29/6/16

Οι Βρετανοί διαλύουν τη χώρα τους, όχι την Ευρώπη

Είναι πολύ πιθανόν η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ να σηματοδοτήσει τη δική του διάλυση παρά αυτήν της Ένωσης.  Ο... νάρκισσος γελωτοποιός και πώς το παρελθόν καταστρέφει το μέλλον.
Ο φιλελευθερισμός, η δημοκρατία, το ποδόσφαιρο, το κρίκετ και αρκετοί άλλοι θεσμοί εκπορεύτηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τη μεγάλη φιλελεύθερη οικονομική ανατροπή που σημειώθηκε στον 20ό αιώνα, ενώ είχε προηγηθεί αυτής ο κεϋνσιανισμός -το μακροοικονομικό σύστημα που βοήθησε τον καπιταλισμό να ξεπεράσει την κρίση που ο ίδιος είχε προκαλέσει το 1929. 
Ακόμα, οι περί ιμπεριαλισμού θεωρίες και αντιλήψεις την Μεγάλη Βρετανία έχουν ως αφετηρία τους, παράλληλα όμως η χώρα αυτή είναι η γενέτειρα και της συνεταιριστικής οικονομίας, με πατέρα της τον Όουεν.
Θα προσθέταμε επίσης πως εμείς οι Έλληνες, σε Άγγλους στρατιώτες εν μέρει χρωστάμε και το ότι μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν γίναμε δορυφόρος ενός από τα πιο εγκληματικά πολιτικά συστήματα που γέννησε ο 20ός αιώνας, μαζί με τον φασισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό.
Τούτων λεχθέντων, επειδή δημοσιογραφικά ζήσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 τις διαδικασίες και εξελίξεις της βρετανικής εισόδου, μαζί με την Ιρλανδία και τη Δανία, στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση (ΕΟΚ), μπορούμε να πούμε ότι σήμερα η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει τον στρατηγό Ντε Γκολ. Είναι δε πολύ πιθανόν οι Άγγλοι που δικαίωσαν τον λαϊκισμό και την πολιτική αγυρτεία να διέπραξαν ένα πολύ υψηλού κόστους ιστορικό λάθος -το οποίο επίσης θα δικαιώσει τον Γάλλο στρατηγό.

Για τη συνέχεια Euro2Day

4 σχόλια:

  1. Μα η φασιστική νεο-Ναζιστική ΕΕ (όχι Ευρώπη) είναι εκείνη που ήδη είναι διαλυμένη. Όπως σύντομα θα φανεί με την "ολοκλήρωση" της δια του "φιλανθρωπικού", immigration, του σχεδίου Καλλέργη αφανισμού των εθνών της ΕΕ.
    Με εκτελεστικό όργανο τον Τσίπρα και βοηθούς για το "Εθνικό" αυτό θέμα, τον Κούλη και τους λοιπούς του Σουλτζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευριπίδη, πολλά δείχνουν ότι τόσο εσείς όσο και ένα μεγάλο μέρος των Ευρωπαϊκών πληθυσμών λέτε τα σωστά πράγματα.
      Η αναγκαστική μεταφορά των ισλαμιστών στην ΕΕ έγινε με εντολή της ίδιας της ΕΕ και κανενός άλλου. Επίσης, η μεταφορά χιλιάδων μαχητών Ναζιστών από την ΕΕ προς την Ουκρανία έγινε με εντολές της ίδιας της ΕΕ. Άλλην ΕΕ είχαμε στα όνειρά μας, αλλά μας βγήκε Φρανκεστάιν.
      Ο Φραγκεστάιν μας λέει κατάμουτρα ότι είμαστε ηλίθιοι που τον περάσαμε για σταχτομπούτα, και ότι εφόσον τον δεχτήκαμε θα μας κάνει και άλλα ωραία.

      Διαγραφή
  2. Απορώ πώς κάποτε θεωρούσα τον Παπανδρόπουλο σοβαρό! Βεβαίως, μπορεί να έχει τις δικές του απόψεις, αλλά όταν χαρακτηρίζει "λαϊκισμό και πολιτική αγυρτεία" την επιθυμία κάποιων να μην υποκύπτουν πια στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών, το οποίο τώρα έχει καπελωθεί από την Γερμανία και να μην επιθυμούν να ζήσουν σε μία αυταρχικά διοικούμενη ΕΕ, τότε ξεπέφτει σε επίπεδο καφενείου.

    Θα τού πρότεινα να διαβάσει αυτό το λιτό άρθρο, αφού εμείς κάναμε τον κόπο να διαβάσομε την απέραντη φλυαρία του και μάλιστα χαμηλού επιπέδου και να μού πει την γνώμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Βρετανοί έφυγαν από την διαλυμένη Γερμανική Ευρωμαφία, ακριβώς για να σώσουν την χώρα τους.

    Θα υπάρξει σίγουρα μία δύσκολη περίοδος αλλά υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις για την Μ. Βρεττανία να να τις ξεπεράσει και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Η ήδη διαλυμένη Γερμανική Ευρωμαφία δεν έχει καμμία απολύτως προοπτική για το μέλλον, για τον απλούστατο λόγο ότι οι πολίτες της ηπείρου την έχουν ήδη στα μαύρα κατάστιχα.

    Θα δώσουν μεγάλη μάχη οι προσκυνημένοι πολιτικοί για να το αποφύγουν αλλά στο τέλος είναι ο λαός που αποφασίζει και όχι ο Γερμανός Σούλτς της "Ευρωβουλής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.