29/6/16

Ένα χρόνο μετά το προδοτικό και καταστροφικό δημοψήφισμα, πρέπει να βρούμε τη δύναμη να κάνουμε αυτοκριτική και απολογισμό

Βαρουφάκης και Βούτσης, στα σκαλιά του Μαξίμου, αλληλοσυγχαίρονται γιατί έκλεισαν την τράπεζες - Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο... 
Σάββας Καλεντερίδης
Πέρυσι, όταν προκηρύχθηκε το προδοτικό δημοψήφισμα, που οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή που βιώνουμε ένα χρόνο τώρα, με κλειστές τράπεζες και κεφαλαιακούς ελέγχους και μια συμφωνία που υποθήκευσε την Ελλάδα για 99 χρόνια, ο Σταύρος Καλεντερίδης, που απείχε ενσυνείδητα επί δέκα χρόνια από εκλογές και κάθε άλλη διαδικασία κομμάτων και κρατικής εξουσίας, πήρε απόφαση να συμμετέχει και να γράψει το άρθρο που ακολουθεί
Για όσους έχουν απορία γιατί χαρακτήρισα το έθνος μας αμόρφωτο και εκβαρβαρισμένο πολιτικά, να δώσω μια από τις πολλές εξηγήσεις που μπορούν να δοθούν, άπειρες θα έλεγα. Τότε, στρατιές πληρωμένων αλλά και τρελλαμένων Ελλήνων, τον καθύβρισαν με τον πιο σκαιό τρόπο, επί μέρες. Έμεινα άναυδος με την αγριότητα, τη βαρβαρότητα και την εγκληματική στυγνότητα που το έκαναν. Να μην επεκταθώ.
Και όλα αυτά γιατί;
Επειδή αγωνιώντας για την πατρίδα και για όλους τους Έλληνες, έγραψε ένα άρθρο με την άποψή του, χωρίς να προσβάλει κανέναν.
Ναι λοιπόν, η κατάσταση στο έθνος μας είναι τραγική.
Ο πολιτικός εκβαρβαρισμός των Ελλήνων έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Δυστυχώς το βλέπω και στα σχόλια του ιστολογίου, το οποίο υποτίθεται έπαιξε και έναν παιδευτικό ρόλο τόσα χρόνια, με το ήθος και την εντιμότητα που το διακρίνει, και διαπιστώνω ότι έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμα, για να θεωρούμαστε πολιτικά πεπαιδευμένοι.
Οι Έλληνες δεν έχουμε μάθει να μελετάμε σε βάθος και να κάνουμε διάλογο, παρά μόνο αφορισμούς, ύβρεις και συνομοσιολογίες.
Και αυτό έχει την εξήγησή του.
Οι πολίτες δεν υπάρχουμε για να συμμετέχουμε και να συνδιαμορφώνουμε την πολιτική, ελέγχοντας κάθε στιγμή την εξουσία, αλλά για να δίνουμε άλλοθι στις κομματικές ελίτ, για να καταστρέφουν αυτές με τη σειρά τους την πατρίδα.
Αποδείξεις δεν χρειάζονται.
Τα αποτελέσματα είναι μπροστά μας.
Η λύση;
Η λύση είναι η πολιτική, η πραγματική πολιτική και η δημοκρατία.
Θα παλαίψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φέρουμε την πραγματική πολιτική και τη δημοκρατία στο προσκήνιο, με τους πολίτες ενεργούς και πρωταγωνιστές και όχι ενεργούμενα ή θύματα κομματικών και άλλων συμφερόντων.
Σας καλώ τώρα να διαβάσετε το άρθρο, ψύχραιμα και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Η ελπίδα για τη χώρα μας βρίσκεται στο ΝΑΙ - Άρθρο του Σταύρου Καλεντερίδη, της 3ης Ιουλίου 2015
Έρχεται η στιγμή που ο καθένας μας πρέπει να κάνει την προσωπική του υπέρβαση.
Μετά από μια δεκαετία αποχής από τις εκλογικές διαδικασίες της χώρας μας (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) με παράλληλη ωστόσο πολιτική δράση και ακτιβισμό, ένοιωσα πως τώρα έχει έρθει η ώρα να πάρω θέση. Είναι αδήριτη ανάγκη καθώς τώρα διακυβεύεται η επιβίωση της πατρίδας. Ξεκαθαρίζω πως σέβομαι την άποψη του καθενός – όλοι θέλουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία άλλωστε – για αυτό και παραθέτω τη δική μου.
Υποστηρίζω το “ΝΑΙ” επειδή είμαι υπεράνω χρωμάτων, κομμάτων και ιστορικών προκαταλήψεων και προσδοκώ τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας (όχι να ξαναέρθουν οι άλλοι) μέσω της οποίας θα επιβιώσει η χώρα, για να δουλέψουμε έπειτα να γίνουμε κυρίαρχοι της Ελλάδας εμείς οι πολίτες μέσω νέου καταστατικού συνταγματικού χάρτη και να αποφασίσουμε τότε μια και καλή, δημοκρατικά, πως θα διαχειριστούμε το χρέος. Και όχι οι εγχώριες (κόμματα) ή οι Ευρωπαϊκές ελίτ (θεσμοί). Ξεχάστε λοιπόν τα κόμματα. Δεν σκοπεύω να αναφέρω κανένα από αυτά μιας και είναι άσχετα με τα σημαντικά ζητήματα που τίθενται μπροστά μας.
Τα γεγονότα είναι τα εξής και τα απαριθμώ για ευκολία:
  1. Δεν υπάρχει επιλογή να ψηφίσουμε κάτι αν θεωρούμε απεχθή και επώδυνη ΚΑΙ την πρόταση των θεσμών αλλά ΚΑΙ της κυβέρνησης. Αυτό αποδεικνύει το πόσο άκυρο είναι αυτό το «δημοψήφισμα».
  2. Η υποστήριξη του «ναι» δεν ισοδυναμεί με επικύρωση ή υιοθέτηση του «σχεδίου συμφωνίας που κατέθεσαν οι θεσμοί» (όπως θα αναγράφεται δηλαδή στο ψηφοδέλτιο), μιας και η εν λόγω πρόταση έχει λήξει – λόγω της νέας τραπεζικής και δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα μας, όλες οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Αυτό επίσης αποδεικνύει και το πόσο άκυρο είναι αυτό το «δημοψήφισμα».
