30/8/18

Γάλλος ΥΠΕΞ: Δεν θα πληρώνουμε τις χώρες που δεν σέβονται τις θεμελιώδεις αρχές της Ε.Ε.

Η Γαλλία «δεν είναι έτοιμη να πληρώνει» για τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν σέβονται «τις θεμελιώδεις αρχές» τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
«Δεν είμαστε έτοιμοι να πληρώνουμε για αυτήν την Ευρώπη. Πρέπει να το πούμε καθαρά», ανέφερε ο Λε Ντριάν, στρέφοντας τα βέλη του κυρίως εναντίον της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.
«Κάθε κράτος μέλος είναι ελεύθερο να εκλέγει τους ηγέτες που επιθυμεί αλλά το δικό μας όραμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μια ομάδα συμμαχιών και αξιών, δεν είναι συμβατό με τις κυβερνήσεις που δεν σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες και δεν αισθάνονται με κανέναν τρόπο ότι δεσμεύονται από την κοινοτική αλληλεγγύη», πρόσθεσε, εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΞ αυτές οι χώρες «κατά βάθος, έχουν μια χρησιμοθηρική προσέγγιση της Ένωσης, με βάση την οποία δεν επιλέγουν παρά μόνο αυτό που τις συμφέρει και κατά βάση την ανακατανομή του χρήματος».
Αναφερόμενος στο θέμα της υποδοχής των μεταναστών, ο Λε Ντριάν εξέφρασε την ελπίδα να σκιαγραφήσει η Γαλλία μια κοινή θέση με τη Γερμανία πριν από τη σύνοδο του Σάλτσμπουργκ, τον Σεπτέμβριο.
«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια γαλλογερμανική θέση πριν από τη σύνοδο του Σάλτσμπουργκ, στις 20 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην αφήσουμε αυτό το θέμα στους λαϊκιστές, στους εμπόρους ψευδαισθήσεων και επειδή ξέρουμε ότι η γαλλογερμανική σχέση είναι ο κινητήρας της ευρωπαϊκής ανάκαμψης», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

3 σχόλια:

  1. Μας λέει πομποδώς ο Γάλλος :

    Η Γαλλία «δεν είναι έτοιμη να πληρώνει» για τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν σέβονται «τις θεμελιώδεις αρχές».

    Όμως η Γαλλία ήταν απολύτως έτοιμη (ομού μετά των Γερμανών) να εισπράξει και την τελευταία ρανίδα αίματος της Ελλάδος το 2010, αρκεί να διασωθούν οι τοκογλύφοι των Τραπεζών τους.

    Να τον στείλω στον διάολο, ή θα θεωρηθεί ύβρις στις "θεμελιώδεις αρχές" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Ποιὲς ἀξίες καὶ ποιὰ κοινοτικὴ ἀλληλεγγύη ρὲ καραγκιόζη;
    Δὲν κοιτᾶς τὶ κάνετε στὴν χώρα μας(ἀπὸ κοινοτικὴ ἀλληλεγγύἠ,βεβαίως βεβαίως)τὴν ἴδια στιγμὴ ποὺ δίνετε τόση βοήθεια στὴν Τουρκία
    γιὰ νὰ σᾶς γεμίζη μὲ λάθρο;
    Ἀλλὰ τὶ λέω; τὶς ἴδιες ἀξίες ἔχετε μὲ τοὺ Τούρκους·ξεχνιέται ἡ Φραγκοκρατία;
    Εἶναι αὐτὸ ποὺ λένε οἱ Ἄγγλοι "birds of a feather flock together".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.