30/8/18

Ερώτημα Χουντή προς Eurostat-Κομισιόν: Πόσο ήταν το έλλειμμα του 2009 που οδήγησε στα μνημόνια;

Τελικά «πόσο ήταν το έλλειμμα του 2009 που μας έβαλε στα Μνημόνια της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής;», ρωτά με επίσημη επιστολή του την Κομισιόν και τη Eurostat ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής της ΛΑΕ. Όπως σημειώνει στην ερώτηση που κατέθεσε, σήμερα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat (πρόσβαση 29/08/2018), το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης της Ελλάδας για το έτος 2009 εμφανίζεται να είναι 15.1% του ΑΕΠ, ενώ σε παλαιότερες ανακοινώσεις της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, το έλλειμμα για το συγκεκριμένο έτος «ενώ ξεκίνησε από το 13,6% το 2010, εκτινάχθηκε στο 15,4% το ίδιο έτος με την ένταξη ορισμένων ΔΕΚΟ, αυξήθηκε και πάλι στο 15,8% το 2011 και στη συνέχεια μειώθηκε στο 15.6% το 2012 μέχρι το 2013».
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ ζητά από την Κομισιόν να «τεκμηριώσει στατιστικά πού οφείλεται η μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης για το έτος 2009 από το 15.8% το 2011, στο 15.1%, σήμερα», καθώς επίσης, να πληροφορηθεί με βάση «ποιους κανόνες της στατιστικής μεθοδολογίας ESA95/ESA2010 αιτιολογείται η παραπάνω αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009».
Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:
«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat (πρόσβαση 29/08/2018), το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης της Ελλάδας για το έτος 2009 εμφανίζεται να είναι 15.1% του ΑΕΠ. 
Ωστόσο, εάν ανατρέξει κάποιος στις ανακοινώσεις της Eurostat για τα δημόσια στατιστικά και τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος, θα διαπιστώσει ότι το έλλειμμα για συγκεκριμένο έτος, ενώ ξεκίνησε από το 13.6% το 2010, εκτινάχθηκε στο 15.4% το ίδιο έτος με την ένταξη ορισμένων ΔΕΚΟ, αυξήθηκε και πάλι στο 15.8% το 2011 και στη συνέχεια μειώθηκε στο 15.6% το 2012 μέχρι το 2013 και σήμερα έχει καταλήξει στο 15.1% του ΑΕΠ. 
Ερωτάται η Επιτροπή: 
  • Μπορεί να τεκμηριώσει στατιστικά πού οφείλεται η μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης για το έτος 2009 από το 15.8% το 2011, στο 15.1%, σήμερα; 
  • Με βάση ποιους κανόνες της στατιστικής μεθοδολογίας ESA95/ESA2010 αιτιολογείται η παραπάνω αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009;»
  • http://www.pontos-news.gr/article/183599/erotima-pros-eurostat-komision-poso-itan-elleimma-toy-2009-poy-odigise-sta-mnimonia

6 σχόλια:

  1. Έστειλαν εναν οικονομικό δολοφόνο στην ελστατ, έφτιαξε πλαστό μεγάλο έλλειμμα, με τα πλαστά νούμερα άρχισε διεθνής δυσφημιση, πούλησαν πάτο τις τραπεζικές οι ίδιοι που έστειλαν τον δολοφονο, και αφού με τις επιθέσεις κατέστρεψαν τις ελληνικές τράπεζες, υποχρέωσαν το κράτος να πάρει δάνεια να σώσει τράπεζες που οι ίδιοι κατέστρεψαν. να πως ήρθαν τα μνημόνια, Γερμανοί, Γάλλοι Αμερικάνοι η αδελφη δύση μια οικογένεια να φάει πάλι ελληνικό κρέας για μεσημεριανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Eurostat είναι βασικό εργαλείο του τραπεζικού υποκόσμου, έπεσε να φάει ζωντανή και την πτωχή πλην μαχόμενη ελληνική δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτην την ειχε φαει απο πολλα χρονια πριν ...μεσω ..φιλοσοφικων ..αναζητησεων.
      Το τραγικο με το ελλειμμα ..ειναι η φυση της απατης της Λογιστικης .Αυτη φανερα ειναι λεξη καμουφλαζ του εγκληματος εν γενει.Δεν λες πχ...εγκληματω...λες κανω λογιστικα.Ακουγεται τοσο ομορφο.! Το ελλειμμα ειναι σαν τον παππα.....εδω παππας ..εκει παππας...που ειναι ο παππας? Σκεψου οτι απευθυνονται σε αγραμματους πασης φυσης...σε σδιαφορους πασης φυσης...σε μη ειδικους...σε ροκ τυπους...σε γλετζεδες.. σε πανηγυρτζηδες...σε κουτσομποληδες...σε οπαδους ομαδων δηθεν πολιτικων που θελουν κοντρες να περναει η μερα...κλπ...και σε οργανωμενες υποομαδες επαγγελματων λησταρχων Νταβεληδων.Ολα αυτα τα ξερουν καλα.Οποτε ..σρχιζει ο παππας...εδω ..εκει...που (?) ..και χωρις απαντηση ...περνανε τα χρονια και κανεις δεν ξερει τι...ενω πληρωνει ολα...και περνα η ωρα ευχαριστα με ενδιαφερον ..πουντο πουντο το δαχτυλιδι..νατο νατο δεν
      θα το βρεις...Και κανεις δεν ντρεπεται ...ποτε.Γιατι να ντραπει .??? Που να τρυπησει η βελονα της ντροπης τον αδιαντροπο κροκοδειλο ??