  3. Το «όχι» δεν σημαίνει τίποτα και σε κανέναν. Πέρα από τους διθυράμβους εσωτερικής κατανάλωσης, με όχι στις αποσκευές του ο υπουργός Οικονομικών, πηγαίνει στις Βρυξέλλες, ξανακούει ένα «όχι» (από τους θεσμούς αυτή τη φορά), καιοδηγούμαστε στο χάος και την εθνική καταστροφή.
  4. Μιας ΚΑΙ οι δύο επιλογές είναι ουσιαστικά άκυρες, το αποτέλεσμα του «δημοψηφίσματος» αποκτάει μια άλλη διάσταση. Ασχέτως των απεγνωσμένων προσπαθειών της κυβέρνησης με τα κεκαλυμμένα μηνύματα, το «δημοψήφισμα» είναι ξεκάθαρα «ναι» στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή (οικονομική) Ένωση και «όχι» σε όλα τα προηγούμενα, κάτι το οποίο οδηγεί σε εθνικό νόμισμα και εθνική απομόνωση.Η επιλογή τότε γίνεται ξεκάθαρα υπέρ του «ΝΑΙ».
Επιπροσθέτως,
  1. Καμία πλειοψηφία (ακόμα και η απόλυτη) δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει π.χ. για το βασανισμό κάποιου καθώς έχουμε όλοι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα μας την προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας. Αντίστοιχο ανθρώπινο και αναφαίρετο δικαίωμα μας είναι και η προστασία της περιουσίας μας. Δεδομένου του #4 και της επικείμενης πτώχευσης δεν έχει δικαίωμα κανείς περαστικός πολιτικός να αποφασίζει για αυτά τα ζητήματα αλλά ούτε η πλειοψηφία μπορείΗ Δημοκρατία δεν είναι και ποτέ δεν ήταν απλά και μονοδιάστατα η άποψης της πλειοψηφίας.Σε μια Δημοκρατία όλο αυτό το τραγικό αστείο θα το ακύρωνε ένα Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο του οποίο ο ρόλος είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ακύρωση ακόμα και της θέλησης της πλειοψηφίας. Αλλιώς επικρατεί η «τυραννίδα των πολλών» – αυτό για το οποίο κατηγορούν οι Ολιγάρχες τη Δημοκρατία. Δεν περιμένω να το καταλάβει αυτό ποτέ Έλληνας πολιτικός ακόμα και αν του το ζωγράφιζα. Το δημοψήφισμα αυτό είναι ενάντια στη φύση του ανθρώπου και δεν θα έπρεπε να είχε υπάρξει ποτέ.
  2. Η πλειοψηφία του «όχι» δεν λέει όχι στην Ευρώπη του κοινού πολιτισμού, της ελεύθερης διακίνησης, του τουρισμού, της προόδου, της προστασίας του περιβάλλοντος, του Erasmus, της εκπαίδευσης και κυρίως της ειρήνης. Λέει «όχι» στην Ευρώπη της εξαθλίωσης. Δεδομένου του #4, το «ΝΑΙ» είναι μονόδρομος καθώςη Ευρώπη μπορεί να αλλάξει μόνο από τα ενεργά μέλη της. Απομονωμένος δεν αλλάζεις τίποτα – μόνο εκ των έσω μπορούμε να επιφέρουμε αλλαγές. Αυτό όμως δεν μπορούν να το κάνουν ΠΟΤΕ τα διεφθαρμένα κομματικά στελέχη (που χρηματίζονται, εκβιάζονται, ελέγχονται), για αυτό και αποτυγχάνουν.
  3. Ο πρωθυπουργός δεν οδηγείται σε αυτό το κάλπικο δημοψήφισμα από «φιλοδημοκρατία» αλλά από ανικανότητα διαχείρισης της κατάστασης. Ειδάλλως θα είχε προχωρήσει στο «όχι» χρησιμοποιώντας απλά την εκλογική εντολή των εθνικών εκλογών. Επιπλέον, οι αναδιπλώσεις του (βράδυ 30.06) μας στοίχισαν και μας στοιχίζουν και είναι φανερό πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.
  4. Το «όχι» είναι βουτιά στο κενό και ψήφος στο σκοτάδι αφού ούτε η ίδια κυβέρνηση γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι («κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα» δήλωνε στις 02.07 ο Λαφαζάνης για να μείνει στην ιστορία) ενώ είναι ανέντιμο να μας καλούν να ψηφίσουμε σε ένα καθεστώς εκατέρωθεν προπαγάνδας και άγνοιας. Και εξηγώ
  5. Άγνοια: εγώ που παρακολουθώ αδιαλείπτως τις πολιτικές εξελίξεις δεν μπορώ καν να μαντέψω τι μπορεί να συμβεί στην περίπτωση της απόλυτης ρήξης που καλούμαστε να υποστηρίξουμε. Πόσο μάλλον οι πολίτες που δεν έχουν αντίστοιχη εμπειρία ή διάθεση. Αντίστοιχη άγνοια έχει και η κυβέρνηση καθώς δεν αποδεικνύονται ούτε ικανοί ούτε γνώστες.
  6. Προπαγάνδα: Η Αθήνα έχει γεμίσει μέχρι και στις μικρές συνοικίες τις με εκτυπωμένες αφίσες – σκουπίδια του κυβερνώντος κόμματος επιβάλλοντας σχεδόν το «όχι».Αντίστοιχες θέσεις παίρνουν και οι κομματικές εφημερίδες και τα λοιπά Μ.Μ.Ε.
  7. Εξαθλίωση: Δεν θα αναφερθώ για την κατάσταση στην οποία έχει υποπέσει η χώρα μετά την απόφαση για την απάτη-δημοψήφισμα της κυβέρνησης. Τα βλέπετε όλοι. Αυτό που θέλω να κρατήσω είναι η δήλωση του πρωθυπουργού στις 02.07 πως“συμβαίνει αυτό, γιατί η ΕΚΤ διέκοψε τη ρευστότητα. Γιατί το Eurogroup απέρριψε το αίτημα να δοθεί ολιγοήμερη παράταση για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.” Είναι ντροπή και όνειδος να παίζεις 10εκ. ανθρώπους στα ζάρια. Η κυβέρνηση όφειλε να εξασφαλίσει πρώτα την οποιαδήποτε παράταση και ΜΕΤΑ να προκηρύξει δημοψήφισμα. Οτιδήποτε διαφορετικό ήταν αφελές και εγκληματικό και το πληρώνουν τώρα οι πολίτες.
