29/8/18

Τσαβούσογλου: Βασικός στόχος της Τουρκίας η ένταξη στην ΕΕ

Δηλώσεις του τούρκου ΥΠΕΞ
Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας , δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια της επίσκεψη του στην Λιθουανία.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και θα επιδιώξει να ενταχθεί στην ΕΕ» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ δεν περιμένει καμία επιείκεια από τις Βρυξέλλες. «Θέλουμε η Τουρκία να πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό που της αξίζει» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «η Τουρκία περιμένει από την ΕΕ ένα σαφές μήνυμα», όσον αφορά την ένταξη της στην ΕΕ.
Στα τέλη Ιουνίου η Άγκυρα, με αφορμή την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διαπίστωνε ότι η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ οι ενταξιακές συνομιλίες έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, είχε επικρίνει τις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζεται άδικα.
Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ άρχισαν τον Οκτώβριο του 2005. Τον Ιούλιο του 2017 η Ευρωβουλή πήρε απόφαση με την οποία καλούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις έως ότου η τουρκική κυβέρνηση προχωρήσει στις αναγκαίες συνταγματικές τροπολογίες.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.