19/9/11

Νέα Ίμια στήνουν οι Τούρκοι στην Κύπρο, προσδοκώντας και πάλι παρέμβαση των ΗΠΑ!

Πολιτική ίσων αποστάσεων της Ε.Ε. απέναντι στο θύμα και το θύτη, τον νοικοκύρη και τον αρχικλέφτη!!!
του Σάββα Καλεντερίδη
Τελικά, όταν μια χώρα από τη μια πλευρά δεν μπορεί να σχεδιάσει έστω και στοιχειωδώς μια αξιοπρεπή εξωτερική πολιτική, και από την άλλη να ανταπεξέλθει από μόνη της στις βασικές της υποχρεώσεις, κάθε μέρα που περνά διολισθαίνει στην ολοκληρωτική απαξίωση και το διεθνή εξευτελισμό, με απρόβλεπτες συνέπειες για το ίδιο το μέλλον της.
Τα κοινά υπουργικά συμβούλια, οι αέναοι κύκλοι διερευνητικών επαφών, τα ζεϊμπέκικα, τα στεφάνια στο σφαγέα Κεμάλ και οι χαριεντισμοί με τους ενδεδυμένους την προβιά του μετριοπαθούς ισλαμοδημοκράτη γκρίζους λύκους, πολύ απλά έδωσαν το 'σωστό' μήνυμα στην τουρκική πλευρά,  που είναι "σφάξε με νεοοθωμανέ μου ν' αγιάσω".
Έτσι τώρα η Τουρκία, αφού κατάφερε μέχρι στιγμής να γκριζάρει όλο το Αιγαίο, παρασέρνει την Ελλάδα σε μια κρίση, από την οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να την βγάλουν τα ηλίθια χαμόγελα, οι ανόητες συμβουλές γνωστών ιδρυμάτων, τα διπλωματικά διαβήματα, η επίκληση του διεθνούς δικαίου, ούτε καν και αυτή η Ε.Ε., το μόνο στρατηγικό χαρτί που διέθετε η Ελλάδα, και το οποίο "έκαψε", με την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.
Έτσι, ενώ η Τουρκία ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες νότια της Κύπρου, μέσα στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συνοδεία πολεμικών πλοίων, δημιουργώντας έτσι σκηνικό κρίσης που μπορεί να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο, η Ε.Ε., της οποίας πλήρες μέλος είναι και η Κύπρος και η Ελλάδα, δια της  εκπροσώπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, «καλεί όλες τις πλευρές να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να φθάσουν σε μία ολοκληρωμένη διευθέτηση της κρίσης όσο το δυνατόν συντομότερα».
Επίσης, η κ. Άστον ζητεί από «όλες οι πλευρές οφείλουν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να πράξουν το παν για να διευκολύνουν την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας».
Το έχουμε τονίσει ξανά, ότι η Τουρκία ενθαρρυμένη από τη συμφωνία που υπέγραψε με το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, με βάση την οποία αποδέχεται την εγκατάσταση του ραντάρ της αντιπυραυλικής ομπρέλας του ΝΑΤΟ στο έδαφός της, αποφάσισε να ακολουθήσει μια πολιτική κλιμακούμενης έντασης απέναντι σε Κύπρο και Ελλάδα, με στόχο να οδηγήσει την κατάσταση σε ελεγχόμενη κρίση που είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο, ενδεχόμενο που θα κινητοποιήσει και θα προκαλέσει την επέμβαση των ΗΠΑ, στο πρότυπο των Ιμίων.
Σύμφωνα με τους τουρκικούς υπολογισμούς, η επέμβαση των ΗΠΑ θα προκαλέσει το πάγωμα των γεωτρήσεων, μέχρις ότου δημιουργηθούν συνθήκες που θα ικανοποιούν την Τουρκία.
Τελικά, το πάθημα των Ιμίων μάλλον δεν μας έγινε μάθημα και είμαστε έτοιμοι για άλλη μια φορά να παραδοθούμε στις εξελίξεις.
Αυτά παθαίνει μια χώρα και ένας λαός, που αντί να καθίσει στο σκαμνί εκείνους που πρόδωσαν και παρέδωσαν εθνικό έδαφος στον εχθρό, τους κάνει δις πρωθυπουργούς και χρηματοδοτεί και τα ιδρύματά τους, προφανώς για να εμπεδωθεί η πολιτική της προδοσίας σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα.

9 σχόλια:

  1. Μια επισήμανση

    Άσκηση Επιστράτευσης - Εκπαίδευσης Εφέδρων εξ εφεδρείας Αξιωματικών και Οπλιτών (22/6/2011)

    Από το ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ανακοινώνεται ότι κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2011 και στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - 2011" θα διεξαχθεί άσκηση επιστράτευσης - εκπαίδευσης εφέδρων εξ εφεδρείας Αξιωματικών και Οπλιτών με ημερομηνία κατάταξης την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 (26-09-11) και απόλυσης την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 (30-09-11).

    Η πρόσκληση των εφέδρων θα γίνει με Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από τις Μονάδες της ΠΑ και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

    Πηγή: ΓΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αιχμή του δόρατος ακονίζεται.

    Οι Τούρκοι απο την άλλη προχωρούν σε κλείσιμο των Στενών 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

    Όπως ανέφερα και παραπάνω η άσκηση επιστράτευσης της ΠΑ θα είναι απο 26 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκοπός του Ερντογάν είναι να εντυπωσιάσει τον Παλαιστίνιο ηγέτη Αμπάς για τη σοβαρότητα της τουρκικής προθυμίας να αντιμετωπίσει το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες

    Παράλληλα θέλει να πείσει τον Παλαιστίνιο Ηγέτη ότι το συμφέρον των Παλαιστινίων είναι να ευθυγραμμιστούν με την πολιτική της Αγκυρας

    Εντυπωσιακό το γεγονός το πόσο σοβαρά παίρνουν ο ιΙσραηλινοί της τουρκικές απειλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γράφει ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ Πρέσβυς ε.τ.

