18/9/11

Τα Μελλοντικά Σύνορα Τουρκίας -Ιράκ συζητούν Αμερικανοί και Τούρκοι Αξιωματούχοι;

Ο James Clapper, επικεφαλής της DNI, της υπηρεσίας που συντονίζει τις 16 ξεχωριστές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση του Ιστολογίου (http://infognomonpolitics.blogspot.com) σύμφωνα με δημοσίευμα της Ζαμαν δεν θα επισκεφθεί την Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα.

Η εφημερίδα- σύμφωνα με τις πηγές της- θεωρεί ότι η φήμη που μεταδόθηκε από τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν αληθεύει.Παρόλα αυτά στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για την συνεργασία ΗΠΑ και Τουρκίας σε μια σειρά περιφερειακών ζητημάτων (αντιμετώπιση "τρομοκρατίας" και αντιπυραυλική άμυνα) για το γεγονός της ρευστότητας που επικρατεί στο Ιράκ εξαιτίας της κλιμάκωσης  δράσης του PKK


Γίνεται λόγος για "μελλοντικά σύνορα" μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας καθώς επίκειται η αποχώρηση των Αμερικανών απο το Ιράκ και καθώς εντείνονται οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των περιοχών του όρους Καντίλ απο την τουρκική πολεμική αεροπορία, με στόχο βάσεις των Κούρδων μαχητών του ΠΚΚ όπως ισχυρίζεται η Αγκυρα (Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο βάσει του οποίου η Τουρκία - πιστή στο παρελθόν της- ασκεί πολιτική εκτόπισης  του Κουρδικού Λαού ).

Εκτός από το ζήτημα των μελλοντικών συνόρων της Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι  συζητούν για την δυνατότητα μετακόμισης της βάσης των μη επανδρωμένων αεροχημάτων Predator, τα οποία διαθέτουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας και για το ενδεχόμενο παραχώρησης τους σε αντικατάσταση των Ισραηλινών Heron, που αντιμετωπίζουν "λειτουργικά προβλήματα" .Απο το  2007, και οι δύο χώρες σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της δράσης του PKK  μοιράζονται τα στοιχεία που προκύπτουν από την επιτήρηση του χώρου του Ιρακινού Κουρδιστάν σύμφωνα με το δημοσίευμα.

7 σχόλια:

  1. >>Γίνεται λόγος για "μελλοντικά σύνορα" μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας<<

    Α, ναι; Δηλαδή θα έχουν;
    (χι, χι, χι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό βρήκα κρυμμένο αυτό παρέθεσα.Η προπαγάνδα του τουρκικού κράτους μέσω των ΜΜΕ καλά κραττεί.Φορές που προσπαθεί να αποκοιμίσει άλλες να προκαταβάλλει.

    Δεν κομίζω γλαύκας φυσικά εις αθήνας για την παρέα του Ινφογνωμων κανω ότι κάνω.

    Δεν τρέφω καμιά μωροφιλοδοξία για την αναγωγή μου σε στρατηγικό αναλυτή.

    Απο τον Ινφογνωμων ξεκίνησαν όλα εκεί θα σταματήσουν όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε τεντιμπόυ Ακρίτα, η επισήμανσή μου (με το ύποπτο γελάκι) είναι ακριβώς για να συμφωνήσω με αυτό που αναφέρεις: αυτοί δουλεύουν με μεθοδικό τρόπο
    >> (Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο βάσει του οποίου η Τουρκία - πιστή στο παρελθόν της- ασκεί πολιτική εκτόπισης του Κουρδικού Λαού ).<<

    Μη τα παίρνεις όλα προσωπικά!

    Αφού λες και το συμπέρασμα που πρέπει
    >>Απο τον Ινφογνωμων ξεκίνησαν όλα εκεί θα σταματήσουν όλα<<
    πέρας!

    (ΥΓ. ή μήπως να δημιουργήσουμε καμία ίντριγκα για να βγάλει κανένας γνωστός-άγνωστος καραγκιοζοπαίχτης κανένα πόρισμα του λούτσου για να γελάμε; μάλλον άστο καλύτερα για μετά την κρίση...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anaconda καλλιεργώ χαίτη αλά Θανάση Βέγγου, ακριβά ρούχα δεν φόρεσα ποτέ, με την ξυριστική μηχανή είμαι στα δικαστήρια, ανήκω στην συμμορία του Ινφογνώμων, ταραξίας ναι και μεγαλος μπελάς ενίοτε. Για την καλοζωια ελπίζω εις τον παράδεισο.

    Δεν παραπονούμαι της ζωής όμως παρότι θηλυκού γένους βρήκε αρσενικά γεννητικά όργανα να γράψει (και) εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι ρε Ακρίτα, εδώ τα χαλάμε: δεν μπορώ τους ακούρευτους και τους αξύριστους... Να μη σου πω ότι, όταν τους βλέπω, ξυπνάει το δαιμόνιο μέσα μου και θέλω να πάρω τη ψιλή και να αρχίσω με μανία το "ββζζζζζζζζζμπμπμπ(το σημείο που μπουκώνει από την τρίχα)ββζζζζζζζζζ......."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως φαινεται οτι εισαι απο την μερια που στην ψυχιατρικη τους λεμε ψυχαναγκαστικους-κοπροφιλικους που μεινανε στην συναλλαγη με το αγνωστο περιβαλλον μεσω"κανω κακα θα μου δωσεις γλιφιτζουρι η μαστο γιατι αν δεν μου δωσεις κραταω τα κακα και σας κανω να τρεχετε στα νοσοκομεια" ενω στην τρεχουσα καθημερινη γλωσσα ονομαζονται ακραιοι δεξιοι η αριστεροι.το που θα στραφουνε ανατολη η δυση,δεξια η αριστερα δεν εχει καμμια σημασια.σημασια εχει η καταστολη του εσωτερικου και αδυσοπητου αγχους που σε διασπα αν ξεφυγει Ξερεις ανακοντα ποσο απλα ειναι ολα στην ουσια τους ,απλουστατα και μας ταλαιπωρουνε εμας τους "σχολιαστες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sterg,
    Η διάγνωση που κάνεις, δεδομένων των όσων έχω αναφέρει στο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_6009.html?showComment=1315673792369#c6995069761184126024, δεν μου μοιάζει και πολύ λογική αλλά, δεδομένης της ειδικής γνώσης σου καθώς και της σχετικής δήλωσής σου (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_6009.html?showComment=1315687047427#c5169160774105635717) δεν μου επιτρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό από το να πω "εσύ ξέρεις καλύτερα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.