27/11/14

Βουλή: Αντιπαράθεση Αδ. Γεωργιάδη - ΣΥΡΙΖΑ

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε χθες στη Βουλή ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή τα περί σημειώσεων του fund Capital σχετικά με τις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο, αλλά και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «παρανοϊκούς» ανθρώπους, προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.
«Όποιος θέλει να πεινάσει και να χάσει όσα έχει, ας σας ψηφίσει, δεν πειράζει. Εμείς οφείλουμε να προειδοποιήσουμε», είπε ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε: «δύο τινά συμβαίνουν. Ή πείσατε τα funds να γίνουν ξαφνικά ελεήμονα και φιλάνθρωπα, άρα, καταργήσατε τους διεθνείς γύπες και τους μετατρέψατε εις φιλανθρώπους ή εσείς προσχωρήσατε σε αυτήν τη λογική των γυπών». Ανέφερε ακόμη πως αυτό που συνέβη στο Λονδίνο «είναι ότι τα ξένα funds κατάλαβαν τι περνάμε εμείς και τι ακούμε κάθε μέρα σε αυτό το Κοινοβούλιο». «Ακούμε πράγματα που μόνο παρανοϊκοί άνθρωποι μπορούν να λένε και να υποστηρίζουν», είπε.
«Συνεννοηθείτε πια εκεί στη ΝΔ για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και με ποια τακτική αντιμετωπίζετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεννοηθείτε, επιτέλους, μεταξύ σας», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης διαβεβαιώνοντας ότι «το πρόγραμμά μας, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό, θα το πάμε μέχρι τέλους και θα το εφαρμόσουμε χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, χωρίς να υποτασσόμαστε, χωρίς να φοβόμαστε τις πιέσεις ή τους εκβιασμούς του πολιτικού και του οικονομικού κατεστημένου».
Ο κ. Στρατούλης περιέγραψε «γλαφυρά» την, κατά την εκτίμησή του, τακτική της ΝΔ: «κοιτάξτε να δείτε τι έχουμε πάθει εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός. Πρωί-πρωί, όταν ξυπνάει η κυρία Βούλτεψη και πίνει τον καφέ της, βγαίνει στα κανάλια και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φίλος των τρομοκρατών. Το μεσημέρι, γύρω στις 14.00΄, 14.30΄,  έρχεται ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Άδωνις Γεωργιάδης –προφανώς λόγω πείνας, μπορεί να μην έχει φάει ακόμα το φαγητό του και να έχει ζαλάδες- και μας λέει «εσείς τα έχετε βρει με τα οικονομικά συμφέροντα, τα έχετε βρει με τα funds, λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι θα εφαρμόσετε το πρόγραμμά σας, είστε ίδιοι με εμάς». Το απόγευμα, αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει φάει και έχει ξεκουραστεί, γυρίζει συνήθως στις 17.30΄ και λέει τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φόβητρο των αγορών, το φόβητρο των funds, το φόβητρο των επενδυτών, θα τους διώξει όλους, θα διώξει τις καταθέσεις, θα κάνει τα πάντα». Και έρχεται και το βράδυ η κυρία Ασημακοπούλου με την κυρία Βούλτεψη, πριν πάνε για ύπνο και χρησιμοποιούν άλλο επιχείρημα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαϊδευτής αυτιών κουκουλοφόρων».
Αναφερόμενος ακόμη στα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, αποδεχόμενη για άλλη μία φορά το ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα της τρόικας, έκανε άτακτη υποχώρηση από αυτό που έλεγε, ότι έχει κόκκινες γραμμές. Στην ουσία τις μετέτρεψε σε κόκκινες μεταξωτές κορδέλες».
«Ο εκπρόσωπος ενός fund τεραστίου μεγέθους, τον οποίο συνάντησαν ο κ. Μηλιός και ο κ. Σταθάκης, ανακοινώνει επισήμως στους επενδυτές ότι αν έρθουν αυτοί οι άνθρωποι στην εξουσία στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός θα καταστραφεί. Αντί να απαντήσετε σε αυτό, αγαπητέ κύριε συνάδελφε, κάνετε 'χαριτωμενιές' του τύπου 'αν έφαγα εγώ πασατέμπο ή αν έφαγα σαλάτες'», απάντησε ο Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «το ερώτημα είναι το εξής: Έχετε καταλάβει ότι σε αυτό που είπατε προηγουμένως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει μέχρι τέλους το πρόγραμμά του, σε αυτό σας απαντά ξαφνικά σήμερα η αγορά λέγοντας 'αν έρθουν αυτοί οι άνθρωποι στην εξουσία κι εφαρμόσουν αυτό το πράγμα που λένε, δεν θα μείνει στην Ελλάδα όρθιο κολυμπηθρόξυλο';».
«Το 2012 το παίξατε αυτό. Ριπλέι δεν γίνεται», αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.
