30/8/18

Ισραήλ: Αντίδραση για τη στρατιωτική συμφωνία Συρίας - Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επανέλαβε την Τετάρτη τις απειλές του να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ιρανικών στρατιωτικών θέσεων στη Συρία καθώς και εναντίον θέσεων του στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά την αναγγελία σύναψης συμφωνίας διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Δαμασκού και Τεχεράνης.
Το Ιράν παρέχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στο καθεστώς της Συρίας στον πόλεμο που σπαράσσει τη χώρα εδώ και πάνω από επτά χρόνια.
«Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να διεξάγουν με σθένος και αποφασιστικότητα ενέργειες εναντίον των προσπαθειών του Ιράν να εγκαταστήσει τις δυνάμεις του και εξελιγμένα οπλικά συστήματα στη Συρία», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.
«Καμιά συμφωνία μεταξύ της Συρίας και του Ιράν δεν θα μας αποθαρρύνει, καμιά απειλή θα δεν μας αποθαρρύνει», συνέχισε, κατά τη διάρκεια τελετής στο νότιο τμήμα της χώρας, στην έρημο Ντιμόνα, όπου πυρηνική εγκατάσταση η οποία περιβάλλεται από μυστικότητα πήρε το όνομα του πρώην προέδρου Σιμόν Πέρες.
«Δεν θα καμφθούμε»
Ο Ιρανός ακόλουθος Άμυνας στη Δαμασκό ανακοίνωσε την Τρίτη ότι Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι θα παραμείνουν στη Συρία όσο διαρκεί ο πόλεμος, στο πλαίσιο συμφωνίας διμερούς συνεργασίας.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ερίζει ότι το Ιράν αποτελεί την πιο σοβαρή απειλή για τη χώρα του και απαιτεί την αποχώρηση των δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας από την επικράτεια της Συρίας.
«Δεν θα καμφθούμε στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, όπως δεν καμφθήκαμε στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε την ακύρωση της κακής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», τόνισε ο Νετανιάχου.
Αν και δεν έχουν εμπλακεί στον πόλεμο στη Συρία άμεσα, οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιδρομές εναντίον συριακών θέσεων και αυτοκινητοπομπών με όπλα που προορίζονταν, κατά το Ισραήλ, για τη σιιτική παράταξη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, άλλον έναν υποστηρικτή του συριακού καθεστώτος, και για τις ιρανικές δυνάμεις.
«Αυτοί που απειλούν να μας εξαλείψουν βάζουν τους εαυτούς τους σε παρόμοιο κίνδυνο, και σε κάθε περίπτωση δεν θα καταφέρουν τον στόχο τους», πρόσθεσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.