο ανθρώπινος παράγοντας, η ψυχή, το μυαλό και η καρδιά αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στο οτιδήποτε. Αυτό ας είναι και για εμάς ένα καλό μάθημα.

freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.