8/12/09

Συλλυπητήρια μηνύματα από την Τουρκική ηγεσία

«Ο τόπος και ο χρόνος της ύπουλης αυτής παγίδας αποτελεί σαφή έκφραση των τεχνασμάτων και των προκλήσεων με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο λαός μας. Εύχομαι να τους ελεήσει ο Θεός και υπομονή στις οικογένειές τους, τις δυνάμεις ασφαλείας και το έθνος μας. Βεβαίως και θα τιμωρηθούν αυτοί που πραγματοποίησαν, που σχεδίασαν και που ανέλαβαν την ευθύνη της άνανδρης αυτής επίθεσης.

Η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας καταδίκασε την χτεσινή επίθεση όπου έπεσαν μάρτυρες 7 στρατιώτες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Abdullah Gül, δήλωσε ότι η επίθεση που εξαπολύθηκε στην υποδιοίκηση Reşadiye του Tokat και όπου έπεσαν μάρτυρες 7 στρατιώτες είχε στόχο την ενότητα, ομόνοια, ευημερία και την αδελφοσύνη.Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά «Καταδικάζω αυτή την άνανδρη επίθεση».Από την άλλη το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος Gül στις δηλώσεις του εξέφρασε την θλίψη του για τους στρατιώτες που έπεσαν μάρτυρες και αφού επισήμανε ότι θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα ο αγώνας κατά των τρομοκρατικών ενεργειών δήλωσε «Θέλω να τονίσω ακόμα μια φορά ότι αυτές οι επιθέσεις δεν θα πετύχουν ποτέ τον στόχο τους».

Εντωμεταξύ ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Mehmet Ali Şahin στο συλλυπητήριο μήνυμα που έστειλε στον Αρχηγό του ΓΕΣ αφού εξέφρασε την μεγάλη θλίψη του δήλωσε «Η Τουρκία δεν θα λυγίσει μπροστά από αυτές τις άνανδρες επιθέσεις και θα συνεχίσει τον αγώνα».

Ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα του προς τον Αρχηγό του ΓΕΣ επισήμανε «Οι προδότες που νομίζουν ότι με τις άνανδρες επιθέσεις τους θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις βρόμικες προθέσεις τους θα πνιγούν στο αίμα που έχυσαν».

Ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Beşir Atalay δήλωσε «Αυτοί που εξαπέλυσαν την επίθεση θα συλληφθούν και θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη από τις δυνάμεις ασφαλείας μας και θα τιμωρηθούν το συντομότερο δυνατό. Να μην αμφιβάλλει κανείς».

Στην ανακοίνωση που έγινε από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σημειώθηκε ότι στάλθηκαν επιπρόσθετες δυνάμεις στην περιοχή που διοργανώθηκε η επίθεση και ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις.

Erdoğan: Θα το πληρώσουν ακριβά!
Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Ουάσινγκτον αναφέρθηκε στη χθεσινή άνανδρη επίθεση των τρομοκρατών

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας ήταν ένα από τα σημαντικότερα θέματα της κρίσιμης συνάντησης που έγινε μεταξύ του πρωθυπουργού Erdoğan και του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευση για κοινό αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους στρατιώτες που έπεσαν μάρτυρες στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση και ανέφερε πως είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε συμβολή για τη σύλληψη των υπευθύνων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση απάντησε στις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι δημοσιογράφοι.

«Ο τόπος και ο χρόνος της ύπουλης αυτής παγίδας αποτελεί σαφή έκφραση των τεχνασμάτων και των προκλήσεων με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο λαός μας. Εύχομαι να τους ελεήσει ο Θεός και υπομονή στις οικογένειές τους, τις δυνάμεις ασφαλείας και το έθνος μας. Βεβαίως και θα τιμωρηθούν αυτοί που πραγματοποίησαν, που σχεδίασαν και που ανέλαβαν την ευθύνη της άνανδρης αυτής επίθεσης. Το επαναλαμβάνω πως όποιος και να κρύβεται πίσω από την επίθεση, όλοι τους θα το πληρώσουν ακριβά», είπε ο Recep Tayyip Erdoğan από την Αμερική.
TRT -"ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ"

2 σχόλια:

  1. Μια σοβαρη χωρα οπως ειναι η Τουρκια εχει και σοβαρους πολιτικους που δεν δισταζουν να λενε τα πραγματα με το ονομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια σοβαρη χωρα οπως ειναι η Τουρκια εχει και σοβαρους πολιτικους που δεν δισταζουν να λενε τα πραγματα με το ονομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.