19/9/11

ΔΝΤ: Σταματήστε να αυξάνετε τους φόρους

Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να καταφεύγει συνεχώς σε ολοένα και υψηλότερους φόρους, σημειώνει ο κ. Μπομπ Τράα, επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, μιλώντας σε συνέδριο του Economist.
"Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο, το κλειδί είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων", ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, χαιρετίζοντας τις έως τώρα προσπάθειες εφαρμογής του προγράμματος και εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν έχει ευρεία πολιτική στήριξη. 

"Η χώρα έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο, αλλά χρειάζονται περισσότερα βήματα", ανέφερε, εξηγώντας ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος σε διατηρήσιμα επίπεδα. 
 Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ζήτησε κλείσιμο οργανισμών ("δεν πρέπει να είναι ταμπού οι απολύσεις") αλλά και μείωση των μισθών στο δημόσιο.
 Σημείωσε επίσης ότι "η Ελλάδα έχει τεράστια στήριξη και χρόνο, πρέπει όμως να δείξει ότι συνέρχεται".
 "Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει την ικανότητα συλλογής φόρων αντί να επιβαρύνει συνεχώς το σύστημα με νέους φόρους", υπογράμμισε ο κ. Τράα. "Μόνο τότε θα μπορέσει να μειωθεί και η φορολόγηση", πρόσθεσε.
 Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα μας δεν θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τη δημοσιονομική σύγκλιση εάν δεν επιδείξει μεγαλύτερη προσήλωση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. 

EURO2DAY

6 σχόλια:

  1. Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι του ΔΝΤ λένε το αυτονόητο για την Ελλάδα: Η συνεχής φορολογία, όχι μόνο δεν είναι λύση, αλλά με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην πτώχευση, αφού εμποδίζει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Πληρώνουμε λάθη άσχετων και ανίκανων να βρουν την σωστή λύση.

    Βλέπε και σχόλιό μου εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ρε , φτάνει πια με τη φοφρολογία -
    1. κόψτε θέσεις εργασίας
    2. αυξηστε την ανεργία
    3. δημιουργήστε απόγνωση
    4. αυξηστε την ανασφάλεια
    5. αυξηστε και την εγκληματηκότητα
    6. αφαιρεστε πόρους από τους εργαζόμενους
    7. ... και τους συνταξιούχους
    8. μειώστε ασφαλιστικά δικαιώματα
    9. κάντε την ζωή κόλαση

    ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΌΡΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Nativist

    Σιγά τις επενδύσεις και την Ανάπτυξη!!!!

    Δεν είναι η φορολογία που αποτρέπει ένα επιχειρηματία να επενδύσει, αλλά το βαρύ κλίμα της οικονομίας παγκοσμίως. (Πότε είχε την μεγαλύτερη ανάπτυξη η χώρα; Οταν η φορολογική κλίμακα ήταν πιο μεγάλη και πιο δίκαιη)

    Ποιος κερδίζει σήμερα ποιος;;;;;

    Σπεκουλαδόροι αλήτες τύπου Σόρος! Αγοράζει στοιχήματα πτώχευσης (το ίδιο κάνει και η οικογένεια Παπανδρέου, αλλά δεν τον περνάνε απο ειδικό δικαστήριο) και με την δύναμη που διαθέτει με τα κωλολεφτά του, σπρώχνει χώρες σε πτώχευση.
    Αν δεν αλλάξει ρότα η ανθρωπότητα, δεν υπάρχει σωτηρία.

    Γι αυτό σταματήστε να μιλάτε για αγορές και απολύσεις και μείωση του δημόσιου τομέα και λοιπές ανοησίες.


    @ Ελληνα φορολογούμενε,

    ξέχασες να πείς, φέρτε και λαθρομετανάστες που δεν πληρώνουν ούτε φόρο, ούτε ταμεία, ούτε νοσοκομείο και μετά μήν πληρώνετε ούτε τους γιατρούς των Νοσοκομείων και του ΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή τη στιγμή επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας αγοράζουν χωρίς τιμολόγια. Έλεγχος κανείς!!! Εφοριακοί πουθενά...

    Στην Αλβανία ( τριτοκοσμική χώρα για εμάς ) ένα φορτηγό το σταματάνε σε απόσταση 50 χλμ τρείς φορές, η εφορία, οι εσωτερικές υποθέσεις της εφορίας ( βλέπουν αν σε έχει σταματήσει η εφορία και αν σου έχει ρίξει πρόστιμο, το ύψος κτλ).

