31/8/18

Monty Python κατάσταση

Είχα πάει σε έναν οργανισμό του δημοσίου για να πληρωθώ για ένα σποτάκι που τους είχα κάνει για μια διήμερη εκδήλωσή τους. Έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να δικαιολογηθεί σαν δαπάνη, γιατί δεν υπήρχε πρόβλεψη στις αρμοδιότητες του φορέα. Δυο ώρες φάγαμε.
 Ήταν εκεί η πασοκοδιευθυντάρα (νυν συριζα), τον γνώριζα από παλιά, ανθοπώλης ήτανε πριν, που τους είχε όλους σούζα τους έβαζε τις φωνές και τους αντιμετώπιζε σαν καθυστερημένους.
 Το χειρότερο είναι ότι όντως ήτανε πάρα πολύ χαμηλής ικανότητας άνθρωποι και τον καταλάβαινα που εξοργιζόταν. 
Δε μπορούσαν να βρούνε την παραμικρή λύση χωρίς υποδείξεις και βοήθεια.
 Το ελληνικό δημόσιο βρίθει τέτοιων περιπτώσεων.
 Έχει και ικανότατους βέβαια, οι οποίοι υποφέρουν. Θέλεις η δαιδαλώδης φύση της πολυνομίας, θέλεις ο φόβος της ευθύνης, θέλεις οι προσλήψεις χωρίς αξιολόγηση, έχει πολλούς τομείς που είναι κανονικό ΠΙΚΠΑ και δε λειτουργεί τίποτε.

 Και ταλαιπωρεί και τους ίδιους. Τους ικανότερους τέλος πάντων. Τελικά μου δώσαν μια απόδειξη μη θεωρημένη σα να τους είχα πληρώσει εγώ το ποσό, ενώ θυμίζω εγώ είχα πάει για να πληρωθώ και αυτό για κάποιο λόγο ήταν ΟΚ. 

Vassilis Stergiou

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή αυτόν τον Vassilis Stergiou τον αντιμετώπισε το ελεεινό μας δημόσιο σαν πελάτη! ! ! και του έκοψε αυτό απόδειξη είσπραξης! ! ! ενώ ο άνθρωπος ήταν προμηθευτής και φυσικά έπρεπε αυτός να τους κόψει απόδειξη πληρωμής(για αυτόν).

    Δηλαδή το δημόσιο αντιμετώπισε το ΕΞοδο σαν ΈΣοδο.

    ...και ακόμη κάποιοι ψάχνουν τους λόγους που χρεωκοπήσαμε και μπήκαμε στα μνημόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πήγα σε κατάστημα μεγάλης πολυεθνικής αλυσίδας , να αλλάξω ένα κουρτινόξυλο με ένα άλλο ίδιο , άλλης διάστασης.
    Ένας ευχαρής υπάλληλος το παρέλαβε και μου είπε ότι αντίστοιχο υπάρχει στην αποθήκη του καταστήματος , οποί και θα πάει να μου το φέρει.
    Περίμενα,περίμενα, περίμενα μετά από ένα μισάωρο ,μπαίνω στην αποθήκη για να δω μήπως έγινε κάποιο ατύχημα και έχει εμπλακεί σε αυτό ο ευχαρής υπάλληλος που συνάντησα, αντ΄αυτού βλέπεω τον εν λόγω υπάλληλο ξαπλωμένο επάνω σε μια στοίβα χαρτοκιβώτια και κάπνιζε αρειμανίως, την τσιγαρούκλα του κρατώντας ένα μεγάλο ποτήρι με φραπέ.
    - Ώπα ρε μεγάλε , ανησύχησα μην έπεσες !
    - Όχι κύριε κάνω διάλειμμα !
    - Να χαρώ το φίλο μου , αλλά δεν έπρεπε να με ενημερώσεις ρε φίλε να μη περιμένω σαν το μ@λ@κα ?
    - Κοίταξε - μου λέει με ένα βλέμα κοφτερό- εδώ πληρώνομαι 330 ευρώ το μήνα, ζαμάνφού αν με διώξουν - αυτοί κάνουν ότι μας πληρώνουν και εμείς κάνουμε ότι δουλεύουμε.Έτσι χουλιαμάς να γίνετε !!!

    Αποτέλεσμα - Ο καντάρ παρά , Ο καντάρ μπογιά- που έλεγε η σχωρεμένη η γιαγιά μου - ο κύριος να αναπαύει την ψυχούλα της-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός υπάλληλος από την ίδια μήτρα προέρχονται. Απλά ο πρώτος χαλαρώνει εκ του ασφαλούς, ο δεύτερος το ρισκάρει... Στα χαμηλά κλιμάκια, ο πρώτος παίρνει τα λεφτά του δεύτερου σχεδόν επί δύο. Τον πρώτο δεν θα τον ακούσεις ποτέ να λέει "ζαμάν φού αν με διώξουν" απλά γιατί δεν υπάρχει καν αυτό το ενδεχόμενο!!!
    Για αυτό και όσοι του δημοσίου εργάζονται φιλότιμα και αποδοτικά, αξίζουν έπαινο και όχι ισοπέδωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χθες σε ενα γαμο...βρεθηκα σε κλειο απο 20 παρδαλες Χαιδουλες τετοιες...και ημουν ξενο σωμα στο τραπεζι.Το ζουσα ..ναμαι ξενος .ειναι μια ανεπαβαληπτη εμπειρια...βλεμματων...οικτου..πονου ..συμπονοιας...περιφρονησης..ελεημοσυνης..κλπ. Το θεμα επι 3 ωρες ηταν οι θερινες διακοπες..Εμαθα τι γινεται σε ολο τον πλανητη.....εκτος απο εδω...απ την νησο Μηλο...εως τα νησια Πουκε και Σολομωντος...Εμαθα τι υγρασια εχει στο Μπαλι και στην Μπαγκογκ...σημαντικα θεματα για τα εμβια οντα..και την εξελιξη των ειδων..Γοητευτικες ιστοριες πουλιων..στην Ταυλανδη...οπου υπαρχει χωρος ελευθερων πουλιων....πουλοχωρος...με χαντρες εισοδου...πετανε ολως παραδοξως τα ατιμα...τι εμπειρια (!)...νομιζα οτι σερνονται ο ..ηλιθιος....Ενα καταλαβα καλα...οτι ο επαινος ειναι λιγος....θελει και 200 φασκελα σε αεροπορικο σοου...στην χωρα που πεθαινει λογω ....μητρας...σαλπιγγας...και των τειχων της Ιεριχους που καταρρεουν...
    Ο θαυμαστος καινουριος κοσμος στον πλανητη των πιθηκων...Κριση και μαλακ@ιες.......Παρακρουση ναι !!!!! Παω στα ροδια...να δω λιγη ζωη να μεγαλωνει πριν αλλεκτωρ φωνησει τρις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.