30/6/16

Δίνουν 280 εκατ. ευρώ για μετατάξεις λιμενεργατών!

του Σάκη Μουμτζή
Ολόκληρο το τίμημα που δίνει η Cosco για την εξαγορά του ΟΛΠ θα δαπανηθεί για τις μετατάξεις των λιμενεργατών. Αυτή είναι μια κυβερνητική πολιτική επιλογή για την οποία δεν ακούστηκε καμία φωνή διαμαρτυρίας από την αντιπολίτευση. Το επιχείρημα πως κατά παρόμοιο τρόπο ρυθμίστηκε και το ανάλογο θέμα της ιδιωτικοποίησης της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» είναι σαθρό, γιατί αφενός μεν συγκρίνει καταστάσεις που βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό περιβάλλον και αφετέρου το ένα λάθος δεν ισοφαρίζεται με άλλο και μάλιστα μεγαλύτερο.
Ίσως ο αναγνώστης να αναρωτιέται αν διάβασε σωστά. Αν δηλαδή, όντως, θα δαπανηθούν τόσα εκατομμύρια ευρώ για εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα την στιγμή που καταρρέει ο Μαρινόπουλος και συμπαρασύρει στην πτώση του πάνω από 12.000 εργαζόμενους, που το πολύ-πολύ να γνωρίσουν την «θαλπωρή» του επιδόματος ανεργίας. Κι όμως έτσι είναι.
Είναι γνωστόν πως υπάρχουν δύο Ελλάδες, με δύο ειδών υπηκόους. Η Ελλάδα του Δημοσίου και η Ελλάδα του Ιδιωτικού τομέα. Αυτά είναι γνωστά, θα διαμαρτυρηθεί ο αναγνώστης. Γνωστά είναι καλέ μου φίλε, αλλά δυστυχώς δεν αλλάζουν. Διαιωνίζονται. Και διαιωνιζόμενα, αναπαράγουν και όλες τις παθογένειες που μας οδήγησαν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Διαιωνιζόμενα, καθιστούν την πατρίδα μας αποκρουστική και διόλου ελκυστική σε όλους αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν να εξέλθουμε από την κρίση.

για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.