    «ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

    > O Eρντογάν αμφισβητεί όχι μόνο την κυπριακή αλλά και την ισραηλινή ΑΟΖ

    ___________________________________

    Ακρίτα,

    Σε δύο σχόλιά σου, αν δεν κάνω λάθος, έγραψες ότι η αντιπαράθεση Τουρκίας-Ισραήλ είναι κοκορομαχία για εσωτερική κατανάλωση. Με εννέα νεκρούς στο Μavi Μarmara, δεν νομίζω ότι μπορεί να μιλούμε για μια απλή φάρσα. Όμως δεν είναι μόνον οι εννέα νεκροί. Είναι πολύ περισσότερα, που κάνουν μία τέτοια άποψη (περί κοκορομαχιών για το θεαθήναι) μάλλον υπεραπλουστευτική.

    Το θέμα δεν θα με αφορούσε, αν δεν αφορούσε άμεσα την Ελλάδα και την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τους συγκεκριμένους “300” της βουλής το παιχνίδι ήταν στημένο και χαμένο από την αρχή. Η ΑΟΖ θα μικρύνει Ελληνική και Κυπριακή και θα πέσει στο τραπέζι προς “συζήτηση” η συνεκμετάλλευση, το Ισραήλ δεν πρόκειται να το ακουμπήσουν καν πέρα από νταηλίκια για να φοβούνται οι υπόλοιποι τίποτα παραπάνω.
    Άποψή μου είναι ότι όλοι είναι στο παιχνίδι του πάρε δώσε εκτός από εμάς Ελλάδα & Κύπρος.
    Όπως και να εξελιχθεί θα ήμαστε χαμένη, και φταίνε και οι 300 για αυτό.
    Ακόμα και με οικονομική κρίση θα μπορούσανε να είχανε αποτρεπτική “θέληση” αλλά ούτε αυτό δεν έχουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχουν υπάρξει παλαιότερα δυο μεταφράσεις άρθρων απο την Χουριέττ.Στό πρώτο αναφέρονταν ότι η Τουρκία αποδέχτηκε την αντιπυραυλική ασπίδα -ως και άλλες αποφάσεις του ΝΑΤΟ- χωρίς κανένα ενδοιασμό και όλο το σκηνικό στήνεται για αναβαθμίζεται στα μάτια πολλών. Επαληθευτηκε

    Ανάρτηση με συνέντευξη πρώην αντιπροέδρου ΑΚΡ στο οποίο ανέφερε ότι η Τουρκία (αναφέρονταν στις επαφές Ισραήλ-Χαμάς μέσω Αγκυρας) με κάποια αόριστα ανταλλάγματα συναινεί σε όλα τα ζητήματα με το Ισραήλ.

    Σήμερα η Χαμάς τορπιλίζει την πρωτοβουλία Αμπάς και ανατρέπει το "σκηνικό", η μουσουλμανική αδελφότητα χρηματοδοτούμενη απο την Αγκυρα είναι "αντίθετη" στον Ερντογάν και φίλα προσκείμενη στο Ισραήλ.

    Περίμενε λίγο χρόνο και θα ιδείς λοιπόν

    Οσο για την ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου είναι μαθηματικά νομοτελειακή πράξη η ανακήρυξη της.Μόνο που η Ελλάδα θα έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία για να την εκμεταλλευτεί.Το ίδιο σενάριο δηλαδή με το "Μαρί" μόνο που εκεί η ρωσική σφήνα ανέτρεψε πολλούς συσχετισμούς

    Εμείς τα "αριστερά σκυλιά" είμαστε μαθημένοι στα δίδυμα "καλού-κακού".Οι Αγγλοι κατακτητες την εφάρμοσαν πολύ καλά στην Κρήτη την τακτική αυτή κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο.Ετσι απο δύο διαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις πέτυχαν το σκοπό τους

    Να κοιτάς πίσω απο τό δόλωμα την φάκα φιλική συμβουλή ενός "εκπαιδευμένου" και όλα υπηρετούν μια σκοπιμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακρίτα είναι πλέον κουραστική η αναφορά διαφόρων Ελλήνων σε "Παλαιστινίους Ηγέτες" και μάλιστα με κεφαλαίο Η!Προς τι η ηρωοποίηση;προς τι όλος αυτός ο ντόρος;δεν έχει νόημα!και γιατί απέχει πολύ από την αλήθεια και μάλλον οφείλεται σε ρομαντισμό και κακώς εννοούμενο ρομαντισμό και εν τέλει η στήριξη της Ελλάδας σε διεφθαρμένες παλαιστινιακές ηγεσίες έκανε κακό στους ίδιους του αραβόφωνες της Παλαιστίνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγραψες πάλι.Το απόσπασμα είναι απο το άρθρο του Debkafiles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχει σημασία Ακρίτα ποιος το έγραψε,εγώ γενικά ανέφερα αυτά που ανέφερα ανεξάρτητα ποιος τα έγραψε,αλλά πιστεύω πραγματικά πως η ελληνική στήριξη στα καθεστώτα αυτά έκανε εν τέλει κακό και σ'αυτούς (για τον απλό λαό λέω...γιατί η διαφθορά στους αξιωματούχους πήγε σύννεφο) και σε μας.Τώρα γιατί υπήρχε η στήριξη αυτή;κατά τη γνώμη μου μάλλον μικρό ρόλο έπαιξε το όποιο όφελος προσδοκούσαμε να έχουμε στις εξωτερικές μας σχέσεις,μάλλον οφειλόταν σε εσωτερικά ελληνικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.