  8. Το όχι είναι λευκή επιταγήΚανείς πολιτικός δεν την αξίζει. Δεν θα μπορούσα ποτέ να αφεθώ τυφλά στις αποφάσεις ενός ανθρώπου και πόσο μάλλον του εν ενεργεία πρωθυπουργού μας. Η κυβέρνηση θεωρητικά καλά τα λέει, η Ε.Ε. χρειάζεται δημοκρατική αλλαγή αλλά αυτό δεν θα το επιφέρει ποτέ ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό σαθρό κόμμα – πόσο μάλλον μια κυβέρνηση από καταληψίες και ανειδίκευτους. Τη δημοκρατική αλλαγή θα τη φέρουμε εμείς (και έχω να πω πολλά για αυτό και για το πώς) με νέο δημοκρατικό σύνταγμα και Πολίτευμα. Και μόνο τότε μπορούμε να την προωθήσουμε και στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
  9. Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θέλουν και Ευρώπη και Δημοκρατία αλλά μόνο η Ελλάδα μπορεί να το δημιουργήσει αυτό. Και αυτό θα το πετύχουμε όταν απομακρύνουμε τους τωρινούς πολιτικούς μας και φέρουμε νέο πολίτευμα. Αυτό το δημοψήφισμα μας πάει πίσω και μακριά από το στόχο για μια “Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση”.
Και επειδή εγώ δεν λέω ψέματα και δεν μασάω τα λόγια μου
  1. Φαίνεται ξεκάθαρα πως η Ευρωπαϊκή ελίτ δεν θέλει την παρούσα κυβέρνηση (την εγχώρια ελίτ δηλαδή). Αν όμως οι Ολιγάρχες δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους αυτό δεν αφορά εμάς τους πολίτες. Για όποιον βιαστεί να προβληματιστεί πως δεν είναι δυνατόν να μας υπαγορεύουν οι ξένοι την ηγεσία μας, να θυμίσω πως τους πολιτικούς και την ηγεσία μας έτσι και αλλιώς ΔΕΝ την επιλέγουμε εμείς,αλλά η εγχώρια Ολιγαρχική τάξη. Έτσι και αλλιώς μας επιβουλεύονται οπότε το ελάχιστο που μπορεί να φέρει στο τραπέζι ένας Έλληνας Ολιγάρχης είναι να είναι αρεστός και να συνδιαλέγεται με τους φίλους του – Ολιγάρχες στην Ένωση. Όλα τα άλλα είναι για μετά τη Δημοκρατική αναγέννηση της χώρας.
  2. Κάποιοι, λανθασμένα κατ’ εμέ, πιστεύουν πως αν καταστραφούμε θα βγούμε πιο δυνατοί από τις στάχτες μας. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Μετά τον αφανισμό της κοινωνίας μας, οι μόνοι δυνατοί να ανακάμψουν θα είναι οι Ολιγάρχες – η πολιτικοοικονομική ελίτ της χώρας και του εξωτερικού. Οι δεύτεροι θα μας εξαγοράσουν ενώ οι πρώτοι θα συνεχίσουν να μας επιβουλεύονται δημιουργώντας αυτή τη φορά τη δική τους ιδεατή Ολιγαρχική (ή και χειρότερα) πολιτεία. Θα καταστραφούμε δηλαδή για να μας εξαγοράσουν και να υποδουλωθούμε χειρότερα. Επίσης στις διεθνείς σχέσεις αν απομονωθούμε θα γίνουμε βορά των εξωτερικών απειλών που βρίσκονται δυστυχώς ΠΑΝΤΟΥ στην περιοχή μας. Καλώς ή κακώς υπάρχουν κάποια θέσφατα τα οποία δεν είναι συζητήσιμα και ΔΕΝ επιτρέπουν την ολική καταστροφή μαςΠοιος θα υπερασπιστεί την Κύπρο και το Αιγαίο μετά το ολοκαύτωμα; Οι θεσμοί;!;! Καταστροφή λοιπόν.. Και με τι κόστος; Δεν έχω τρομοκρατήσει ποτέ κανέναν στη ζωή μου αλλά διερωτώμαι δυνατά, με τι κόστος; Δεν θα ήθελα να δω κλάματα την ώρα της ανακοίνωσης του «όχι» όταν έρθει η συνειδητοποίηση της αυτοκτονίας της χώρας. Μπορούμε να το αποτρέψουμε.
Σε ένα βαθμό λοιπόν ο λόγος που συμμετέχω αυτή τη φορά και μετά από 10 χρόνια εναλλακτικής πολιτικής δράσης είναι για να υπερασπιστώ ένα θεσμό που σέβομαι βαθύτατα – το δημοψήφισμα – από ένα πραξικόπημα («δημοκάλεσμα» θα το χαρακτήριζα) που φιλοδοξεί να το εγγράψει στις συνειδήσεις των πολιτών με Ολιγαρχική μορφή και τρόπο. Οι εκλογές ήταν είναι και θα είναι αντιδημοκρατικές και ανελεύθερες και τους ανήκουν. Το δημοψήφισμα όμως όχι.
Καταδικάζουμε λοιπόν την ακυβερνησία των τελευταίων ημερών, τα κενά ερωτήματα του δημοψηφίσματος, την επικίνδυνη ασάφεια των επιλογών μας στην κάλπη, την πραξικοπηματική διαδικασία και τα αδιέξοδα τα οποία δεν απέτρεψε (ή μάλλον ξεκάθαρα επέτρεψε) η κυβέρνηση. Και ψηφίζουμε ΝΑΙ.
Υπόσχομαι και δεσμεύομαι να βάλω τα δυνατά μου και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό σε μια πανελλήνια Εκστρατεία Πολιτών για τη Δημοκρατία με επόμενο στόχο την προώθηση της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Τα παραπάνω εγράφησαν με καλή προαίρεση, αγάπη για τα αδέλφια μου, τους απανταχού Έλληνες και εθνική υπερηφάνεια.
Καλή μας τύχη αδέρφια.
Σταύρος Καλεντερίδης

