31/8/18

Δείτε πού μετατίθενται τελικά οι Κούκλατζης - Μητρετώδης

Του Γεράσιμου Χιόνη
gchionis@naftemporiki.gr
Τη μετάθεση των Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη σε νέα στρατιωτική μονάδα, εντός του Έβρου, έχει αποφασίσει η ηγεσία του ελληνικού στρατού, απορρίπτοντας το αίτημα των δύο στρατιωτικών για μετάθεση στο εξωτερικό.
Οι δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνταν στις φυλακές της Ανδριανούπολης για 167 ημέρες και επέστρεψαν στην Ελλάδα μόλις στις 15 Αυγούστου, φέρεται να ζήτησαν να λάβουν μετάθεση για την Κύπρο και τις ΗΠΑ, αντίστοιχα.
Ωστόσο, το αίτημά τους αναμένεται να απορριφθεί από την στρατιωτική ηγεσία, δεδομένου ότι εκκρεμεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα όσα εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, τον περασμένο Μάρτιο.
Σημειώνεται ότι οι δύο στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί από τουρκική περίπολο την 1η Μαρτίου, κατηγορούμενοι για παραβίαση των τουρκικών συνόρων, στην οριογραμμή της δασικής περιοχής Καστανιών, στον Έβρο.
Η επίσημη απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών. Αξιωματούχοι από το Γενικό Επιτελείο Στρατού διευκρινίζουν ότι «το αίτημά τους δεν μπορεί να γίνει προς το παρόν αποδεκτό».
«Δεν είναι εύκολο να μετατεθούν στο εξωτερικό. Αυτό ενδεχομένως, να καταστεί εφικτό στο μέλλον, αλλά όχι τώρα» δηλώνει στη «Ν» ανώτερο στέλεχος του στρατού ξηράς.
Η απόφαση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα προβλέπει ότι οι δύο στρατιωτικοί θα μετατεθούν μεν σε διαφορετική στρατιωτική μονάδα, παραμένοντας δε στην περιοχή του Έβρου.
Από το ΓΕΣ αποσαφηνίζεται, τέλος, ότι πριν την περιπέτειά τους, οι δύο στρατιωτικοί είχαν δηλώσει παραμονή στο υπάρχον στρατόπεδο, κάτι το οποίο άλλαξε μετά την αποφυλάκισή τους και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η άδεια των Κούκλατζη - Μητρετώδη έχει ολοκληρωθεί, καθώς αμφότεροι έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.