30/8/18

Επαφές Κοτζιά με Cosco και αξιωματούχους της Σαγκάης

Με υψηλόβαθμους αξιωματούχους τη Σαγκάης, αλλά και τον επικεφαλής της Cosco συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα επίσκεψής του στην Κίνα.
Διπλωματικές πηγές, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, έκαναν λόγο για μία ιδιαίτερα φιλική συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης,  Ying Yong.
Ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους διαχρονικούς δεσμούς της Σαγκάης με την Ελλάδα, αλλά και στις προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσής τους.
Ήδη, το τουριστικό ρεύμα παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, ενώ υπάρχει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για προώθηση της οικονομικής συνεργασίας, όπως διαπιστώνουν οι ίδιες πηγές.
Ο Ν. Κοτζιάς εστίασε επίσης, στην προοπτική ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας της Ελλάδας με μεγάλες εταιρείες, οι οποίες εδρεύουν στη Σαγκάη, σε τομείς όπως η ναυτιλία και οι τεχνολογίες αιχμής.
«Είναι σημαντικό να πυκνώσουν οι επαφές μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου των δύο πλευρών καθώς και να τονωθούν οι σχέσεις μεταξύ πολιτών, μέσω του τουρισμού, του πολιτισμού και της τεχνολογίας» σπεύδουν να εξηγήσουν οι διπλωματικές πηγές.
Σημαντικοί πολιτισμικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί
Από πλευράς του, ο δήμαρχος Ying εξήρε τη σημασία των δεσμών μεταξύ των δύο λαών, οι οποίοι ενώνονται από σημαντικούς πολιτισμούς πολλών αιώνων.
Η παράμετρος αυτή επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών, σημείωσε και προσέθεσε πως η κατανόηση αυτή συνέβαλλε στη ραγδαία ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών από το 1972, όταν εγκαθιδρύθηκαν οι σινο-ελληνικές διπλωματικές σχέσεις.
Επιθυμία του, όπως εξήγησε, είναι η εμβάθυνση των σχέσεων με την Ελλάδα και η προώθηση της συνεργασίας σε σειρά πρόσφορων τομέων, όπως η ναυτιλία και το εμπόριο.
Εξέφρασε δε, την επιθυμία να υποδεχθεί στη Σαγκάη υψηλόβαθμη ελληνική επιχειρηματική αντιπροσωπεία στην έκθεση για τις εισαγωγές προς την Κίνα, η οποία θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο.
Προτού καταλήξει, μάλιστα, αποκάλυψε πως υπό εξέταση βρίσκεται το ενδεχόμενο απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Σαγκάης.
Η πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική
Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση και εκτενής συζήτηση του υπουργού Εξωτερικών με την ηγεσία του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, της πλέον έγκριτης δεξαμενής σκέψης της Σαγκάης, με αντικείμενο τη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας, τον ρόλο της Ελλάδας στη σταθερότητα και την ανάπτυξη της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.
Οι παριστάμενοι Κινέζοι ακαδημαϊκοί, όπως επισημαίνουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές, αναγνώρισαν τη θετική κινητικότητα που έχουν προκαλέσει οι ελληνικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, το περιεχόμενο των οποίων ανέπτυξε ενδελεχώς ο κ. Κοτζιάς.
Αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Εξωτερικών εστίασε στις προοπτικές του Κυπριακού, εξηγώντας τις διάφορες πτυχές του ζητήματος και αναδεικνύοντας τον πυρήνα του προβλήματος, ήτοι την παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από τουρκικό στρατό.
Συνάντηση με Cosco
Προτού αναχωρήσει για τη Βιέννη, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο κ. Κοτζιάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Cosco, Xu Lirong, στην έδρα της εταιρείας.
Κατά τη συνάντηση, τονίζουν οι ίδιες πηγές, κοινή επωδός ήταν η σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας. Ο Χu Lirong ανέλυσε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της ναυτιλιακής εταιρείας, με ιδιαίτερη έμφαση στον κομβικό ρόλο του λιμένα Πειραιώς για την ανάπτυξη του εμπορίου στην Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου.
Εξέφρασε τέλος, την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της Cosco με την Ελλάδα, τονίζοντας τη γεωμετρική αύξηση του όγκου εμπορευμάτων που διακινείται μέσω Πειραιώς, αναδεικνύοντας τον σε κορυφαίο λιμένα παγκοσμίως.
naftemporiki.gr

3 σχόλια:

  1. don't let the pork alone in the same room with the chinamen, we might loose Peloponesus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φούστα κλαρωτή

    https://www.youtube.com/watch?v=6zjUqT3X0H4

    Στίχοι:
    Αλέκος Σακελλάριος
    Μουσική:
    Μάνος Χατζιδάκις
    Βασίλης Αυλωνίτης & Μαριάννα Χατζοπούλου

    Τσιγγάνα κάτσε δίπλα μου και τα χαρτιά σου ρίχτα
    και τα βοτάνια πούλα μου, πούλα μου, πούλα μου.
    Ένα ζητάω να μου πεις πού θα σε βρω τη νύχτα
    τσιγγάνα γυφτοπούλα μου, πούλα μου, πούλα μου.

    Φούστα κλαρωτή
    και γαρίφαλο στ’ αυτί.

    Τ’ άστρα διαβάζεις τ’ ουρανού και τις γραμμές στο χέρι
    σαν τις παλιές τις μάγισσες, μάγισσες, μάγισσες.
    Μα να διαβάσεις μια καρδιά δεν το `χεις καταφέρει
    καρδιά που εσύ τη ράγισες, ράγισες, ράγισες.

    Τι το θέλεις τι,
    το γαρίφαλο στ’ αυτί.

    Με λεπτομέρειες πολλές, σε όλους λες τη μοίρα
    με τη μεγάλη πείρα σου, πείρα σου, πείρα σου
    Μα κι αν τη μοίρα μας, μας λες δεν ξέρεις κακομοίρα
    Ποια θα ναι εσένα η μοίρα σου μοίρα σου, μοίρα σου

    Φούστα κλαρωτή
    και γαρίφαλο στ’ αυτί.

    Σου το `χω πει από καιρό άσε τα μου `πες σου `πα
    τα κόλπα σου τα χίλια σου, χίλια σου, αχ χίλια σου.
    Πέτα το ρήγα τον καρώ, πέτα την ντάμα κούπα
    και δώσε μου τα χείλια σου, χείλια σου, χείλια σου.

    Φούστα κλαρωτή
    και γαρίφαλο στ’ αυτί.

    http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=17667

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ψωφισε το πουλι...το πουλι ..το πουλι ..πουχε παπουτσι απ το Αιβαλι...Αιβαλι.. και βγηκε τσαρκα με το χαιμαλι ...χαιμαλι ..για να φαει λιγο αρνι...αρνι...πριν να παει στο Δαφνι...Δαφνι...Δαφνι...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.