29/6/16

Σάββας Καλεντερίδης στο CNN Greece: H Τουρκία πληρώνει την αλλαγή στάσης απέναντι στο ISIS (ηχητικό)

  • (Φωτ.: EPA / Deniz Toprak)
Στην αλλαγή στάσης της Τουρκίας όσον αφορά την αντιμετώπιση του ISIS αποδίδει ο συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης το γεγονός πως έχει γίνει στόχος επανειλημμένων επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.
Μιλώντας στο CNN Greece, τονίζει πως «ενώ τα προηγούμενα χρόνια η Τουρκία ουσιαστικά σχεδόν φανερά χρησιμοποίησε το Ισλαμικό Κράτος στην αντιμετώπιση των Κούρδων, αναγκάστηκε κάτω από τις πιέσεις των ΗΠΑ να στραφεί εναντίον του».
Ο Σάββας Καλεντερίδης δεν θεωρεί πως η χώρα μας είναι πιθανός στόχος του ISIS, καθώς «ιστορικά δεν έχει εμπλακεί στις διαμάχες που ταλανίζουν τη Μέση Ανατολή».
TAGS
http://www.pontos-news.gr/article/151778/savvas-kalenteridis-h-toyrkia-plironei-tin-allagi-stasis-apenanti-sto-isis-ihitiko

4 σχόλια:

  1. Την επόμενη της συμφωνίας με το Ισραήλ, το οποίο άνοιξε την πόρτα και για τη συμφωνία με τη Ρωσία, έγινε το χτύπημα.
    Ποιός μπορεί να με φωτίσει εμένα σε αυτή τη σύμπτωση;
    Ποιός τιμωρεί την Τουρκία με αυτή την τρομοκρατική ενέργεια;
    Αυτοί που δεν ήθελαν τις συμφωνίες, ή αυτοί που έκαναν τις συμφωνίες μαζί της και θέλησαν να δείξουν ότι ναι μεν έγιναν οι συμφωνίες, αλλά ο υποτελής πρέπει να είναι η Τουρκία, παρά τα συμφωνημένα;

    Κύριε Σάββα, οι προβλέψεις σας και οι αναλύσεις σας δεν είναι πάντα σωστές ή λάθος. Στη σημερινή εποχή σχεδόν δεν υπάρχει σύμπτωση σε τέτοια θέματα. Επίσης, στη σημερινή εποχή, δεν υπάρει μια μόνο εξήγηση και μια μόνο πιθανότητα. Πρέπει να εξετάζουμε κάθε παράμετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές ότι άλλαξε κάτι στην στάση της Τουρκίας σχετικά με τον ISIS, εκτός εάν υπάρχουν κρυφές συμφωνίες (Ρωσσία Τουρκία ;) που ακόμη δεν έχουν δώσει ειδήσεις.

    Δύσκολο ώς αδύνατο η Τουρκία να πάει κόντρα στους νεοταξίτες της Ουάσιγκτον για τους μισθοφόρους του ISIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα, προβοκάτσια της Τουρκίας είναι. Ψάχνει αφορμή ο σουλτάνος να καταλάβει συριακά εδάφη δήθεν χτυπώντας το Ισλαμικό Κράτος για να εμποδίσει την ίδρυση κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.