30 σχόλια:

  1. "Μετά τον αφανισμό της κοινωνίας μας, οι μόνοι δυνατοί να ανακάμψουν θα είναι οι Ολιγάρχες – η πολιτικοοικονομική ελίτ της χώρας και του εξωτερικού. Οι δεύτεροι θα μας εξαγοράσουν ενώ οι πρώτοι θα συνεχίσουν να μας επιβουλεύονται δημιουργώντας αυτή τη φορά τη δική τους ιδεατή Ολιγαρχική (ή και χειρότερα) πολιτεία. Θα καταστραφούμε δηλαδή για να μας εξαγοράσουν και να υποδουλωθούμε χειρότερα."
    ΠΡΙΝ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ, ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΕΡΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν απαντήσει ο Στάυρος, δεν μας λες κι εσύ πέρσι τέτοιον καιρό με ποιούς συναγελαζόσουνα, να το ξέρουμε.
      Ο Σταύρος παληκαρήσια είπε την άποψή του και δέχτηκε απίστευτες ύβρεις.
      Κάντο κι εσύ παληκαρήσια.

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

      ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ -ΚΑΙ, ΣΥΝΑΜΑ, ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΕΙΜΑΙ- ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ:
      ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ (ΣΤΟ TWITTER ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ) ΟΤΙ
      (1) ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ,
      (2) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟ,
      (3) Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΤΟ NON-PAPER, ΚΑΙ
      (4) ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ.
      ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ... ΑΤΑΞΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΣΙΚΟΥ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕ 24ΩΡΗ ΦΥΣΙΚΗ, 6 ΣΤΗ ΒΑΡΔΙΑ. ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΤΙΣ ΠΩ. "ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ", ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο BLACKMAN.
      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ - ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΜΕΝΑ...

      ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ.

      Διαγραφή
    3. Ανακόντα, ο Σταύρος δεν μπαίνει σε διάλογο με ψευδώνυμα.
      Αν θέλεις διάλογο με τον Σταύρο, μπες στα ιστολόγιά του, γράψε το όνομά σου και κάνε διάλογο μαζί του.
      Εδώ κάνε σχόλια στο άρθρο του.
      Αυτό που ρωτάς για τους ολιγάρχες, το έχει απαντήσει ο Σταύρος ήδη στο άρθρο του, βάζοντας μάλιστα και το όνομά του, κάτι που δεν κάνεις εσύ.
      Όσοι στηρίζουν λοιπόν τους ολιγάρχες που δεν αγαπούν την πατρίδα τους και θέλουν να την αγοράσουν μπιρ παρά, είναι χειρότεροι απ' αυτούς και αξίζουν της κατακραυγής μας.
      Τέλος, παρακαλώ πολύ, δεν θέλω να μετατραπεί ο Ινφογνώμων σε πεδίο αντιπαράθεσης παράξενων τύπων που χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και ικανοποιούν προσωπικές ματαιοδοξίες και ιδεολογικές εμμονές.
      Παρακαλώ οι σχολιασμοί να γίνονται επί των άρθρων.
      Αν θέλεις να κάνεις διαγγέλματα και να διαλαλείς το πόσο έχεις βοηθήσει την πατρίδα, κάνε ένα δικό σου ιστολόγιο.

      Διαγραφή
    4. Anaconda,

      Ξεπάτα το caps lock. Μάς βγάζεις τα μάτια, ρε φίλε.

      Διαγραφή
    5. Συγγνώμη, αλλά όταν γράφω από κινητό, αναγκαστικά, δεν το κάνω για άλλο λόγο.

      Διαγραφή
    6. Nativist,

      Έχεις να κάνεις ένα σχόλιο για το συμπέρασμα-δήλωση πως όσοι στηρίζουν τους ολιγάρχες είναι χειρότεροι απ' αυτούς και αξίζουν της κατακραυγής μας;

      Διαγραφή
    7. Ποιοι είναι τελικά οι ολιγάρχες; Π.χ. ο Αγγελόπουλος (ή μάλλον η φιλομωρόδοξος σύζυγος), που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ και ό,τι επακολούθησε, για να κτίσουν πολιτική καριέρα στον υιό; Ποιος τούς στηρίζει;

      Το αποτέλεσμα τού δημοψηφίσματος, κατά την γνώμη μου, δεν έπαιξε απολύτως κανέναν ρόλο, όπως άλλωστε απεδείχθη. Η ζημιά έγινε την Παρασκευή, 26/6/15, όταν ο Τσίπρας, λάθος πληροφορημένος από τον Βαρουφάκη, διέκοψε τις συνομιλίες του στις Βρυξέλλες και πήγε να πουλήσει τσαμπουκά εκεί που δεν τον έπαιρνε.