      Διαγραφή
  3. Πατέρας με 4 παιδιά τους μοιράζει την περιουσία του η οποία είναι 1000 ευρώ. Δίνει λοιπόν από 250 ευρώ στον καθένα. Ο τρίτος γιός όμως είναι και εγγυητής σε ένα δάνειο του πατέρα με σημερινό ανεξόφλητο υπόλοιπο 200 ευρώ. Ο τρίτος γιός λέει πως κανονικά έπρεπε ο καθένας τους να πάρει από 200 ευρώ και τα 200 του δανείου να τα επωμιστούν όλοι. Οι άλλοι τρεις όμως λένε ότι αυτοί δεν υπογράψανε εγγυητές οπότε να μην τους ανακατεύει στα δικά του προβλήματα και ας πρόσεχε τι και ποιον εγγυότανε (ο τρίτος γιός)… Ο τρίτος γιός τους λέει όμως ότι το δάνειο ο πατέρας το πήρε για το σπίτι που ζούσαν όλοι μαζί, αλλά οι άλλοι τρεις του λένε πως όντως ζούσαν όλοι εκεί αλλά η ψιλή κυριότητα ανήκει στον τρίτο γιό (για αυτό και αναγκάστηκε αυτός να μπει εγγυητής), ενώ αυτοί πληρώνανε και από 1/5 για τη μηνιαία δόση του δανείου. Τι είναι τελικά δίκαιο σε μια τέτοια ιστορία? Κάπως έτσι μπερδεύονται τα πράγματα και δεν βγαίνει εύκολα άκρη...
    Π.χ. πως αποτυπώνεις προς Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς απαιτήσεις από μεταχρονολογημένες επιταγές όταν σχεδόν πουθενά αλλού ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο πράγμα? Εσύ λες ότι είναι βραχυπρόθεσμη απαίτησή σου και αυτοί απλά την εξαιρούν (γιατί δεν την κατανοούν ούτε ως έννοια, ούτε σαν πρακτική / λογική οικονομικής λειτουργίας, δηλαδή να τρέπεις το μέσον πληρωμής σε μέσον πίστωσης. Αν τους βολεύει δε για τις μεθοδεύσεις που έχουν κατά νου, τρίβουν τα χέρια τους που σου βρήκαν πάτημα). Έτσι όμως προφανώς φαίνεται ότι χρωστάς περισσότερα - και άρα θες και περισσότερη ρευστότητα για την εξυπηρέτηση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων σου - αφού αναμενόμενες εισροές που θα σε βοηθούσαν στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων σου, απλά "σβήνονται")
    Έτσι μπλέκονται τα πράγματα με αποτέλεσμα να είσαι εκτεθειμένος σε πιέσεις και στις μη αγαθές διαθέσεις του οποιουδήποτε παρακαλάς για βοήθεια (λόγω όμως ΚΑΙ της δικιάς σου κακής λειτουργίας, πέραν της δικής τους "αλητείας". Αυτό δυστυχώς, οι περισσότεροι το ξεχνάμε!!!)…
    Διαβάζοντας π.χ. έναν μεγάλο ισολογισμό, άλλα βλέπεις πριν τις παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών και άλλα αφού τις συνυπολογίσεις και αναδιαμορφώσεις τα νούμερα... Πολλές φορές μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα...Και ο συντάξας τον ισολογισμό το έκανε με βάση τους κανόνες του εθνικού λογιστικού σχεδίου ή τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Αλλά και ο ορκωτός παρατηρεί όχι μόνο τα παράτυπα αλλά και τα ανορθόδοξα. Επί των ανορθοδόξων μετά, εάν είσαι σε ανάγκη, αρχίζει η σφαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απεδειξες λοιπον Μπαμπυ το αυταποδεικτο.