19/9/11

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σε συνέχιση των αναζητήσεων τρόπων διευθέτησης στη Συρία


Photo: RIA Novosti
Η εντολή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη είχε υπερβεί και στη Ρωσία δεν θα ήθελαν ώστε να συμβεί το ίδιο και απέναντι στη Συρία. Έτσι δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πολιτικού Φόρουμ στο Γιαροσλάβλ.
- «Θεωρούμε ότι η εντολή που απορρέει από την απόφαση 1973 για τη Λιβύη είχε υπερβεί. Δεν θα θέλαμε ώστε να συμβεί το ίδιο και απέναντι στη Συρία. Ναι, βλέπουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στη Συρία. Βλέπουμε επίσης τη δυσανάλογη χρήση βίας και τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων και αυτό είναι κάτι που επίσης δεν μας αρέσει. Ταυτόχρονα, θεωρώ ότι εκείνες οι αποφάσεις που παίρνουμε για να στείλουμε ένα αυστηρό μήνυμα προς την ηγεσία της Συρίας, θα πρέπει να απευθύνονται και προς τις δυό πλευρές»,- σημείωσε ο πρόεδρος Μεντβέντεφ.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τη Δύση να μην εξιδανικεύει την κατάσταση στη Συρία. Όποιοι προβάλλουν αντικυβερνητικά συνθήματα δεν είναι απλώς οπαδοί της ραφιναρισμένης ευρωπαϊκής δημοκρατίας, είναι άνθρωποι πολύ διαφορετικοί. Μερικοί απ’ αυτούς είναι εξτρεμιστές. Άλλοι μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμη και τρομοκράτες». Πρέπει να έχουμε σαν γνώμονά μας την ισορροπία των δυνάμεων και των συμφερόντων,- επισήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε τους ξένους εταίρους του:

- «Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε διάφορες προσεγγίσεις, οι οποίες ωστόσο δεν θα πρέπει να βασίζονται στην μονόπλευρη καταδίκαση των ενεργειών της κυβέρνησης και του προέδρου ΄Ασαντ. Θα πρέπει να στείλουμε ένα σκληρό σήμα προς όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές ότι χρειάζεται να καθήσουν στο τραπέζι των συνομιλιών, χρειάζεται να καταλήγουν σε συμφωνίες και να σταματήσουν την αιματοχυσία. Η Ρωσία επίσης ενδιαφέρεται για αυτό ώς μεγάλος φίλος της Συρίας, χώρας με την οποία έχουμε πολύπλευρες οικονομικές και πολιτικές επαφές. Έτσι, λοιπόν, οι αναζητήσεις των δυνατοτήτων διεξόδου απ’ αυτή την κατάσταση θα συνεχιστούν»,- παρατήρησε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε την εν λόγω συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πολιτικού Φόρουμ στο Γιαροσλάβλ, που έγινε υπό την αιγίδα του. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θεωρεί βασική την ανταλλαγή στο Φόρουμ διαφόρων θεωρητικών προσεγγίσεων και πρακτικών συνταγών για τη λύση του προβλήματος της πολυπολιτισμικότητας.

- «Η Ρωσία είναι εξαιρετικά πολυσύνθετο από την εθνική άποψη κράτος με μεγάλο αριθμό λαών και θρησκειών. Και για μας το ζήτημα της συνύπαρξης διαφόρων λαών δεν είναι καθόλο ζήτημα των μετοίκων, που έτσι ή αλλοιώς εμφανίζονται σε όποιοδήποτε κράτος, και στη Ρωσία επίσης. Είναι ζήτημα της εσωτερικής αρμονίας, που διαμορφωνόταν επί αιώνες. Πρέπει, πραγματικά, να οικοδομούμε κοινωνία εσωτερικής αρμονίας, όπου οι άνθρωποι να συμπεριφέρονται με διαλλακτικότητα ο ένας προς τον άλλο και ταυτόχρονα να σέβονται τις παραδόσεις, που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά του ενός ή του άλλου έθνους. Ανεξάρτητα από το περί τίνος γίνεται λόγος- το κέντρο της Ρωσίας, τον Καύκασο είτε την ΄Απω Ανατολή, παντού ζούν πολίτες της Ρωσίας που έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις και που πρέπει να συμπεριφέρονται με τον πρέποντα τρόπο στην κοινωνία. Για αυτό το λόγο ακριβώς το θέμα αυτό έχει για μας πολύ μεγάλη σημασία»,- υπογράμμισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
http://greek.ruvr.ru/2011/09/09/55906080.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.