      Εξαγγέλλοντας, όμως, δημοψήφισμα, έδωσε την ευκαιρία στους πιστωτές (παράβαλε δηλώσεις Λαγκάρντ τότε), να πουν ότι τώρα πια δεν ισχύουν οι προτάσεις Γιουνκέρ, με αποτέλεσμα, αφού τού έκλεισαν την στρόφιγγα τού ρευστού από την ΕΚΤ, να πάει να επαναδιαπραγματευθεί σαν κατουρημένος και να αποδεχτεί ένα εντελώς καταστροφικό μνημόνιο, τρισχειρότερο απ' αυτό που τού πρότειναν.

      Διαγραφή
    8. ΠΟΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΡΕ NATIVIST, ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ;...
      ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ANTINEWS ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΟΛΙΓΑΡΧΗ...
      ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΙΝΩΝ ΤΟΥ). ΑΥΤΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ.

      Διαγραφή
    9. Έγραψα και συνεχίζω να το υποστηρίζω:
      Όσοι στηρίζουν λοιπόν τους ολιγάρχες που δεν αγαπούν την πατρίδα τους και θέλουν να την αγοράσουν μπιρ παρά, είναι χειρότεροι απ' αυτούς και αξίζουν της κατακραυγής μας.
      Αν θέλεις να πεις κάτι, να έχεις το θάρρος να το γράψεις και να το υποστηρίξεις.
      Να σε διευκολύνω εγώ λοιπόν, γιατί έτσι έχω μάθει στη ζωή μου, να μιλώ πάντα ξεκάθαρα και με θάρρος.
      Αν εννοείς ότι εγώ ανήκω σε κάποια αυλή, είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι ο Καλεντερίδης δεν ανήκει ποτέ σε αυλές ούτε έχει δική του αυλή.
      Γιατί για να το καταλάβει κανείς, πρέπει να έχει συγκεριμένη διαδρομή στη ζωή του και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ως άτομο.
      Αν εννοείς δε ως ολιγάρχη τον Μελισσανίδη και δεν έχεις το θάρρος να το γράψεις, ο Μελισσανίδης με τιμά με τη φιλία του και τον τιμώ κι εγώ.
      Με στήριξε σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου, όταν προσπαθούσαν να με εξοντώσουν εξωνημένοι Έλληνες, Αμερικανοί και Τούρκοι και ήταν από τους λίγους που στάθηκαν δίπλα μου.
      Αυτό θα το τιμώ και είμαι υπερήφανος γι' αυτό.
      Αυτά για τη σχέση μου με τον Μελισσανίδη, ο οποίος, παρεμπιπτώντως, έχει το 95% των επιχειρηαμτικών του δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.
      Να είσαι πιο γενναίος Ανακόντα...

      Διαγραφή
    10. ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ,
      ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Η' ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΛΗ, ΔΙΚΗ ΤΟΥ Η' ΑΛΛΟΥ. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΕΝΑ, ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.
      ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ: ΚΑΚΩΣ ΠΑΛΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΜΑΙ. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ.
      ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΟΜΩΣ, ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΟΛΙΓΑΡΧΗ;...

      Διαγραφή
    11. Ανακόντα
      Όπως βλέπεις εγώ έδειξα το θάρρος που μου αναλογεί.
      Τι ύφος και ο τρόπος που γράφεις θεωρώ ότι ρίχνει το επίπεδο του ιστολογίου.
      Εγώ δεν φοβάμαι την κριτική, όπως είδες, ούτε έχω τίποτα να φοβηθώ.
      Όμως δεν θέλω το ιστολόγιο να διολισθήσει σε επίπεδα κουτσομπολιού και λασπολογίας.
      Καλύτερα να δοκιμάσεις αλλού.
      Όπου σου ταιριάζει.
      Μείνε με εκείνους που μοιάζεις και δεν εννοώ τίποτε υποτιμητικό.
      Απλά εκεί θα είσαι στο περιβάλλον σου και θα νοιώθεις καλύτερα.

      Διαγραφή
    12. ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΛΑ ΟΠΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ.

      Διαγραφή
    13. @ Anaconda

      Με ρώτησες και σού απάντησα. Αν η απάντησή μου δεν ήταν η ζητούμενη, λυπούμαι.

      Διαγραφή
  2. το δημοψήφισμα ήταν υποθηκευμένο και καταδικασμένο να αποτύχει καιρό πριν ανακοινωθεί.Και φάνηκε αμέσως μετά.Μόλις ανακοινώθηκε το ερώτημα του δημοψηφίσματος εφάνη η υποθήκευση που όπως απεδείχθη μετά είχε κάνει ο Τσίπρας.Παρόλαυτα όπως λέει και ο Πανούσης αν και το παιχνίδι ήταν στημμένο ο ελληνικός λαός έβαλε μία γκολάρα.Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλύτερη η Ελλάδα αν είχε βγει το ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα για όλα
      για διαφώτισέ μας λίγο.
      Πώς ήταν αυτή η γκολάρα;
      Όταν βάζεις γκολ, συνήθως κερδίζεις.
      Εμείς τι κερδισαμε;
      Την υποθήκευση της Ελλάδας για 99 χρόνια;
      Ή μήπως την νομιμοποίηση της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

      Διαγραφή
    2. Κατά τη γνώμη μου η υποθήκευση θα γινόταν και χωρίς το δημοψήφισμα.Είχε γίνει από το 2009 από το Γιωργάκη.Από τη στιγμή που μπήκαμε στο ΔΝΤ θα ερχόταν.Αν ζητούσαν δηλαδή τα μέτρα αυτά οι Ευρωπαίοι από τους οπαδούς του ΝΑΙ θα τα ηρνούντο ? Αφού είχαν δώσει σαφή εντολή οποιαδήποτε συμφωνία εντός ευρώ.

