31/8/18

Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο Τραμπ για τις συνέπειες της 11ης Σεπτεμβρίου

JPEG - 26.8 ko
Τιερί Μεϊσάν

Κύριε Πρόεδρε,

Τα εγκλήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 δεν δικάστηκαν ποτέ στη χώρα σας. Σας γράφω ως Γάλλος πολίτης ο οποίος κατήγγειλε πρώτος τις ασυνέπειες της επίσημης έκδοσης και άνοιξε παγκόσμια τη συζήτηση για την αναζήτηση των πραγματικών ενόχων.
Όταν είμαστε ορκισμένοι μάρτυρες σ’ ένα ποινικό δικαστήριο, πρέπει να προσδιορίσουμε αν ο ύποπτος που μας παρουσιάζεται είναι ένοχος ή όχι και, πιθανώς, τι ποινή θα πρέπει να του επιβληθεί. Όταν γίναμε θεατές των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση Bush Jr. ισχυρίστηκε ότι ο ένοχος ήταν η Αλ Κάιντα και ότι η τιμωρία θα ήταν η ανατροπή εκείνων που την βοήθησαν: οι Αφγανοί Ταλιμπάν, και έπειτα το ιρακινό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ωστόσο, πολλές ενδείξεις επιβεβαιώνουν την αδυνατότητα αυτής της θέσης. Αν ήμασταν ορκισμένοι μάρτυρες, θα δηλώναμε αντικειμενικά τους Ταλιμπάν και το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν αθώα από αυτό το έγκλημα. Φυσικά, δεν θα γνωρίζαμε ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος και αυτό θα μας απογοήτευε. Αλλά δεν μπορούμε να σκεφτούμε να καταδικάσουμε αθώους ανθρώπους για ένα τέτοιο έγκλημα επειδή δεν ήμασταν ικανοί ή δεν μπορούμε να βρούμε τους ενόχους.

Κατανοήσαμε όλοι ότι οι ανώτεροι αξιοματούχοι ψεύδονταν όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο διευθυντής του FBI, Robert Mueller, αποκάλυψαν τα ονόματα των 19 υπόπτων αεροπειρατών. Επειδή είχαμε ήδη μπροστά μας τους καταλόγους επιβατών που είχαν ανακοινώσει οι αεροπορικές εταιρείες για το σύνολο των επιβαινόντων επιβατών, καταλόγους στους οποίους δεν υπήρχε κανένας από αυτούς τους υπόπτους.

Με αυτό το στοιχείο, συσσωρεύσαμε ισχυρές υποψίες έναντι της «κυβέρνησης της συνέχειας,» αυτό το όργανο που είναι υπεύθυνο για την αντικατάσταση των εκλεγμένων αρχών εάν επρόκειτο να πεθάνουν σε μια πυρηνική σύγκρουση. Εκφράσαμε την υπόθεση ότι οι επιθέσεις αυτές απέκρυβαν ένα πραξικόπημα, σύμφωνα με τη μέθοδο την οποία είχε φανταστεί ο Edward Luttwak: να διατηρηθεί η εμφάνιση της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά να της επιβληθεί μια άλλη πολιτική.

Τις ημέρες που ακλούθησαν την 11η Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση Μπους πήρε ορισμένες αποφάσεις.

µ   τη δημιουργία του Office of Homeland Security και τη ψήφιση ενός ογκώδους αντιτρομοκρατικού κώδικα που εκπονήθηκε πολύ εκ των προτέρων, του USA Patriot Act. Για περιπτώσεις που η ίδια η διοίκηση ονομάζει "τρομοκρατικές", αυτό το κείμενο αναστέλλει το Bill of Rights το οποίο είχε κάνει τη δόξα της χώρας σας. Αντισταθμίζει τα θεσμικά σας όργανα. Εξασφάλισε, δύο αιώνες αργότερα, τον θρίαμβο των μεγάλων γαιοκτημόνων που συνέταξαν το  Σύνταγμα (Constitution) και την ήττα των ηρώων του πολέμου της ανεξαρτησίας που απαίτησαν την προσθήκη του Bill of Rights.

