29/6/16

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη με 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Δύο καμικάζι ανατινάχτηκαν στο χώρο των αφίξεων εξωτερικούΜακελειό στην Κωνσταντινούπολη με 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Σε κρίσιμη κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες των εκρήξεων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ - Άγνωστη ακόμα η ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών

Δύο φονικές εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 22.00 (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα. Σύμφωνα τον Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, 28 άνθρωποι έχει ήδη διαπιστωθεί ότι σκοτώθηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις μέχρι στιγμής. Την ίδια ώρα, τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πάνω από 60 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά.

Εικόνα μετά την έκρηξη στον χώρο αφίξεων εξωτερικού


Ένας Τούρκος αξιωματούχος όπως και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι οι δράστες ήταν δύο και πυροδότησαν τα εκρηκτικά αφού άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης


Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι σκορπώντας τον θάνατο στο αεροδρόμιο.

Δεκάδες τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία



Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες, ωστόσο οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες. Ειδικότερα, το πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για πάνω από 60 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ η επίσημη ενημέρωση αφορά 20 περίπου άτομα που τραυματίστηκαν (μερικά από αυτά σοβαρά)

Μετά από επικοινωνία του protothema.gr με το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, δεν υπάρχουν αναφορές για κανέναν Έλληνα ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης.

Άλλη μία πληροφορία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, είναι ότι, ένας από τους δράστες άνοιξε πυρ με Καλάσνικωφ πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Μάλιστα, τα διεθνή πρακτορεία δημοσιεύουν και μια φωτογραφία που δείχνει το συγκεκριμένο όπλο πεσμένο στο πάτωμα της εισόδου του αεροδρομίου, μετά την επίθεση.



Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται τραυματίες να κείτονται στο έδαφος εκτός κι εντός του αεροδρομίου.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες





Το τηλεοπτικό κανάλι NTV της Τουρκίας μετέδωσε ότι τέσσερις ένοπλοι άνδρες εθεάθησαν να φεύγουν τρέχοντας από το αεροδρόμιο μετά από τις εκρήξεις.

Όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο έχουν ακυρωθεί, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα. Αναφορικά με τις πτήσεις προς Ελλάδα, η πτήση της Aegean από την Κων/λη απογειώθηκε κανονικά, ενώ η πτήση της Turkish Airlines προς το Ελ. Βενιζέλος με προγραμματισμένη ώρα άφιξης τη 1.30 ακυρώθηκε.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης 


Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες


Σκηνές πανικού έξω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ






http://www.protothema.gr/world/article/590844/alert-ekrixeis-sto-aerodromio-tis-konstadinoupolis-polloi-traumaties/

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.