      Διαγραφή
  3. ΣΤΙΣ 12:45 Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΕΓΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΧΕΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
    ΣΤΙΣ 1:31 ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ.
    Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ.
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΣΟΥ:
    "Όσοι στηρίζουν λοιπόν τους ολιγάρχες που δεν αγαπούν την πατρίδα τους και θέλουν να την αγοράσουν μπιρ παρά, είναι χειρότεροι απ' αυτούς και αξίζουν της κατακραυγής μας."
    ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό ναί ἦταν καί εἶναι ἡ λευκή ἐπιταγή. Αὐτό τό ναί πού δέν τό εἶπε ὁ Ἑλληνικός λαός ἀλλά μόνος του ὁ Τσίπρας ὑπό τίς εὐλογίες λοιπῶν "πολιτικῶν ἡγετῶν" μας, ἔφερε τήν καταστροφή.
    Ναί στό δημοψήφισμα σήμαινε ναί στήν πλήρη ἅλωση τῆς Ἑλλάδος, καί σέ οἰκονομικό καί σέ κοινωικό ἐπίπεδο, μέ δόλωμα τήν "γλύκα" τῶν κρατούντων (δυνατότητές τους νά φαίνονται κάθε λίγο ὡς ρεαλιστές σωτῆρες) ἀπό τίς ἀπολήψεις τῶν δόσεων σέ εὐρώ.
    _ Ὁ Ἑλληνικός λαός εἶπε "ὄχι", καί ἡ δυναμική τοῦ ΟΧΙ, ἦταν καί εἶναι ρεαλιστική. Παραμένει ἄνευ ἀξιοποιήσεως, λόγῳ προδοσίας τῶν πολιτικῶν πού κυττάζουν μόνο τήν "πάρτη τους".
    Προδοτικό, δέν ἦταν τό δημοψήφισμα, ἀλλά ἡ προδοτική διαχείριση τοῦ ὅποιου ἀποτελέσματός του.
    Εὖγε μέν σέ ὅσους τήν εἶχαν προβλέψει μιά τέτοια διαχείριση ἀπό τόν Τσίπρα, ἀλλά τέτοια ἔλλειψη τσίπας, ἀπαιτοῦσε πρόσθετη πληροφόρηση. Ἀλλά οὔτε καί ἔτσι, δικαιολογεῖται τό Ναί. Σέ καμία περίπτωση:
    Τό μέν προσωρινό ναί, εἶχε καλῶς, π.χ. γιά λόγους ἐθνικῆς ἄμυνας, ἀλλά τοῦτο, ὡς τακτική, μέ κατεύθυνση στήν πραγμάτωση τοῦ ΟΧΙ.
    Μετά ἀπό τό δημοψήφισμα, ὀρθῶς προτάθηκε ἀπό προφανῶς καλοπίστους Ἕλληνες, ἡ παραίτηση τοῦ Τσίπρα, ἄν δέν μποροῦσε ὁ ἴδιος νά κατευθύνῃ τήν χώρα στήν πραγματοποίηση τοῦ ΟΧΙ σέ διεθνές ἐπίπεδο.
    Τό εὐρώ εἶναι ἡ καταστροφή τῆς Ἐλλάδος τουλάχιστον ἐξ ἴσου μέ τό θέμα τῶν μεταναστῶν πού βαπτίζονται πρόσφυγες.
    Χαζή ἦταν ἡ Μ.Βρετανία πού δέν εἰσῆλθε στό εὐρώ;
    Μόνο ἐντός τοῦ εὐρῶ γίνονται διάτρητα τά Ἑλληνικά σύνορα κατά τρόπο πού νά ὑπονομεύεται ἡ πληθυσμιακή σύνθεση τῆς Ἑλλάδος. Διά τοῦ εὐρώ καί οἱ πολιτικές πρέπει νά εἶναι φιλικές πρός τούς μετανάστες, ἔναντι χρημάτων πρός φορεῖς ..., καί ἡ διακίνηση μεταναστῶν πρός τήν Ἑλλάδα ἀλλά καί ἐντός τῆς Εὐρώπης, χρηματοδοτεῖται εὐκολώτερα χωρίς νά ἀφίνῃ ἴχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τη μεταστροφή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ ευθύνεται κατά πολύ και ο ελληνικός λαός.Πρώτον όχι μόνο δεν αντέδρασε όταν έγινε αλλά και την επιβεβαιώσε με τη ψήφο του Σεπτεμβρίου όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αθροιστικά στο ποσοστό των μνημονιακών κομμάτων.Με άλλα λόγια ο ελληνικός λαός ευθύνεται.Μαζί υπογράψαμε τα μνημόνια έπρεπε να πει ο Πάγκαλος.Συμφωνώ σε αυτό το σημείο με ένα άρθρο που είχε μπει εδώ περί πολιτικής αγραμματοσύνης του ελληνικού λαού.Θα έλεγα και πολλών άλλων λαών διότι είναι παγκόσμιο το φαινόμενο.Είναι ένα αρνητικό χαρακτηριστικό της τηλεοπτικής δημοκρατίας αυτό.

      Διαγραφή
    2. Πάλι τά παραμύθια περί τῶν ἐκλογῶν τοῦ Σεπτεμβρίου 2015, πού στήν πραγματικότητα δέν ἐπικύρωσαν τίποτα. Διότι:
      Α) Ἦσαν καί παραμένουν ἀντισυνταγματικές οἱ ἐκλογές αὐτές, πραγματική "δύση" τῆς δημοκρατίας τῆς μεταπολιτεύσεως, ἀφοῦ διενεργἠθηκαν πολύ προτοῦ λήξει ἡ τετραετία, καί ἔγιναν προδήλως χωρίς λόγο ἐθνικοῦ καί δημοσίου συμφέροντος,
      Β) Πάντως ψήφισαν τόσο πολύ λιγώτεροι τόν Σεπτέμβριο του 2015 ἀπό τόν Ἰανουάριο τοῦ 2015, ὥστε μπορεῖ κανείς νά ἰσχυρισθῆ βάσιμα α) ὅτι ἔχουμε "Βουλή" καί "κυβέρνηση" ὡς de facto μόνον ὄργανα (...), καί β) ὄτι ὁ λαός ἀποδοκίμασε ΚΑΙ μέ τήν ἀποχή του τό Ναί. Ἄλλωστε δε,
      Καί αὐτοί ἀκόμη πού ψήφισαν Σύριζα τόν Σεπτέμβριο τοῦ 2015, παραπλανήθηκαν νομίζοντας ὅτι ψηφίζουν γιά νά μήν ἔλθῃ τό χειρότερο Ναί τῶν λοιπῶν μνημονιακῶν κομμάτων καί ἐλπίζοντας ὅτι ὁ Σύριζα θά διατηροῦσε μία ἀτζέντα "διαπραγματεύσεων" (πεποιθήσεις πού ἦσαν ἀποτέλεσμα καθαρῆς προπαγάνδας αἰσχίστου εἴδους τῶν μνημονιακῶν ΜΜΕ, πού ἤδη εἶχαν ἀρχίζει νά βοηθοῦν τόν "ἀναποδογυρισμένο" Τσίπρα).
      Συνεπῶς, τά παραμύθιια κύριε "Ὅλα γιά ὅλα", περί τοῦ ὅτι ὁ λαὀς ἐπιδοκίμασε τά μνημόνια τόν Σεπτέμβριο τοῦ 2015, μόνον ἀνόητοι τά χάφτουν, ἤ ἀνενημέρωτοι, ἤ αὐτοί πού εἶναι στρατευμένοι στήν ὑποδούλωση τῆς Ἑλλάδος.