µ                  Ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ δημιούργησε το Office of Force Transformation, υπό την εντολή του ναύαρχου Αρθούρ Τσεμπρόβσκι. Παρουσίασε αμέσως ένα σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από καιρό, για τον έλεγχο της πρόσβασης στους φυσικούς πόρους των χωρών του Νότου. Απαιτούσε να καταστραφούν οι κρατικές δομές και η κοινωνική ζωή στον μισό κόσμο που δεν είχε ακόμα  παγκοσμιοποιηθεί. Ταυτόχρονα, ο διευθυντής της CIA εγκαινίασε το "Matrix of Global Attack", μια σειρά από συγκαλυμμένες επιχειρήσεις σε 85 χώρες, όπου ο Ράμσφελντ και ο Τσεμπρόβσκι σκόπευαν να καταστρέψουν τις κρατικές δομές. Θεωρώντας ότι μόνο οι χώρες των οποίων η οικονομία ήταν παγκοσμιοποιημένη θα ήταν σταθερές και ότι οι άλλες θα καταστρέφονταν, οι άνδρες της 11ης Σεπτεμβρίου τοποθέτησαν τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην υπηρεσία των διεθνικών οικονομικών συμφερόντων. Πρόδωσαν τη χώρα σας και την έκαναν το ένοπλο βραχίονα αυτών των αρπακτικών. 

Εδώ και 17 χρόνια, βλέπουμε το τι δίνει στους συμπατριώτες σας η κυβέρνηση των διαδόχων των συντακτών του  Συντάγματος  και που αντιτέθηκαν τότε χωρίς επιτυχία στο Bill of Rights: οι πλούσιοι έγιναν πάμπλουτοι, ενώ η μεσαία τάξη έχει μειωθεί κατά πέντε και η φτώχεια έχει απλωθεί.

Βλέπουμε επίσης την εφαρμογή της στρατηγικής Rumsfeld-Cebrowski: λεγόμενοι «εμφύλιοι πόλεμοι» έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Ολόκληρες πόλεις έχουν σβηστεί από τον χάρτη του Αφγανιστάν στη Λιβύη, μέσω της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, οι οποίες δεν ήταν, εκείνες, σε πόλεμο.

Το 2001, μόνο δύο πολίτες των ΗΠΑ κατήγγειλαν τις ασυνέπειες της έκδοσης Μπους, δύο εργολάβοι της οικοδομής: ο Δημοκράτης Τζίμι Walter ο οποίος αναγκάστηκε να εξοριστεί, και εσείς ο ίδιος, ο οποίας μόλις μπήκε στην πολιτική και εκλεχτήκατε πρόεδρος.

Το 2011, είδαμε τον διοικητή της AFRICOM να απαλλαγεί από την αποστολή του προς όφελος του ΝΑΤΟ, επειδή αρνήθηκε να στηρίξει την Αλ Κάιντα για την ανατροπή της Λιβυκής Αραβικής Τζαμαχιρίας. Τότε είδαμε το LandCom του Nato να οργανώνει τη Δυτική υποστήριξη στους τζιχαντιστές γενικά και στην Αλ Κάιντα ειδικότερα για την ανατροπή της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας.

Έτσι, οι τζιχαντιστές, οι οποίοι θεωρούνταν ως «μαχητές της ελευθερίας» κατά των Σοβιετικών, και μετά ως «τρομοκράτες», στις 11 Σεπτεμβρίου, ξαναέγιναν σύμμαχοι του βαθέος κράτους που ποτέ δεν έπαψαν να είναι.

Παρακολουθήσαμε με τεράστια ελπίδα τη δράση σας για να αφαιρέσετε μία προς μία όλες τις υποστηρίξεις στους τζιχαντιστές. Με την ίδια ελπίδα σας βλέπουμε να μιλάτε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό σας για να αποκαταστήσετε τη ζωή στην καταστρεμμένη Μέση Ανατολή. Και με ισότιμη ανησυχία βλέπουμε τον Robert Mueller, ο οποίος έγινε ειδικός εισαγγελέας, να συνεχίσει την καταστροφή της πατρίδας σας επιτιθέμενος στη θέση σας.

Κύριε Πρόεδρε, όχι μόνο εσείς και οι συμπολίτες σας υποφέρετε από τη διαρχία που υφίσταται στη χώρα σας από του πραξικοπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά ολόκληρος ο κόσμος είναι θύμα της.

Κύριε Πρόεδρε, η 11η Σεπτεμβρίου δεν είναι μια παλιά ιστορία. Είναι ο θρίαμβος ορισμένων διεθνικών συμφερόντων που συντρίβουν σήμερα όχι μόνο τον λαό σας, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα που φιλοδοξεί την ελευθερία.

Ο Thierry Meyssan άνοιξε τη παγκόσμια συζήτηση για τους πραγματικούς υπεύθυνους  της 11ης Σεπτεμβρίου. Εργάστηκε ως πολιτικός αναλυτής στο πλευρό του Ουγκό Τσάβες, του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και του Μουαμάρ Καντάφι. Είναι σήμερα πολιτικός πρόσφυγας στη Συρία.


ΔΙΚΤΥΟ βολταιροσ | ΔΑΜΑΣΚΟΣ (ΣΥΡΙΑ) | 31 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.