22/9/10

Υ.Γ. «ΛΑ.Ο.Σ-ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην ΕΞΟΥΣΙΑ»

Σχόλιο του Ελευθέριου Β. στην ανάρτησή μας: Δεν κάλεσαν τον Σημίτη που παρέδωσε τα Ίμια και τον Οτσαλάν στους Τούρκους και καλούν τον Καραμανλή, που είπε ΟΧΙ για τα Σκόπια και ΝΑΙ για τον αγωγό

Ο Καραμανλής έχει κάθε δικαίωμα να ακολουθήσει το παράδειγμα Παπανδρέου (Ανδρέα) που πριν από 20 χρόνια δεν προσήλθε όχι ως μάρτυρας απλώς αλλά ως κατηγορούμενος όχι σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή αλλά στο ειδικό δικαστήριο όπου κατηγορούνταν ευθέως για παράνομο χρηματισμό από επιχειρηματία για το «μαγείρεμα» ευνοϊκών για τον επιχειρηματία νομοσχεδίων έναντι αμοιβής. Αφού λοιπόν ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ τότε δικαιολόγησαν και κάλυψαν μια τέτοια στάση πρώην πρωθυπουργού διότι όπως έλεγαν τότε δεν ήθελαν να πολώσουν το πολιτικό κλίμα μπορεί κανείς να βγάλει το συμπέρασμα πως και τώρα το ΠΑΣΟΚ σε μια κρίσιμη συγκυρία θα θεωρήσει πολύ εύλογη μια ενδεχόμενη άρνηση του κου Καραμανλή να μην προσέλθει. Άλλωστε δεν υπάρχει θέμα παράνομου χρηματισμού πολιτικού προσώπου στην περίπτωση του Βατοπεδίου. Παρόλη την παραφιλολογία. Δεν έχει αποδειχτεί με στοιχεία ούτε καν ότι υπήρξε βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου παρά τους ωρυόμενους επί μήνες τηλεοπτικούς αστέρες. Αλλά ακόμα και να υπήρξε αυτή δεν στοιχειοθετεί από μόνη της χρηματισμό. Άρα είναι μια υπόθεση ασυγκρίτως μικρότερης σημασίας από το σκάνδαλο Κοσκωτά όπου το ΠΑΣΟΚ κράτησε μια αδικαιολόγητα ανεκτική στάση έναντι των πολιτικών υπεύθυνων των οποίων η ποινική ευθύνη διερευνούνταν. Πράγματι λοιπόν η στάση του ΠΑΣΟΚ εισάγει επίσημα την μισαλλοδοξία στην ασκούμενη πολιτική πράγμα που είναι ασύμβατο με την κοινοβουλευτική δημοκρατία που στηρίζεται σε θεσμούς που εξασφαλίζουν την ισονομία. Ευθέως αυτή η πρακτική μας γυρνά σε προδικτατορικές εποχές που δεν προμηνύουν καλά για τον τόπο. Αν έχουμε επίγνωση πως η δημοκρατία μετά το ’74 έχει δώσει την πολιτική ομαλότητα στον τόπο και θεωρούμε πως αυτή είναι προαπαιτούμενο για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη τέτοιες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και όσων τις επιδιώκουν πρέπει ευθέως να καταδικαστούν.

Ελευθέριος Β.

Υ.Γ. «ΛΑ.Ο.Σ-ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην ΕΞΟΥΣΙΑ»

13 σχόλια:

  1. "ΦΥΣΗΞΕ ΒΟΡΙΑΣ,ΑΕΡΑΣ ΝΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ
    ΦΥΣΗΞΕ ΒΟΡΙΑΣ ΚΟΝΤΗ,
    ΝΕΡΑΤΖΟΥΛΑ ΦΟΥΝΤΩΤΗ..."
    ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
    ΤΟΝ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ
    ΠΑΝΩ ΑΠ'ΤΟ ΒΟΥΝΟ...ΤΟΝ ΛΕΝΕ
    ΚΑΡΑΓΙΑΛΗ...
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΕΡΑΣ...ΘΑ ΤΟΝ
    ΦΥΣΗΞΕΙ....
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΦΥΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕ...ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΟΝΑΤΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ......ΚΑΝΕ ΦΟΥΟΥΟΥ...
    Σ ΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΟΣ - ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ...

    Αυτός είναι νεοπατριωτισμός που επικαλούνταν ο ΓΑΠ ; Οι "πατριώτες" μαζί με τους σοσιαλιστές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο κωλοτουμπισμός,η πατριδεμπορία γίνονται πολιτική τότε έχουμε την χυδαιτότητα που οναμάζεται ΛΑΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 12:53μμ, μάλλον οι "εθνικο-" μαζί με τους "σοσιαλιστές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θελω να δω τι θα γινει στις εκλογες.
    Θα εχουν ξυπνησει αραγε τα προβατα, ή παμε για σφαγη ολοι μαζι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, αφού δεν πήγε ο Παπανδρέου λογικό είναι να μην πάει και ο Καραμανλής. Αφού δεν πάει ο Καραμανλής γιατί να πάει ο Σημίτης; Αφού δεν πάει ο Σημίτης γιατί να πάει η κυρα-Κώσταινα; κοκ
    Αυτή είναι η υψηλού επιπέδου πολιτική της κολοκυθιάς. Μπράβο. 'Αξιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να κληθεί ως μάρτυς, όπως να κληθεί και ο κ. Σημίτης για την Siemens, αφού όλοι (και η ΝΔ) συναινέσαμε να γίνουν οι επιτροπές. Αφού λοιπόν εμπλέκεται ο κ. Αγγέλου, η επιτροπή πρέπει να καλέσει και τον κ. Πρωθυπουργό να μας πεί την άποψή του. Τι νόημα άλλο έχει η επιτροπή; Πώς νοείται να μη καλείται κάποιος ούτε ως μάρτυς λόγω "θεσμικού κύρους" όταν αφορά την σφαίρα αμέσου ευθύνης του; Πότε θα γίνουμε δημοκρατία;

