18/3/19

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Κύπρο

Ανησυχία στους πολίτες προκάλεσαν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από περιοχές της Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου νωρίς το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μαχητικά ήταν ορατά και πέταξαν σε χαμηλό ύψος στην περιοχή του Αεροδρομίου στο πλαίσιο εκτεταμένων αεροναυτικών ασκήσεων νότια και νοτιοδυτικά της Κύπρου, που πραγματοποιεί η Γαλλία σε δύο μεγάλες θαλάσσιες περιοχές συνολικής έκτασης περίπου 150.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.Η άσκηση ξεκίνησε την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη. 
Επί τούτου, η Κυπριακή Δημοκρατία παραχώρησε διευκολύνσεις στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.
Μάλιστα, στην ευρύτερη περιοχή του Ακάμα γίνονται πτήσεις από πολεμικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επίσης στο πλαίσιο της άσκησης. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο.
 
Πηγή: philenews

3 σχόλια:

  1. Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής μου στο παρόν ιστολόγιο (βλέπε http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/03/vid.html), κι έπειτα από παρακολούθηση άλλου βίντεο με μεγαλύτερη ανάλυση εικόνας (αρκετή ώστε να διακρίνονται τα canards), διορθώνω πως πρόκειται για Γαλλικά Rafale - ίσως εκ της δύναμης του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle που φέρεται να βρίσκεται στην περιοχή - χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητο, διότι Γαλλικά Rafale της Armee de l'Air έχουν ξαναεμφανιστεί στην περιοχή.

    Όπως κι αν έχει, το χαρακτηριστικό δελτα-πτέρυγο σχήμα μπορούσε να παραπέμψει μόνο σε Ελληνικά Mirage 2000 (όπως αρχικά θεώρησα) ή σε Rafale του l'Aéronavale / Γαλλικού Ναυτικού.

    …βέβαια, ίσως κάποιος διαχειριστής του παρόντος, να υποστήριζε πως είναι «…Πακιστανικά Mirage III με Ισραηλινούς πιλότους…», αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα τι ρόλο κατεχουν οι Γάλλοι στην Κυπρο?Υπάρχει περίπτωση να εμπλακουν κατα της Τουρκίας σε περίπτωση Κυπριακου Τουρκικου πολεμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Σαγγάριε τι επιστημονικής φαντασίας ερώτημα διατυπώνεις??Ούτε Γάλλοι,ούτε Αμερικανοί ούτε Ισραηλινοί ούτε κανείς δε θα βοηθήσει Κύπρο και Ελλάδα στον επερχόμενο πόλεμο με τους από εκεί-μόνοι μας θα είμαστε όπως είμασταν πάντα..μην τρέφεις αυταπάτες ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος επί του θέματος αυτού..Οι μόνοι μας σύμμαχοι ο στρατός,το ένδοξο πολεμικό μας ναυτικό και η πολεμική μας αεροπορία

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.