26/3/19

Μόσχα: Οι Ρώσοι στρατιωτικοί βρίσκονται στη Βενεζουέλα στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανών Κρατών, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξη Ρώσων στρατιωτικών στη Βενεζουέλα, ως στρατιωτική επέμβαση, δήλωσε δια στόματος της επίσημης εκπροσώπου του Μαρία Ζαχάροβα, ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί έφθασαν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, αυστηρά στα πλαίσιο του συντάγματος της χώρας και της διμερούς διακρατικής συμφωνίας περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας.
«Η Ρωσική Ομοσπονδία αναπτύσσει τη συνεργασία με τη Βενεζουέλα αυστηρά στο πλαίσιο του συντάγματος της χώρας αυτής και σεβόμενη πλήρως την νομοθεσία της» δήλωσε η Ζαχάροβα, επισημαίνοντας ότι «η παρουσία Ρώσων ειδικών στο έδαφος της Βενεζουέλας ορίζεται από τη συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, η οποία είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2002 και επικυρωθεί και από τις δύο χώρες».
Η Ζαχάροβα υπογράμμισε ότι «δεν απαιτούνται πρόσθετες ενέργειες από την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας για την ανάπτυξη της διμερούς στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, που ορίζονται από το πλαίσιο της συμφωνίας».
Η Ζαχάροβα αναφερόμενη στην ανακοίνωση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, είπε ότι είναι πολιτικά σκόπιμες.
«Δεν εκπλαγήκαμε από τις από πολιτικής απόψεως σκόπιμες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανών Κρατών, με τις οποίες κατηγορεί άνευ αιτίας τη Ρωσία ότι πραγματοποιεί στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της Βενεζουέλας και παραβιάζει την κυριαρχία της».
Το Σάββατο στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας είχαν προσγειωθεί δύο ρωσικά αεροσκάφη που μετέφεραν 100 Ρώσους στρατιωτικούς και φορτίο με προμήθειες 35 τόνων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

3 σχόλια:

 1. We believe Zaharova's explanation. We also believe Santa Claus and Unicorns do exist and we also believe Tsipras acts to Greece's best interest and he will get the Nobel price for peace.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σαντα Κλαους δεν υπαρχει...Αγιος Νικολαος υπαρχει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα Αμερικανάκια είναι παντελώς ζαλισμένα, κυρίως από το γεγονός πως παίξανε τα ρέστα τους σε μία "προεδρική" μαριονέττα που απεδείχθη ότι δεν κάνει ούτε για κλητήρας.

  Την επόμενη σφαλιάρα έφαγε ο Bolton που περίμενε ότι θα τα "έβρισκε" με την Ρωσσία για να λεηλατήσει τα πετρέλαια της Βενεζουέλας. Επλανήθη οικτρώς.

  Αναμενόμενο ότι η Ρωσσία θα προέβαινε σε επίδειξη ισχύος, με στόχο να καταλάβουν οι πολεμοχαρείς του βάλτου ότι το πρότζεκτ Συρία δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

  Αναμένονται με ενδιαφέρον οι κραυγές από τα ενταύθα παπαγαλάκια του διεθνούς τρομοκράτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.