      Διαγραφή
  5. Όλα για όλα
    το γκολ δεν μας είπες πιο ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι δικη μου φράση . Ειναι του Τζίμη πανουση απο ραδιοφωνική εκπομπη δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα.προφανως αναφέρεται στην ιστορική αξία του οχι.

      Διαγραφή
  6. Γενικώς η μπάλα κάπου έχει χαθεί ανάμεσα σε μια κοινωνία που ενώ δεν έχει θεσμικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων κατηγορείται συνεχώς και στην προσωπική παιδεία και ήθος του καθενός ξεχωριστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τό γκόλ τοῦ ΟΧΙ, τό ἔβαλε ὁ Ἑλληνικός λαός, ἀπονομιμοπιώντας ἔτσι στό διηνεκές τίς ἀπάνθρωπες καί χωρίς διέξοδο πολιτικές λιτότητας τῶν μνημονίων ποῦ σχεδίασαν καί ἐκτελοῦν οἱ ἐχθροί μας μέ τούς ἐκούσιους ἤ ἀούσιους ἐντόπιους συνεργάτες τους (ἄλλο ὅτι στό ὄχι, συνέπλευσαν καί ἀνόητοι ὀπαδοί τοῦ "καλλίτερες μέρες"- αὐτοί πάντα συμπλέουν μέ ὅποιοον τούς τάζει μερικά "θά"). Πάντως τό γκόλ μπῆκε καί παραμένει.
    Τώρα, πῆρε μετά τό γκόλ τήν μπάλλα ὁ Τσίπρας, καί πῆγε καί ζήτησε ἀπό τόν διατητή τοῦ ἀγῶνα, νά προσμετρήσει τό γκόλ ὑπέρ τῶν ἐχθρῶν τῆς Ἑλλάδος. Ὅπερ καί αὐτοί ἀπεδέχθησαν ἀσμένως.
    Ὁ Ἑλληνικός λαός εἶναι πολύ καλόπιστος καί εὐκολοκυβέρνητος, συγχωρεῖ εὔκολα καί κυβερνᾶται καί ἀπό μόνος του σχετικά καλά, καί πάντως καλλίτερα, ἀπό ὅ,τι μέ σωτῆρες του τῆς κακιᾶς ὥρας. Ἐπειδή ὅμως ὑπάρχουν καί ἐχθχροί μας, καλό εἶναι ά ἔχουν γνώση οἱ φύλακες καί νά μήν ἀφίνουν φαινόμενα συμπεριφορᾶς Τσίπρα νά γιγαντώνουν στήν πολιτική σκηνή.
    [Ἡ ἠθικῶς ἀχαρακτήριστη συμπεριφορά Τσίπρα, γιά τήν ὁποία μάλιστα ἔχει τό θράσος νά ἐπαίρεται ἐν μέσῳ αὐλοκολάκων, ἀδρανοποιημένων πολιτειακῶν ἀντίβαρων, καί τῶν τάχα ἀντιπάλων του, εἶναι ἀποτέλεσμα συμπεριφορᾶς Σαμαρᾶ ἀλλά καί πολιτικῆς τοῦ "ναί σέ ὅλα" πολλῶν "πολιτικῶν μας" πού μέ τήν βοήθεια πολλῶν ΜΜΕ ἐπί δεκαετίες ἐκμαυλίζουν καί ἐκχυδαΐζουν τόν Ἑλληνικό λαό].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν βλέπω όμως καμία αυτοκριτική για τα λάθη και τις αναπαραγωγές μύθων που γίνονται σε όλο το φάσμα των Ελλαδικών μέσων, συμπεριλαμβανομένου αυτού εδώ του ιστότοπου. Σας επισήμανα πως τα 100 δις κόστος είναι αναπαραγωγή αλαφούζιας μπούρδας και δεν κάνατε τίποτα - έστω να το ελέγξετε.

    Ναι, είναι ο κόσμος απαίδευτος, ο κόσμος όμως έχει πάνω απ΄ολα τις σκοτούρες του.
    Ας εκπαιδευτούν πρώτα στα βασικά αυτοί που έχουν αναλάβει να τον ενημερώνουν.

    Εκλείπουν οι Μαρίνοι και οι Κόλμερ, και βλέποντας τι έρχεται ανατριχιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζοντας με προσοχή την "τεκμηριωμένη" άποψη ότι ο Ελληνικός λαός είναι ΣΥΝΟΛΙΚΑ πολιτικά βάρβαρος επειδή ψηφίζει λάθος και επακολουθούν δράματα, προκύπτει ένα περίεργο συμπέρασμα και μία ανακούφιση.

