29/6/16

Μπιναλί Γιλντιρίμ: "Ούτε συγγνώμη ζητήσαμε, ούτε αποζημίωση δίνουμε στη Ρωσία"

Θα μιλήσουν τηλεφωνικά Πούτιν-Ερντογάν

Άγκυρα: «Εκτός συζήτησης» είναι η καταβολή αποζημίωσης αλλά και η απολογία προς τη Ρωσία για την κατάρριψη του μαχητικού της στη μεθόριο με τη Συρία, λέει τώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, τονίζοντας ότι η τουρκική ηγεσία απλώς «εξέφρασε λύπη» για το περιστατικό.
Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο -το οποίο ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως έλαβε επιστολής συγγνώμης από τον Ταγίπ Ερντογάν- λέει ότι δεν είναι ζήτημα ημερών η αποκατάσταση των σχέσεων με την Άγκυρα.
Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχουν πάντως τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου, όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Μιλώντας από την Άγκυρα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα κατά του Τούρκου που φέρεται να ευθύνεται για τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου Όλεγκ Πεσκόφ. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο καταβολής αποζημίωσης για την κατάρριψη παρόλο που ένα 24ωρο νωρίτερο το είχε αφήσει ανοιχτό.
«Θα καταβάλλουμε αποζημίωση εάν απαιτείται και θέλουμε να αποκατασταθούν οι σχέσεις. Αυτή είναι η ουσία του θέματος. Δεν είναι μονομερής θέληση, αλλά αμοιβαία» δήλωσε τη Δευτέρα στο δίκτυο TRT.
Μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού τον περασμένο Νοέμβριο στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, η Μόσχα επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα.
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε διαμηνύσει ότι οι κυρώσεις αυτές δεν θα αρθούν, εκτός και εάν ο Ερντογάν απολογηθεί για το συμβάν.
Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.