31/8/18

Ακούτε την καμπάνα από την Αργεντινή; Για σας χτυπάει.


Ήδη στελέχη των δύο κομμάτων λένε δεξιά και αριστερά ότι η κυβέρνηση φεύγοντας θα δώσει παροχές αφήνοντας το λογαριασμό στους επόμενους. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, μάλλον σίγουρα θα γίνει. Για να καταλάβετε πως πρέπει να αντιδράσετε καλό θα ήταν να πάρετε κάποια μαθήματα από την Αργεντινή.
Η Αργεντινή είναι ένα κράτος με πολλούς κρατικοδίαιτους πολίτες και έντονη διαπλοκή του δημοσίου με τους πολιτικούς. Μια μπανανία στο νότιο ημισφαίριο ανάλογη με το Μπανανιστάν, τη χώρα μας.
Οι κυβερνήσεις της δεκαετίας του 2000 με τον Κίρχνερ αρχικά και τη σύζυγό του στη συνέχεια ακολούθησαν τη πολιτική της περήφανης διαπραγμάτευσης που φυσικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα της χώρας. Ως εδώ όλα καλά, στο κάτω κάτω τι τους νοιάζει τους κρατικοδίαιτους η οικονομία της χώρας.
Ο Μάκρι όταν ανέλαβε, αφού ψηφίστηκε να αλλάξει αυτό το μοντέλο που προκαλούσε αηδία στη πλειοψηφία των πολιτών ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα αγορών, απελευθέρωση του νομίσματος, διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν από τη πρώτη κιόλας χρονιά. Η αγροτική παραγωγή εκτινάχθηκε μαζί με τις εξαγωγές.
Το αίμα όμως νερό δε γίνεται και η κυβέρνηση του ενέδωσε στις πιέσεις των στελεχών του για παροχές. Αποτέλεσμα; Το 2017 ο απολογισμός έδωσε έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ, νούμερο που οι αγορές δεν συγχωρούν. Τώρα πλέον κακήν κακώς η Αργεντινή ξαναμπαίνει στο ΔΝΤ.
Επιστρέφουμε στην Ελλάδα. Η αντιπολίτευση οφείλει να δηλώσει από τώρα ότι παροχές που διακινδυνεύουν την ομαλή λειτουργία του κράτους που μπορεί να έχει συνέπεια στη ζωή όλων των πολιτών θα καταργηθούν μόλις αναλάβει την εξουσία. 
Επίσης επειδή σίγουρα ΔΕΝ θα συγκρατηθούν τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ από το να κάνουν παροχές λόγω της πίεσης των ψηφοφόρων πρέπει στην αναθεώρηση του Συντάγματος να περάσει διάταξη που να απαγορεύει στη χώρα να έχει ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Δεν είναι κάτι καινούριο, το Σύνταγμα της Ελλάδας πριν τη δικτατορία είχε τέτοια διάταξη.


10 σχόλια:

  1. ''Ινφογνώμων Πολιτικά'' Ενημερωτικό Ιστολόγιο με Βαρύτητα σε Θέματα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας .. Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και η ΒΑΡΥΤΗΤΑ υπηρξε ανεξαρτητα το αν συμφωνουσαμε ή οχι με τις πολιτικες ερμηνειες σας..ΔΥΣΤΥΧΩΣ απο τοτε που ξεκινησε να ποσταρει ο Andpik η σοβαροτητα αντικαστατάθηκε με την ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ και η βαρυτητα με την ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ...θα θελαμε να ξαναδουμε τον Ινφογνομωνα οπως τον ξεραμε..πρωτο πρωτο στα BOOKMARKS μας...να ανατρεχουμε σ αυτον για εγκυρη ενημερωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας βοηθούσατε απείρως περισσότερο πάντως αν αναδεικνύατε με κάποια τεκμηρίωση τη "ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ και την ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ" του όποιου άρθρου θεωρείτε πως πάσχει... Κριτική που θυμίζει ξύλινο Νεοελληνικό πολιτικό λόγο βρίσκουμε παντού. Σοβαρός αντίλογος λείπει και μακάρι να υπάρξει!