«Δυστυχώς, ο γκεμπελισμός επανέρχεται με δυναμικό τρόπο. Περί αυτού πρόκειται. Η πανικόβλητη άκρα δεξιά που κυβερνά την Ελλάδα βρίσκεται σε πανικό, γιατί βλέπει ότι οι δυνάμεις της ανατροπής κερδίζουν μέρα με την μέρα έδαφος», απάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «με καθαρό λόγο εμείς πάμε και θα πάμε στην Ευρώπη, όχι ως δούλοι ούτε ως δουλόφρονες. Θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια αυτού του περήφανου λαού τον οποίο έχετε εξευτελίσει. Περί αυτού πρόκειται. Έρχεστε εδώ και κινδυνολογείτε: 'Θα φύγουν οι καταθέσεις, θα φύγει αυτό, θα φύγει το άλλο'. Μόνο εσείς είστε σε αυτό τον τόπο, εσείς ο φτωχός, κανένας άλλος. Όλοι οι άλλοι εδώ είναι ύποπτοι. Έλεος, δηλαδή. Και λίγο μέτρο».
Συνεχίζοντας ο κ. Κουρουμπλής απευθύνθηκε στον Αδ. Γεωργιάδη και σημείωσε: «ανήκετε σε ένα κόμμα που είχε μία άλλη κουλτούρα. Αυτή η εκτροπή της ΝΔ στα πρόσωπα μερικών όπως εσείς, είναι επικίνδυνη για τη δημόσια λειτουργία του πολιτεύματος, για τη δημοκρατία. Είναι δυνατόν να ακούγονται αυτά τα πράγματα, να γίνεστε εσείς ο μεταφορέας, ο εκφωνητής ενδεχομένως ενός κυρίου που έστειλε ένα mail; Είναι δημοκρατία και σηκώνεστε εδώ και μιλάτε σε αυτό το βήμα και υπερασπίζεστε, υποτίθεται, αυτό τον λαό; Δηλαδή, αν αυτός ο λαός αύριο ψηφίσει αυτές τις δυνάμεις στις οποίες σήμερα αναφέρεστε, τι πρέπει να γίνει; Χούντα; Αυτό λέτε; Πρέπει να γίνει χούντα; Γιατί πρέπει να μιλάτε, δηλαδή; Συμπεριφορές αυτού του τύπου, που μπορεί να έρχονται από το εξωτερικό, θα έπρεπε μία πατριωτική δεξιά να τις αρνείται και όχι να τις βροντοφωνάζει μέσα στο κοινοβούλιο».
Ακολούθησε έντονη συζήτηση:
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν ξέρω τι θα κάνει η επόμενη δημοσκόπηση, κύριε Κουρουμπλή. Ξέρετε γιατί δεν ξέρω; Δεν ξέρω γιατί το πρόβλημα είναι ότι λέτε στον ελληνικό λαό ψέματα. Αυτό είναι το πρόβλημα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Το μεγαλύτερο ψέμα το λέτε εσείς. Τα μεγαλύτερα ψέματα τα έχετε πει εσείς.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Λέτε στον ελληνικό λαό ότι θέλετε να κρατήσετε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Ενώ εσείς λέτε την αλήθεια! Οι παρθένες! Από το παρθεναγωγείο έχετε βγει!
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: …ενώ το πρόγραμμά σας οδηγεί την Ελλάδα κατευθείαν στη δραχμή…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Το πρόγραμμά μας το λέμε δημόσια.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: …οδηγεί την Ελλάδα κατευθείαν στην καταστροφή και στην πείνα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Εσείς οδηγείτε την Ελλάδα στην καταστροφή. Μέρα με τη μέρα καταστρέφετε το λαό. Αυτό κάνετε.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κι όλα αυτά τα κρύβετε από τον ελληνικό λαό, εσείς ο μέγας πατριώτης.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Δεν μίλησα εγώ για πατριωτισμό. Εσείς μιλήσατε. Εγώ σέβομαι τη ΝΔ και τον πατριωτισμό της.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κρύβετε από τον ελληνικό λαό ότι θέλετε να καταστρέψετε τον ελληνικό λαό και να τον κάνετε να πεινάσει. Αυτό είναι το πρόγραμμά σας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Εμείς δεν τον κοροϊδεύουμε. Δεν του είπαμε εμείς τρία «Ζάππεια».
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ (βουλευτής ΚΚΕ): Σταματήστε πια! Απεργία έχουν οι δημοσιογράφοι σήμερα!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Κύριοι συνάδελφοι, χρεώνεστε και οι δύο το χρόνο. Σας παρακαλώ.
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. Θέλετε, λοιπόν, να πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού λέγοντάς του ότι θα τον κρατήσετε στο ευρώ και μετά θα τον πάτε στη δραχμή. Αυτή είναι η κρυφή σας ατζέντα.
newsroom naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

  1. "ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: …οδηγεί την Ελλάδα κατευθείαν στην καταστροφή και στην πείνα.
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Εσείς οδηγείτε την Ελλάδα στην καταστροφή. Μέρα με τη μέρα καταστρέφετε το λαό. Αυτό κάνετε".

    Για να μην μαλώνετε τζάμπα και οι δυο στην καταστροφή οδηγείτε την Ελλάδα. Με διαφορετικό τρόπο αλλά το αποτέλεσμα μετράει.

    Από την μια είναι οι οικονομικές αντοχές αυτού του λαού που μειώνονται συνεχώς και από την άλλη οι γεωπολιτικοί λόγοι για την ασφάλεια της χώρας.

    Η υπομονή όμως έχει όρια.Βέβαια τον καθένα αυτή η κρίση τον έχει χτυπήσει σε διαφορετικό βαθμό και παίζει κι αυτό το ρόλο του.

    Ότι είναι να γίνει ας γίνει να τελειώνουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Μας χτυπάνε αλύπητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.