    Η ανακούφιση έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είμαι μόνον εγώ ο υποστηρικτής της σημερινής κυβέρνησης "βάρβαρος" αλλά ταυτόχρονα είναι και τα εκατομμύρια των Ελλήνων που επί δεκαετίες εψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ και όλα όσα κόμματα παρήλασαν στο πολιτικό στερέωμα. Ούφ, ευτυχώς δεν κατέστρεψα μόνος μου την χώρα.

    Το περίεργο δε συμπέρασμα που προκύπτει, έχει να κάνει με την κλασική μαθηματική παραδοξότητα " ορισμός δια του οριζομένου" όπου τυχαίον "βάρβαρον" μέλος του συνόλου ορίζει και τα υπόλοιπα μέλη "βαρβάρους" άρα και όλον τον σύνολον, όπερ άτοπον.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Τσίπρας θα κριθεί ιστορικά πολύ αυστηρά για αυτό το δημοψήφισμα για πάρα πολλούς λόγους και ο βασικός δεν θα είναι καν η μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ γιατί πολύ απλά ποιό ακριβώς ήταν το ερώτημα για να κάνει το ναι όχι; Εκ του πονηρού τα έκανε όλα με ολέθρια αποτελέσματα. Σε μια εποχή που θα έπρεπε να αναζητάμε την εθνική ομοψυχία και ομόνοια, να κοιτάξουμε όλοι μαζί πώς μπορούμε να σώσουμε αυτή τη χώρα, πολώθηκε τόσο πολύ το κλίμα με το δημοψήφισμα που κοντέψαμε να κάνουμε νέο εμφύλιο για αυτή τη σαχλαμάρα όπως αποδείχτηκε. Δε μπορώ να κρύψω ότι κι εγώ δυστυχώς μπήκα τότε σε αυτό το τρυπάκι. Κοντέψαν να χαλάσουν φιλίες και να διαλυθούν οικογένειες για τα τερτίπια του Τσίπρα!!
    Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι η καλύτερη επιλογή ήταν η αποχή και η απαξίωση αυτού του δημοψηφίσματος. Λίγοι όμως είχαν αυτή τη διάκριση και νηφαλιότητα πέρυσι.
    Δε μπορεί να κάνεις δημοψήφισμα σε 5 μέρες! Πού ακούστηκε αυτό που έλεγε κι ο Βενιζέλος. Το ερώτημα εκτός από παράνομο, γιατί δεν επιτρέπει το σύνταγμα δημοψηφίσματα για δημοσιονομικά, δεν είχε περιεχόμενο γιατί ο καθένας μπορούσε να το ερμηνεύσει όπως ήθελε όπως κι έγινε τελικά. Άλλος ψήφιζε ΟΧΙ γιατί ήθελε να βγούμε από την Ευρώπη, άλλος ψήφιζε ΟΧΙ γιατί απλά απαντούσε στα οικονομικά μέτρα, άλλος ψήφιζε ΝΑΙ για να μείνουμε στην Ευρώπη και τέλος άλλος ψήφιζε ΝΑΙ για να φύγει ο Τσίπρας κ.ο.κ . Πιασε το αυγό και κούρευτο δηλαδή!!
    Πιστεύω ότι κι αυτό ήταν άλλη μια σκόπιμη κοροιδία του Τσίπρα, είτε ναι είτε όχι τα ίδια θα κανε. Φυσικά με όλη αυτήν την ιστορία απέτυχε παταγωδώς γιατί έφερε χειρότερα αποτελέσματα, απλώς το εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά ως συνήθως για την αφελέστατη εκλογική πελατεία του (όση υπάρχει ακόμα).
    Το άρθρο δεν το είχα διαβάσει πέρυσι. Αν μου επιτρέπετε να πω τη γνώμη μου, συμφωνώ με την ανάλυση εκτός από ένα σημείο. Αν είχα ψηφίσει (δεν ψήφισα για λόγους ανωτέρας βίας και όχι ενσυνείδητα αλλά έστω κι έτσι τελικά χαίρομαι που δεν ψήφισα) θα ψήφιζα ΟΧΙ. Για δύο λόγους:
    1) Επειδή το ερώτημα δεν ήταν ξεκάθαρο δεν θεωρούσα απαραίτητο ότι το όχι σήμαινε έξοδο από Ευρώ και Ε.Ε. Ο Τσίπρας για μένα δεν είχε καμία νομιμοποίηση να μας βγάλει από την Ευρώπη ακόμα και με όχι στο δημοψήφισμα. Αντίθετα στο βρετανικό δημοψήφισμα τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Επιπλέον το έβρισκα σαν μια καλή ευκαιρία να διατυπωθεί ξανά και έντονα η αντίδραση του Ελληνικού λαού στις πολιτικές της Ε.Ε.
    2) Με ενοχλεί τρομερά η θεοποίηση-αγιοποίηση της Ε.Ε. Παρουσιάζεται σαν να είναι το Ελ Ντοράντο από μερικούς. Ορισμένοι συμπολίτες μας κοιτούν με δέος προς την Ευρώπη, αισθάνονται μειονεκτικά ως Έλληνες, θεωρούν τους Ευρωπαίους σπουδαίους και όνειδος το γεγονός ότι οι ίδιοι μιλάνε ελληνικά και έχουν ελληνικό διαβατήριο. Αν μπορούσαν θα παίρναν άλλη υπηκοότητα αμέσως. Είναι οι λεγόμενοι ευρωλιγούρηδες. Αυτή η αντίληψη τους οδηγεί σε μια τρομερή περιφρόνηση και απαξίωση για οτιδήποτε το ελληνικό, καταντάν να μισούν τους εαυτούς τους δηλαδή και διακατέχονται από έναν τρομερό αλλά βλακώδη στην πραγματικότητα μιμητισμό, στην προσπάθεια τους να θεωρούνται οι ίδιοι Ευρωπαίοι και να ξεχωρίσουν από τον υπόλοιπο σωρό! Τους αμόρφωτους δηλαδή και υποανάπτυκτους όπως θεωρούν αυτούς που απλώς διαφωνούν μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.