27/6/16

Η χώρα καίγεται κι αυτοί χτενίζονται - Αιφνίδιος πόλεμος Μαξίμου-ΚΚΕ -Για τι κατηγορεί ο Κουτσούμπας τον Τσίπρα

Μέγαρο Μαξίμου και ΚΚΕ κονταροχτυπιούνται με αφορμή τις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα για τα όσα του είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή τους για τον εκλογικό νόμο.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πως ο Αλέξης Τσίπρας τού αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά που δεσμεύθηκε. Η απάντηση από την κυβέρνηση ήταν άμεση, υποστηρίζοντας πως δεν ισχύουν τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουτσούμπας και κάλεσε το ΚΚΕ να πάρει θέση για την απλή αναλογική, αναφέροντας «στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του». 
Η απάντηση από τον Περισσό ήρθε λίγη ώρα αργότερα, με το ΚΚΕ να υποστηρίζει πως έχει πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο και επανέλαβε πως τα όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας για τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό «ισχύουν απόλυτα». 

Το χρονικό των δηλώσεων και των ανακοινώσεων ανάμεσα σε Μαξίμου και ΚΚΕ
Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας μού είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά που δεσμεύθηκε
Ο  γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, είπε πως ο πρωθυπουργός τού αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά που δεσμεύθηκε.
«Ο Τσίπρας μου το είπε ξεκάθαρα: "Δεν μπορώ να κάνω τίποτα από αυτά που δεσμεύθηκα αφού υπάρχουν οι δεσμεύσεις από το 3ο Μνημόνιο. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως αλλάξω τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, να αφήσω κάτι ως Αριστερά, γιατί από τα άλλα δεν θα κατορθώσω να κάνω τίποτα"».
Μαξίμου: Αυτά που είπε ο Κουτσούμπας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
Οργισμένη απάντηση στα όσα αποκάλυψε ο κ. Κουτσούμπας για τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό έδωσε το Μαξίμου.
Η κυβέρνηση τονίζει πως «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και επί της ουσίας καλεί τον Περισσό να απαντήσει «αν στο θέμα της απλής αναλογικής το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του».
Το σχόλιο του Μαξίμου:
«Αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε σήμερα, ότι ελέχθησαν από τον Πρωθυπουργό στην μεταξύ τους συζήτηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή. Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του».
ΚΚΕ: Το ΚΚΕ έχει πάγιες θέσεις -Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγιες θέσεις
«Το ΚΚΕ έχει πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο τις οποίες υπερασπίζεται με συνέπεια. Κι αυτές αποτυπώνονται στην πρόταση για απλή αναλογική, ανόθευτη, χωρίς μπόνους και χωρίς πλαφόν.
Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγιες θέσεις. Γιατί, ενώ τον Μάρτη του 2012 κατέθετε πρόταση νόμου με αυτό το περιεχόμενο, σήμερα το αλλοιώνει στο πλαίσιο των παζαριών του με τα άλλα κόμματα. Όσο για το περιεχόμενο της συνομιλίας, όσα είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ισχύουν απόλυτα». 
Πηγή: iefimerida.gr 

1 σχόλιο:

 1. Α) Τώρα πού λένε γιά ἀναθεώρηση τοῦ Συντάγματος, μήπως νά εἰσαχθῆ:
  α) ὁ θεσμός τοῦ ἐξοστρακισμοῦ, πού νά γίνεται μέ εἰδική κάλπη κατά τίς ἑκάστοτε ἐκλογές;
  β) ἡ θέση ὑπό πολιτική ἀπαγόρευση ἐπί τριάντα χρόνια ὅσων ἄλλα λένε στόν λαό καί ἄλλα κάνουν ἤ προσπαθοῦν νά κάνουν; αα) μέ πράξη ἄλλου ἀνωτέρου ὀργάνου τοῦ κράτους (Πρ. τῆς Δημοκρατίας ἤ Ἀνωτάτου Δικαστηρίου), β) μέ δημοψήφισμα ὕστερα ἀπό πρόταση 100.000 πολιτῶν, γ) μέ ἀπόφαση εἰδκῆς πλειοψηφίας τῆς Βουλῆς μετά ἀπό πρόταση τριῶν κομμάτων;
  γ) ...(συμπληρῶστε ὅ,τι νομίζετε, καλλίτερο θά εἶναι ἀπό αὐτό πού ἔχουμε).
  Β) Ἀπορία: Γιατί ἄραγε ὁ Κουτσούμπας ἤ ὁ Τσίπρας νά λένε ψέμματα; Ἄς μᾶς τό ἐξηγήσουν κι αὐτό οἱ ἀνακοινώσεις τῶν κομμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.