      Διαγραφή
  2. Να ασχοληθω κανοντας copy paste ενα σωρο αστεια κειμενα που εχει ανεβασει ο συγκεκριμενος συντακτης , να τα σχολιασω κιολας ...ολο αυτο απαιτει δεκάδες ωρες απο τον πολυτιμκο χρονο μου για να αποδειξω οτι καποιος δεν ειναι ή ειναι ελεφαντας? Ευκολα πετας την μπαλα στην εξεδρα ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΕΣΥ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΛΟΓΟ για υποτιθεμενο σοβαρο αντιλογο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yiani προφανώς και δεν σου ζητάω να κάνεις copy - paste και να χαραμίσεις τον πολύτιμο χρόνο σου. Όλων μας ο χρόνος είναι πολύτιμος και καλό είναι να τον αξιοποιούμε σε σοβαρές αναγνώσεις, και όχι σε αναγνώσεις σχολίων άνευ τεκμηρίωσης.
      Το άρθρο π.χ. λέει:
      "Ο Μάκρι όταν ανέλαβε, αφού ψηφίστηκε να αλλάξει αυτό το μοντέλο που προκαλούσε αηδία στη πλειοψηφία των πολιτών ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις, ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα αγορών, απελευθέρωση του νομίσματος, διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν από τη πρώτη κιόλας χρονιά. Η αγροτική παραγωγή εκτινάχθηκε μαζί με τις εξαγωγές. Το αίμα όμως νερό δε γίνεται και η κυβέρνηση του ενέδωσε στις πιέσεις των στελεχών του για παροχές. Αποτέλεσμα; Το 2017 ο απολογισμός έδωσε έλλειμμα 3,5% του ΑΕΠ, νούμερο που οι αγορές δεν συγχωρούν. Τώρα πλέον κακήν κακώς η Αργεντινή ξαναμπαίνει στο ΔΝΤ."

      Αντί λοιπόν γενικού και αόριστου σχολιασμού, μπορείς πολύ απλά να μας δώσεις στοιχεία και πηγές που να ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ τα ανωτέρω (κατά το πως μας τα λες) και να αποδεικνύουν την φαιδρότητα του άρθρου. Αν δεν μπορείς, άρχισε να σκέφτεσαι μήπως κάπου έχεις λάθος... Αν πάλι βαριέσαι, λίγη μετριοπάθεια τουλάχιστον δεν βλάπτει... Αν τέλος είσαι από τους "εχέμυθους" που δεν θέλουν να μοιράζονται τις γνώσεις τους με άλλους, καλό σου φθινόπωρο και καλή καρδιά.

      Διαγραφή

    2. @ yianis alibertis Για να σου απαντήσω με επιχειρήματα χρειάζομαι 'ολο και όλο ένα δευτερόλεπτο’. Για αυτό απλώς σου λέω ότι εισαι ένα φασισταριό που βρίζει χωρίς επιχειρήματα. Πώς το είπε καιι ο δικός σας ο Μίκης? Α ναι ... ο χειρότερος φασίστας είναι ο αριστερόστροφος …

      Διαγραφή
    3. ο δικος μου ο Μικης??? )))))) Χρειαζεσαι βοηθεια Ανθρωπε μου...Συγγνωμη που γελασα με το πονημα σου...ηταν αυθορμητο...Ανακαλω...εκφρασου οπως θελεις..σε πολιτευμα τυπου Democracy διαβιουμε ολοι μας

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω βαρεθει στην ζωη μου να εξηγω συνεχεια το 1+ 1 = 2 (στην δυτικη σχολή σκέψης γιατι στην ανατολικη 1=1 δεν ισουται απαραιτητα με 2) Παντως δεν μπορω να μη σας αναγνωρισω οτι δημοσιευσατε το σχολιο μου ..αντιστοιχο πολυ ηπιοτερο σχόλιο λογοκριθηκε απο τους Σταλινοφασιστες της Εφημεριδας των Συντακτων...Επισης επισημαινω θετικα την ηπια σου αντιμετωπιση ενος φαινομενικα προβοκατορικου σχολιου με προσωπικο στοχο εναν συντακτη σας..και σ ευχαριστω για αυτο...Καλο Φθινοπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.