28/8/18

Το πετρέλαιο της Σιγκαπούρης είναι η γνώση

Του Γαβριήλ Χ. Σερέτη

Λίγα μέτρα μακριά από τα κόκκινα χαλιά του ξενοδοχείου «Capella», στο κοσμοπολίτικο θέρετρο Σεντόσα της Σιγκαπούρης, όπου οι παγκόσμιοι προβολείς απαθανάτισαν την ιστορική χειραψία Τραμπ - Κιμ, του μέχρι πρότινος επονομαζόμενου και «Rocket Man», βρίσκονται κάποιοι άλλοι χώροι όπου παίζονται πραγματικά παιχνίδια, με κωδικούς λιγότερο επικίνδυνους. Χώροι όπου, μακριά από τη δημοσιότητα, διαμορφώνεται μια διαφορετική επόμενη μέρα.
Με πλήρη επίγνωση ότι το μέλλον δεν βρίσκεται ούτε στους βαλλιστικούς πυραύλους ούτε στις παραδοσιακές πλουτοπαραγωγικές πηγές, αλλά στο «νέο πετρέλαιο», στη γνώση, την πραγματική νοημοσύνη στην εποχή της επέλασης της τεχνητής.
Στα σχολεία, ακόμα και στα νηπιαγωγεία της Σιγκαπούρης, εκτός από το φωτεινό σήμερα, διαμορφώνεται το αύριο. Με πυλώνες την αξιοκρατία και τον πραγματισμό. 
Αξίες που, όση κριτική και αν δέχονται ως προς την έμπρακτη υλοποίησή τους, βρίσκονται στον αντίποδα της «επόμενης μέρας» που ονειρεύονται, εδώ κοντά μας, ηγέτες κυβερνήσεων και υπουργείων Παιδείας που εξακολουθούν έμπρακτα να τρέφουν ιδιαίτερη ιδεολογική συμπάθεια σε νοοτροπίες όπως αυτές στις οποίες παραπέμπουν τα «κοστούμια» του διοπτροφόρου Ασιάτη δικτάτορα.

Για τη συνέχεια Liberal

4 σχόλια:

  1. Everytime I read about models to follow from Singapore or Finland or the moon, I loose my patience. We are Greeks people. Do you really think there is no Home grown módel to re-establish? Really we don't know who we are.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ δεν είναι θέμα μοντέλου.
    Ακόμα και το σημερινό μοντέλο εκπαίδευσης αν εφαρμοστεί σωστά κατα 30% θα δεις βελτίωση του αποτελέσματος της εκπαιδευσης.
    Το σημερινό πρόβλημα της εκπαίδευσης είναι η πλήρης έλλειψη εφαρμογης των κτιτηριων.

    Το μοντέλο αν εφαρμοστεί σωστά κατα το 1/3 δΠσταματησουν να βγαίνουν κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει και η ελλάδα πετρέλαιο.
    Το πετρέλαιο της Ελλάδας είναι η διαφθορά και οι προσλήψεις στο δημόσιο και φυσικά οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες που καίνε την Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.