24/11/18

Χατζηγεωργίου: Oνειρο της Τουρκίας, η αναβάθμιση Τελωνειακής Ένωσης

Το όνειρο της Τουρκίας έχει μεταφερθεί από την πλήρη ένταξη στην αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης’ υπογράμμισε στην παρέμβαση του ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου, κατά την διάρκεια της πρώτης ανάγνωσης της Έκθεσης Προόδου της Τουρκίας, χθες, στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου. 
Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ τόνισε ότι ο μοχλός της ενταξιακής διαδικασίας, που θεωρούσαμε ότι επενεργεί στην Τουρκία έχει εξασθενίσει. Οι δημοκρατικές αλλαγές που αναμένονταν δεν έχουν γίνει πράξη, τουναντίον η κατάσταση έχει χειροτερέψει.
Δυστυχώς δε, έχοντας χαθεί και η πιθανότητα ένταξης χάνεται μαζί και μέρος αυτού του μοχλού για επίλυση του κυπριακού. Διαφωνώ συνέχισε, πλήρως με τις πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ, εντούτοις όμως έχει αποδειχτεί πως οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε στη Τουρκία, είναι που ανάγκασαν τη χώρα να απελευθερώσει τον πάστορα Μπράνσον.
 
Σήμερα λοιπόν αυτό που ουσιαστικά βρίσκεται μπροστά μας είναι η αιτούμενη αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ Τουρκίας. Και εδώ είναι που πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενώ αναφέρονται σε διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, την ίδια ώρα επιδιώκουν αυτή την αναβάθμιση. Της αφαιρούν δηλαδή την ένταξη άλλα την αντικαθιστούν με το ισοδύναμο. Δυστυχώς! 
 
Σημειώνεται ότι ο Τάκης Χατζηγεωργίου είναι Αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας καθώς και σκιώδης εισηγητής για την Έκθεση Προόδου για την Τουρκία εκ μέρους της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
 
Σημειώνεται επίσης ότι την Τετάρτη το πρωί ψηφίστηκε στην Επιτροπή Αναφορών  η έκθεση για την Διερευνητική Αποστολή στην Αμμόχωστο που έγινε μεταξύ 7 - 8 Μαΐου 2018. Στις συστάσεις  της η έκθεση «καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, το Συμβούλιο της ΕΕ και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να υποβάλουν νέο ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζητώντας πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις πράξεις επιθετικότητας στην ανατολική Μεσόγειο και για τη μη συμμόρφωση με τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789 (1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών». Σημειώνεται ότι η  Αποστολή, που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, επεδίωξε πρόσβαση στο αποκλεισμένο τμήμα της Αμμοχώστου – τα Βαρώσια αλλά υπήρξε μια επίμονη αδιαφορία εκ μέρους των τουρκικών στρατιωτικών αρχών, οι οποίες ουδέποτε χορήγησαν την άδεια που τους ζητήθηκε.
 
Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.