31/8/18

Αποκάλυψη - Ερντογάν έδωσε στους Τουρκομάνους του Κιρκούκ 22 εκατ. δολάρια για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών - Στη Θράκη, πόσα δίνει άραγε;

Ο πρόεδρος του Μετώπου Τουρκομάνων του Ιράκ  Erşad Salihi
Μια σημαντική αποκάλυψη μας έρχεται από το Κιρκούκ, εξ αιτίας εσωτερικής διαμάχεις στους κόλπους του Μετώπου Τουρκομάνων του Ιράκ (ITC ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρακτορείου Ειδήσεων Φιράτ, το ηγετικά στελέχη του Μετώπου Τουρκομάνων του Ιράκ άρχισαν να αλληλοκατηγορούνται για το πού πήγαν τα 22 εκατομμύρια δολάρια που έστειλε ο Ερντογάν στο Μέτωπο, για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στο ιράκ.
Το Μέτωπο Τουρκομάνων του Ιράκ ιδρύθηκε το 1996 από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και στην ουσία λειτουργεί ως μια παρακρατική και παραστρατιωτική οργάνωση της Τουρκίας στο Β. Ιράκ, με πρόεδρο τον φανατικό αντικούρδο Erşad Salihi και εκπρόσωπο τύπου τον Ali Mehdi. 
Οι σχέσεις του Μετώπου με του τουρκικό κράτος, το ΑΚΡ και το ΜΗΡ, έχουν πιστοποιηθεί μέχρι σήμερα με σειρά από ντοκουμέντα.
Εσχάτως ιδρύθηκε μια Εταιρεία Άμυνας, μετά από εντολή της Άγκυρας. Σύμφωνα με τον βουλευτή στο κοινοβούλιο του Ιράκ, Şiwan Dawudi, ο οποίος είναι μέλος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (YNK), η εταιρία αυτή εξόπλισε 600 άνδρες και συγκρότησε μια μεγάλη συμμορία. Μάλιστα, ο Κούρδος πολιτικός έχει στην κατοχή του γραπτά ντοκουμέντα, τα οποία αποκάλυψε, που αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή της Άγκυρας.
Ιδιαίτερη σημασία για το εδνιαφέρον που δέιχνει η Άγκυρα για το Κιρκούκ, έχει η παρουσία του πρέσβη της Τουρκίας στη Βαγδάτη, Fatih Yıldız, στην ιστορική αυτή πόλη, όπου συμμετείχε στην θρησκευτική λειτουργία του Μπαϊραμιού. Εξερχόμενος του τεμένου ο πρέσβης δήλωσε ότι "το Κιρκούκ και τα εδάφη αυτά, είναι για μας πατρογονικά εδάφη".

Οι δηλώσεις στελέχους του ITC 
Το στέλεχος του ITC, Şeref Harun, τις προηγούμενες ημέρες έκανε ορισμένες αποκαλύψεις για τον εκπρόσωπο Τύπου του ITC, Ali Mehdi. Ο Χαρούν δήλωσε ότι ενώ η Τουρκία έστειλε στο ITC  22 εκατομμύρια δολάρια, για να εξασφαλίσουν ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές, το Μέτωπο ξόδεψε μόνο δύο εκατομμύρια από τα λεφτά και τα υπόλοιπα κατέληξαν στις τσέπες του Ali Mehdi και ναθρώπων του κύκλου του.
Με τις αποκαλύψεις του Χαρούν έγινε πλέον φανερό ότι ο Ερντογάν, το ΑΚΡ και η Τουρκία δεν αρκούνται μόνο στον εξοπλισμό και εκπαίδευση στρατιωτικών ομάδων, αλλά παρεμβαίνουν και στα εσωτερικά του Ιράκ και του Κιρκούκ.

Ο Μεχντί αποδέχτηκε ότι εστάλησαν τα λεφτά
Μετά τις αποκαλύψεις του Χαρούν ο Μεχντί αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο Ερντογάν τους έστειλε χρήματα και συγκεκριμένα 22 εκατομμύρια δολάρια, αρνήθηκε όμως ότι τα λεφτά κατέληξαν σε τσέπες ορισμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.