31/8/18

Νέες διαμαρτυρίες στα κατεχόμενα λόγω της πτώσης της λίρας και της οικονομικής κρίσης - Συνεχίζονται τα μέτρα

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας καλεί όλο τον κόσμο ο πρόεδρος του τ/κ συνδέσμου κτηνοτρόφων την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι ο σύνδεσμός τους έχει 5.000 μέλη και απασχολεί συνολικά 50.000 εργαζόμενους.
Τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι στη διάσκεψη Τύπου σήμερα στα γραφεία του συνδέσμου παρόντα ήταν πολλά μέλη με τον πρόεδρο του συνδέσμου, Μουσταφά Ναϊμογλουλαρί να δηλώνει ότι οι αρνητικές συνέπειες από τις συνεχείς αυξήσεις οδηγούν τη «χώρα» σε χάος και η μόνιμη απάντηση του «υπουργείου γεωργίας» ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν λύνει προβλήματα.
Οι κτηνοτρόφοι, είπε, θα αναγκαστούν – ως έχουν τα πράγματα – να πουλήσουν τα ζώα τους και πρόσθεσε ότι με την τιμή της ζωοτροφής να έχει φτάσει στις 2.500 ΤΛ τον τόνο και το γάλα στις 2,5 ΤΛ το λίτρο, θα πουλούν ένα λίτρο γάλα και δεν θα μπορούν να πάρουν ένα κιλό ζωοτροφή.
Στο μεταξύ, οι πέντε συντεχνίες του «δημοσίου» συνεχίζουν την αποχή από υπερωριακή απασχόληση και σήμερα με το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου να λειτουργεί μεν πτητικά, αλλά χωρίς «τελωνειακούς» για τον σχετικό έλεγχο. Ηλεκτρονικές τ/κ εφημερίδες ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες με επιβάτες να περνούν από τον χώρο όπου διεξάγεται «τελωνειακός έλεγχος» χωρίς να υπάρχει κανείς. Το ίδιο συμβαίνει και με το λιμάνι της Κερύνειας όπου σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, ιδιώτες βοηθούν τα γιοτ να ελλιμενιστούν, αφού οι υπάλληλοι απέχουν από υπερωριακή απασχόληση μετά το μεσημέρι.

Η αποχή από την υπερωριακή απασχόληση ισχύει και στα νοσοκομεία από χθες με την «υπουργό υγείας» να διαψεύδει τις πληροφορίες ότι αγοράστηκαν υπηρεσίες από ιδιωτικά νοσηλευτήρια για την εξυπηρέτηση των ασθενών τις ώρες των υπερωριών.

Η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι λόγω της μη υπερωριακής εργασίας, ασθενείς που δεν ήταν σοβαρά πήραν εξιτήρια από τα «κρατικά» νοσοκομεία για αποσυμφόρηση της κατάστασης και μόνο το 20% των ασθενών παραμένει.

Τουρκικά φορτηγά με λαχανικά και φρούτα εδώ και δύο ημέρες έχουν μπλοκαριστεί στο λιμάνι Κερύνειας λόγω της αποχή των υπαλλήλων στο αρμόδιο τμήμα του «υπουργείου γεωργίας» και οι οδηγοί ανεβάζουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σχόλια για την κατάσταση.
Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.