28/8/18

Κι άλλος πόνος στην Άγκυρα - Άλλα 200 φορτηγά πολεμικό υλικό στους Κούρδους της Συρίας

Φωτογραφία αρχείου του Rudaw
Ενώ δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από την είδηση και το βίντεο που έδειχνε την εγκατάσταση δυο υπερσύγχρονων σταθμών ραντάρ, της 727ης Σμηναρχίας Εκστρατείας Αεροπορικού Ελέγχου, της ΠΑ των ΗΠΑ (727 Expeditionary Air Control Squadron, ACC), σε δυο αεροπορικές βάσεις στη Β. Συρία, μια νέα είδηση έρχεται αν αυξήσει την ένταση αλλά και τους φόβους της τουρκικής πλευράς ότι οδηγούμαστε σε μια κατάσταση που δεν θα έχει γυρισμό, σε σχέση με την πορεία του Κουρδικού.

Η νέα είδηση αφορά την τελευταία αποστολή από πλευράς Διεθνούς Συνασπισμού 200 φορτηγών πολεμικού υλικού στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), τη ραχοκοκκαλιά των οποίων αποτελούν οι Κούρδοι του PYD/YPG, τους οποίους η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες.
Σημειώνεται ότι η κατασκευή και χρησιμοποίηση αεροπορικών βάσεων από πλευράς ΗΠΑ και η εγκατάσταση σταθμών ραντάρ στη Βόρειο Συρία, σε εδάφη που κατέχουν οι Κούρδοι, φέρνει πιο κοντά την ίδρυση ντε φάκτο αυτόνομου κουρδικού κράτους στη Συρία, εξέλιξη που με τη σειρά της δρομολογεί τις εξελίξεις για την ίδρυση αυτόνομου κουρδικού κράτους και στην Τουρκία, εξ ου και οι αντιδράσεις της Τουρκίας, που οδήγησαν στην σοβαρή επιδείνωση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, η οποία συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.