28/6/16

Κέρι: Η θέση της Βρετανίας στην διεθνή σκηνή άλλαξε, δεν υποβαθμίστηκε

REUTERS/POOL
«Ωστόσο δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει ισχύ για εμάς, θα εμπλέκεται σε κρίσιμο βαθμό με εμάς σε κάθε θέμα ξεχωριστά», τόνισε ο κ. Κέρι (φωτ. αρχείου).
Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση άλλαξε τη θέση της στη διεθνή σκηνή, ωστόσο δεν την υποβάθμισε, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος πρόσθεσε ότι «λυπάται» για την απουσία της Βρετανίας από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον - Βρυξελλών. 
«Στο ερώτημα εάν συμφωνώ ότι ο ρόλος της Βρετανίας έχει με κάποιο τρόπο υποβαθμιστεί; Όχι, νομίζω ότι έχει αλλάξει» επισήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλευρό του Βρετανού ομολόγου του Φίλιπ Χάμοντ.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λείψει αυτή η φωνή εντός του πλαισίου της Ε.Ε. που θα αλλάξει. Προσωπικά λυπάμαι που η Βρετανία δεν θα κάθεται στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) όταν θα διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ – Ε.Ε.».
«Ωστόσο δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να έχει ισχύ για εμάς, θα εμπλέκεται σε κρίσιμο βαθμό με εμάς σε κάθε θέμα ξεχωριστά», τόνισε ο κ. Κέρι.
Λευκός Οίκος: Να υπάρξει μία μεθοδική διαδικασία
Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία θα συνεργαστούν προκειμένου να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας μετάβασης μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε., ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα.
«Αυτό που αναμένουμε είναι ότι θα υπάρξει μια μεθοδική διαδικασία» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς.
«Θα πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία και να ληφθεί μια απόφαση, να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την Βρετανία προκειμένου να λύσει τις διαφορές της με την Ε.Ε.» τόνισε ο ίδιος.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.