    Δικαιώνουμε λοιπόν την πάγια στάση όλων τών "μεγάλων", που όποτε βρεθούν απέναντι στα όργανα τής πολιτείας, απαντούν "Όποιος ελέγχει εμένα πολεμάει τους θεσμούς" ή "Ξέρεις ρε ποιος είμαι 'γω;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ερχονται εκλογές. Όσο μένουν ζωντανές οι ευθύνες της ΝΔ τόσο υπάρχει η ελπίδα ότι δεν θα ανακάμψει, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ηττηθεί, όχι πολύ τουλάχιστον. Μετά θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ sapphire

    Βαρέθηκα να ακούω το ίδιο και το ίδιο τροπάριο. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το πρώτο κόμμα, το οποίο έφερε στην βουλή τα εθνικά και το μεταναστευτικό.

    Αντιτάχθηκε και αντιτάσσεται σταθερά στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, όπως της Αλβανίας στην ίδια και το ΝΑΤΟ.

    Μιλά για Θράκη, Χαρά Νικοπούλου, αίσχος Δραγώνα κλπ. Μιλά για τα στίφη των αλλοδαπών που μάς έχουν κατακλύσει και πρότεινε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τον "λαθρονόμο". Βαρέθηκα να τα γράφω και να μην παίρνω απάντηση.

    Συνέχισε, sapphire, να ψηφίζεις αυτούς που μας έφεραν στα σημερινά χάλια (και δεν εννοώ μόνο τα οικονομικά), εφ' όσον έτσι βολεύεσαι. Διότι, αν δεν το κάνεις από ιδιοτέλεια, τότε είσαι αθεράπευτα ανόητος.

    Μέχρι να βρω κάτι καλύτερο προς την κατεύθυνση αυτή, θα συνεχίσω να στηρίζω τον ΛαΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΛΑΟΣ είναι που πρότεινε να έρθει κι ο Σημίτης να καταθέσει για τη Ζίμενς κι η ΝΔ το αρνήθηκε! Μια χαρά τα είχατε βρει με το ΠΑΣΟΚ απλά ως συνήθως στο τέλος σας πούλησε και σας έκανε πάλι τη ζημιά.
    Αλλά τόσο μυαλό έχετε οι καραμανλικοί, εκεί με τον Κωστάκη μέχρι το βυθό που αυτός σας έριξε κι ακόμα παραπέρα. Τον περιμένετε να ξαναγυρίσει κιόλας για σωτήρας, αυτά είναι τα χάλια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Μετά την κίνηση εξαιρετικής πολιτικής γενναιοδωρίας του ΠΑΣΟΚ, που έθεσε μονομερώς την Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδιο στη διάθεση του τέως πρωθυπουργού «προκειμένου να προσδιοριστεί από κοινού ο προσφορότερος τρόπος για να συμβάλει στο έργο της», στον χορό μπήκε πρόθυμα χθες η Ν.Δ. ανοίγοντας με συμμετρικό τρόπο, ζήτημα ανάλογης κλήτευσης του Κ. Σημίτη."

    Μην είστε κορόιδα. NΔ και ΠΑΣΟΚ τα βρίσκουν μια χαρά. Μοόνον ο ΛΑ.Ο.Σ. (και ο λαός) φωνάζει!!!

    Άλλωστε και κατά το παρελθόν τα είχαν βρει. Ο Παπανδρέου δεν σταμάτησε την δίωξη Μητσοτάκη το '94;

    Και υπάρχουν ακόμη κορόιδα που πιστεύουν στα κόμματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τα λεγόμενά του ο Ελευθέριος Β., εννοεί ότι δεν ευσταθεί σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό αντιβαίνει την αρχή ισονομίας.
    Η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το θέμα κλήτευσης Καραμανλή στην προανακριτική,χρησιμοποείται από τον σχολιαστή σαν παράδειγμα, ώστε να αναλυθεί η σκέψη του πιό παραστατικά. Αλλά δεν έχει σημασία σε ποιό κόμμα ανήκει κανείς. Σημασία έχει ότι δεν στέκει να απαιτεί κάποιος από τον απέναντι, κάτι το οποίο αρνήθηκε να κάνει ο ίδιος όταν βρέθηκε σε ανάλογη θέση.
    Οσο για την αποτίμηση των σκανδάλων, ίσως να άξιζε να γίνει μια αναδρομική αποτίμηση από το 1980 και μετά, για να βάλουμε στη ζυγαριά ποιός ζημίωσε τη χώρα περισσότερο με τους χειρισμούς του και αναλογικά με τα έτη εξουσίας του. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.