19/9/11

Ιράν: Η ομάδα Κούρδων ανταρτών PJAK σε σημείο εξάλειψης

Ο Ιρανός Στρατηγός Ahmad Reza Pourdastan
Η επίθεση των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων έναντι του PJAK, του κύριου κουρδικού κινήματος ένοπλου αγώνα εναντί του καθεστώτος της Τεχεράνης έφτασε στο σημείο της εξάλειψης της ομάδας των ανταρτών, δήλωσε ο διοικητής του στρατού ξηράς, αναφέρεται την Δευτέρα από τον Τύπο.

«Το PJAK έφτασε στο τέλος της διαδρομής του, μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει απόλυτη ασφάλεια στα σύνορα», δήλωσε ο Στρατηγός Ahmad Reza Pourdastan.

«Αυτή η ομάδα είναι τώρα σε αδύναμη θέση και οι δραστηριότητές της έχουν μειωθεί σημαντικά», πρόσθεσε λέγοντας ότι το PJAK δεν μπορεί πια να «θεωρηθεί ως απειλή».
Οι Φρουροί της Επανάστασης που υποστηρίζονται από το στρατό ξηράς ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου μια τεράστια επιχείρηση εναντίον του PJAK σε μεθοριακές περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν στο βόρειο-δυτικό Ιράν, όπου η ομάδα ανταρτών προέβαινε για χρόνια σε ένοπλες δράσεις και επιθέσεις.

Οι συγκρούσεις έχουν κάνει δεκάδες νεκρούς και στις δύο πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του νούμερο δύο των Κούρδων ανταρτών που σκοτώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου από τους βομβαρδισμούς στο ιρακινό έδαφος, όπου το PJAK έχει εγκαταστήσει τις μετόπισθεν βάσεις του.
Το PJAK είχε προτείνει εκεχειρία, όμως «οι Φρουροί της Επανάστασης την απέρριψαν, υποστηρίζοντας ότι οι Κούρδοι αντάρτες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να καταθέσουν τα όπλα ή να εγκαταλείψουν τις παραμεθόριες περιοχές.
Παρά τις διαμαρτυρίες από τη Βαγδάτη, οι Ιρανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωναν πάντα την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την επίθεσή τους, συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων στο έδαφος του Ιράκ, έως ότου το Ιράκ αναπτύσσει δυνάμεις στα σύνορα του για να αποφευχθεί η διείσδυση των ανταρτών στο Ιράν από το ιρακινό Κουρδιστάν.
AFP


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.