29/11/14

Η Τουρκία συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι εναντίον των Κούρδων και της Κομπάνι

Τρομοκράτες τζιχαντιστές επιτέθηκαν από το έδαφος της Τουρκίας στη συνοριακή πύλη
Για μια φορά αποδεικνύεται ότι η Τουρκία είναι ο πιο αναξιόπιστος εταίρος στην περιοχή της Μεσοποταμίας.

Ενώ έχει υποσχεθεί στη Δύση και εσχάτως στον ίδιον τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν, ότι θα συνταχθεί με τη συμμαχία που καταπολεμά τους τζιχαντιστές, χθες το βράδυ επέτρεψε ομάδες τζιχαντιστών να επιτεθούν από το έδαφος της Τουρκίας στη συνοριακή πύλη Μουρσίτπιναρ, που είναι η μόνη που συνδέει την πολιορκούμενη πόλη με την Τουρκία, με σκοπό να την καταλάβουν.
Μάλιστα, αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά που οδηγούσαν βομβιστές αυτοκτονίας κινούμενο από τουρκικό έδαφος πέρασε τη συνοριακή πύλη και εξερράγη κοντά στις θέσεις των Κούρδων υπερασπιστών της πόλης.
Μάλιστα τουρκικές εφημερίδες θριαμβολογούν ότι οι τζιχαντιστές έχουν προσεγγίσει μέχρι τα 25 μέτρα, στην συνοριακή πύλη, και περιμένουν από στιγμή σε στιγμή τον έλεγχό της από τους τζιχαντιστές.
Σε περίπτωση δε που πέσει η συνοριακή πύλη στα χέρια των τρομοκρατών ισλαμιστών, τότε η πόλη Κόμπανι θα είναι εξ ολοκλήρου αποκλεισμένη και δεν θα υπάρχει δυνατότητα να μεταφέρει ασθενείς και τραυματίες στα νοσοκομεία της Τουρκίας, ούτε ενισχύσεις, τρόφιμα και πυρομαχικά στους μαχητές της πόλης.
Σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση για διπλοπροσωπία και για ανοικτή υποστήριξη των τζιχαντιστών.
Η νομαρχία Ούρφα και η τουρκική κυβέρνηση διέψευσαν το γεγονός, ενώ οι Κούρδοι μιλούν από την πλευρά τους για καταφανέστατη υποστήριξη των τρομοκρατών από το τουρκικό κράτος.

1 σχόλιο:

  1. Mην περάσει στα ψιλά το σχεδιαζόμενο ταξιδι Σαλίχ Μουσλίμ στις ΗΠΑ . Αν συμβούν τα όσα διαρρέουν οι Κούρδοι τοτε θα έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την Τουρκία. Επίσης μια καλυτερη ματιά στην σύνδεση Βασόρας με τον αγωγό Τσειχάν-Κιρκούκ αν και αυτό συμβεί βρισκόμαστε ενώπιον σοβαρων αλλαγων κα ισοβαρης στροφής της τουρκικής διπλωματίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.