31/8/18

Ξεκίνησε επίσημα: Η κυβέρνηση παραδίδει την Θράκη σε συνδιοίκηση με τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου

Μέσα από το viadiplomacy.gr έχουμε γράψει αρκετές φορές για δύο θέματα, το ένα είναι η «Θεωρία των Μαλακών Συνόρων» και το άλλο η συνδιοίκηση στην Θράκη που είναι η βασική επιδίωξη της Άγκυρας.
Την «θεωρία των Μαλακών Συνόρων» την είδαμε να εφαρμόζεται για πρώτη φορά στο Κόσοβο με όλα τα αποτελέσματα της. Για να φτάσει το Κόσοβο στην σημερινή κατάσταση, για πολλά χρόνια η Αλβανία είχε δημιουργήσει Παράλληλες Δομές στην περιοχή, δηλαδή, στο κράτος της Γιουγκοσλαβίας πριν την διάλυση της, και την Σερβία αργότερα.Ο κύκλος στην περιοχή κλείνει σήμερα με την συζήτηση διευθέτησης των συνόρων ανάμεσα σε Σερβία – Κόσοβο.
Η Τουρκία εδώ και δεκαετίες έχει δημιουργήσει τις δικές της Παράλληλες Δομές στην Θράκη με πρώτη την Θρησκευτική. Με έναν «στρατό» 1500 ανθρώπων της μουσουλμανικής μειονότητας και τους ψευτομουφτήδες, η Άγκυρα εκφόβιζε το ανατρεπτικό Ισλάμ της περιοχής προσπαθώντας από την μια να τους εκ τουρκίσει πρώτα την συνείδηση, και στην συνέχεια να τους φανατίσει.

Για τη συνέχεια ViaDiplomacy

1 σχόλιο:

  1. H Ελλάδα, από το 1952 περίπου και μετά, έχει βαλθεί να δημιουργήσει καθεστώς συνδιοίκησης, σπρώχνοντας όχι μόνο τούς τουρκοφώνους μουσουλμάνους στην αγκαλιά τής Τουρκίας, αλλά όλους τους μουσουλμάνους, δηλαδή Πομάκους(*) και Αθιγγάνους. Ούτε είχαμε, ούτε έχομε εθνική εξωτερική πολιτική. Το δυστύχημα είναι ότι αυτά ξεκίνησαν επί κυβερνήσεως Παπάγου, ενός ανθρώπου, που αναμφισβήτητα υπηρέτησε την πατρίδα του σε όλη του την ζωή.

    (*) Ρίχνουμε τους Πομάκους στην αγκαλιά της Τουρκίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.