31/8/18

Ερντογάν: Από την Κύπρο μέχρι και το Αιγαίο δυναμώνουμε την παρουσία μας στην περιοχή

«Από την Κύπρο μέχρι και το Αιγαίο, σε όλες τις περιοχές με προβλήματα που ενδιαφέρουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας ακολουθούμε μια ενεργητική πολιτική και δυναμώνουμε την παρουσία μας στην περιοχή» ανέφερε σε ομιλία του με αφορμή την εθνική γιορτή της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.
Σημείωσε δε ότι «εμείς την παρουσία μας σε περιοχή δεν την εννοούμε μόνο ως στρατιωτική παρουσία, είμαστε και σε άλλες δράσεις που θα ανυψώσουν το όνομα της χώρας μας», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει περαιτέρω τις δηλώσεις αυτές.
Αναφερόμενος στην τουρκική οικονομία, με αφορμή και την χρεοκοπία της εταιρείας Turk Telekom και την ανάληψη της διοίκησής της από τράπεζες, είπε ότι η τουρκική οικονομία δέχεται ισχυρές πιέσεις και πρόσθεσε ότι «σε 1-2 μήνες θα συνέλθουμε».
Στροφή Ερντογάν προς την Ευρώπη
Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο και για στήριξη της Αγκελα Μέρκελ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Μέρκελ με κάλεσε η ίδια άμεσα και έδειξε έμπρακτα τη στήριξή της. Μου είπε αν θέλετε να σας στείλω τώρα τον υπουργό μου. Οι πρωθυπουργοί ευρωπαϊκών χωρών έκαναν δηλώσεις υπέρ μας και άλλοι έστειλαν ειδικούς συμβούλους τους. Η στήριξή τους αυτή ήταν σημαντική και εμείς θα κάνουμε όσα είναι απαραίτητα για να συνεχιστεί αυτή η σχέση.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.