9/9/11

Σε κατάσταση συναγερμού οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά από συνεχείς πληροφορίες που φτάνουν στο Πεντάγωνο για σαφέστατο προσανατολισμό της Τουρκίας στη δημιουργία θερμού επεισοδίου με αφορμή τη ρήξη στις σχέσεις Αγκυρας Τελ-Αβίβ.Σε ετοιμότητα, όμως, βρίσκεται και το ναυτικο του Ισραήλ με εμπροσθοφυλακή υπερσύγχρονα υποβρύχια που φέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.


Ασφαλείς πληροφορίες που μετέδωσε χθες βράδυ το Σίγμα από το Ελληνικό πεντάγωνο, αναφέρουν ότι μέσα σε μια βδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο έκτακτες συσκέψεις στο Εθνικό Κέντρο επιχειρήσεων, του Υπουργείου Άμυνας στην Αθήνα και δόθηκαν σαφείς οδηγίες για επιχειρησιακή ετοιμότητα, η οποία θα αυξάνεται ανάλογα με τις εξελίξεις για αντιμετώπιση πιθανής τουρκικής πρόκλησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ελληνικού πενταγώνου, οι κινήσεις της Τουρκίας στο θέμα της ενέργειας, αποσκοπούν στην επίδειξη ισχύος κυρίως προς το Ισραήλ, χωρίς να περιλαμβάνεται οποιοδήποτε χτύπημα στην πλατφόρμα εξόρυξης φυσικού αερίου, στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η Αθήνα θεωρεί δεδομένη μία Τουρκική πρόκληση η οποία δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο.

Στο μεταξύ το θέμα συζητήθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Τελ Αβίβ ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, ενώ τα Ισραηλινά υποβρύχια που φέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές έλαβαν διαταγές να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή της χώρας σε περίπτωση που η Τουρκία δώσει διαταγές για ανοιχτές περιπολίες των πολεμικών της σκαφών στην ανατολική μεσόγειο

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερτογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία έλαβε μέτρα για να σταματήσει το Ισραήλ από τη μονομερή όπως είπε, εκμετάλλευση φυσικών πόρων από την ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερτογάν μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο AL Jazeera.
http://www.sigmalive.com/news/greece/417179 

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.