Το κοινο ειναι ασχετο.Οι πολιτικοι κακοποιοι.Η ηθικη ανυπαρκτη.Η λογικη απουσα.Οι εννοιες λατερνα ηχων με μονο νοημα την απατη και την κλοπη.Η τροπη του μεσου πληρωμης σε πιστωση ( ολα μα ολα εδω τρεπονται σε ατραπους εγκληματος και ποτε εναρετους..ολως παραδοξως) θεωρειται φυσιολογικη..νομοτελεια.Τι δεν τρεπεται στο κακο ? Πες ενα....Ενα μονο.Οι ξενοι παλι ειναι ταχα σωστοι με διεστραμενους στοχους.Αν ρωτησεις γυρω ακους το ...απιθανο...αυτοι την δουλεια τους κανουν καλα...εμεις οχι !!!Ακους Μπαμπυ ??? Φυσιολογικο εντελως στα μυαλα !!! Κανουν τα εγκληματα ...καλα...αυτη ειναι η ..δουλεια τους !! Το φυσικο ειναι το ..εγκλημα !!! Αν το κανεις καλα....οκ....αν οχι...απετυχες !!!Ηθικο διδαγμα...κανε το εγκλημα καλα...ειναι η μονη δουλεια ..κοιτα να το κανεις καλα ηλιθιε.Περιπου περιγραψαμε την φυση των οντων.Ιδεολογιες και τριχες κατσαρες παντου.Μια κατευθυνση εχει η φυση.Την Κολαση.Αυτα τα ..λογιστικα εφεραν οι φυλες της ερημου σε ψυχες που ...ερημωσαν απο μονες καθως εγιναν σκετα ψωμοσακκουλα με ατελειωτη πεινα.Το ελλειμμα ειναι συντμιση της λεξης εγκλημα...και ενα σκατοξυλο δεν εφαγε κανεις μπουλης που κανει τον ..ειδικο με υφος βαρωνου.Μιλαμε για πολυ σκατοξυλο μεχρι να ματωσει ..Κι εχεις κι αυτον τον Χουντη που ρωταει 10 ετη μετα ..την Χιροσιμα..το Λος Αλαμος ..ποσους κιλοτονους ηταν η βομβα που εσκασε..Αν ηταν 15...η 16 ΚΤΝ...Οχι αν λειπουν 300.000 ανθρωποι...και 300.000 κτηρια....Θελει να λυσει τις ..αποριες του..εργο μοναδικο...στα πληθη...Και να που κρεμομαστε απ τα χειλη του εργαστηριου του ..Λος Αλαμος..ηταν 15 η 15.7 ...η 16 ΚΤΝ ?? ( εδω κι αλλου ποτε θα πεσει σκατοξυλο επιτελους βρε παιδια ?? Ποτε διαβολε ???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτριε, το ξύλο πρέπει να είναι με τη δύναμη του λόγου, της διακίνησης ιδεών, της μάχης για την ηθική μας αναβάθμιση. Με τη δύναμη της ενότητας πολλά μπορούν να γίνουν. Ο Χουντής είναι θετικό στοιχείο και ξέρει που το πάει.

      Με πλαστά νούμερα, πλαστούς λογαρισμούς, με ένα υπόκοσμο στην κορυφή των τραπεζών το ξύλο αν δεν είναι μελετημένο απλά γυρναει σε αυτόν που θέλει να το ρίξει.

      Το σύστημα που μας δυναστεύει είναι αδύμανο και σάπιο. Θα γονατίσει πολύ εύκολα όταν λίγοι έστω άνθρωποι δουν το στόχο και μάθουν σημάδι. Μέχρι στιγμής ο πολύς κόσμος ούτε το στόχο γνωρίζει που είναι ούτε σημάδι έχει μάθει.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.