    Στις λαικές αγορές ελάχιστοι είναι αυτοί που κόβουν απόδειξη.Και καλά ο έμπορος τα βάζει στην τσέπη του, ο μακάκας ο καταναλωτής γιατί δεν τη ζητάει;

    Και μετά βρίζουμε το ΓΑΠ, τον Καραμανλή, το Σημίτη τους πολιτικούς κτλ.

    Το κράτος τα λεφτά που θα τα βρεί; Ο ΦΠΑ πως θα εισπραχθεί;
    Τέτοιους "πατριώτες" που από τη μία είναι "πρόθυμοι να πάνε στον πόλεμο" και από την άλλη κλέβουν το κράτος, τους έχω ....μένους...
    Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ange-ta

    Δηλαδή η φορολογία δεν αποτελεί ανασχετικό παράγοντα της αναπτύξεως; Θυμάσαι τι έγινε στις ΗΠΑ την δεκαετία του '80, όταν ο Reagan μείωσε την φορολογία;

    Για σένα μπορεί να είναι ανοησίες. Δικαίωμά σου. Για όσους έχουν κάποια ιδέα από οικονομικά, όχι.

    Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν μ' αφορούν (το σχόλιό μου εννοώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε μια χώρα που είναι υπερχρεωμένη …αλήθεια ή ψέμματα ; ή λίγο και από τα δυο
    Αυτό που βιώνει η Ελλάδα είναι το σπιράλ του θανάτου που το επέλεξαν οι πολιτικοί μας , που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για να υποδουλώσουν και να σιωπήσουν πνεύμα, και αντίδραση, ενώ ταυτοχρόνως θα έχουν υφαρπάξει για την global financial government όλο το πλούτο της Ελλάδος ώστε ανενόχλητη να προχωρήσουν σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Αγγλία αννννννν χρειαστεί …
    Ενιαίο δόγμα , μια πατρίδα , ένας ηγέτης αιρετός ( θεωρητικά και μόνο ) από όλους τους Στρος Καν , Σοιμπλε και της Κοντής Χοντρής και Ασχημομούρας
    Τα πράγματα είναι τόσο μα τόσο απλά τουλάχιστον ως προς τους λόγους που γίνονται.
    Χρειάζεται νοσηρή φαντασία μόνο για να γίνει αντιληπτό από κάποιους από εμάς (συμπεριλαμβανομένης και της αφεντομουτσουνάρας μου )που κάποιοι έχουν για την υλοποίηση.
    Ταυτόχρονα χρειάζονται και τα γνωστά ‘’χάπατα’’ όπως λέει η κόρη μου για να πιστέψουν, ότι αυτοί (Εμείς δλδ ) είναι σημαντικοί και πως με την βοήθεια τους θα σώσουμε την Αρκούδα που πεθαίνει στην δεύτερη οροσειρά στο τρίτο βουνό από τις Άλπειας αριστερά.
    Είτε κάνουν όλα όσα λέτε Αγαπητέ , Έλλην Φορολογούμενε ,είτε βάλουν φόρους το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
    Στην μία περίπτωση θα απολύσουν κόσμο και κοσμάκη που σημαίνει ότι η αγοραστική δύναμη θα πεθάνει που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα κλείσουν που σημαίνει ανεργία , μη πληρωμή ΦΠΑ ΦΜΥ (να δω τις συντάξεις να τρέχουνε :ρ ) ΦΜΑΠ κ κ.α.
    Στην δεύτερη περίπτωση είναι στο παραπέντε για να μη πως το και τέταρτο το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος …Λαϊκά : όσους φόρους και να βάλεις ρε μεγάλε θα πάρεις τη καρδερίνα που είναι στο κλουβί του γείτονα γιατί η δικιά μου ψόφησε .
    Η Ελλάδα είναι αποφασισμένο να πεθάνει και αυτοί που το αποφάσισαν είμαστε εμείς ως λαός και οι ηγέτες (κακό ψόφο να έχουν) που επιλέγουμε τα τελευταία 40 χρόνια.
    Μιλάνε για απολύσεις όταν μέχρι και σήμερα έχουν προσληφθεί 25000 περίπου δημόσιοι υπάλληλοι.
    Μιλάνε για έλεγχο του ΣΔΟΕ και λέω τρίχες κατσαρές …
    Που είναι: γιατί δεν πάνε σε εφοριακούς, πολεοδόμους, γιατρούς, δικηγόρους και για αρχή στους 300 και στου παρατρεχάμενους να τους ρωτήσουν που τα βρήκες τα ακίνητα μεγάλε τις καταθέσεις στην Ελβετία που στο σύνολο ξεπερνούν τα 900 δις και τα λεφτά στην τράπεζα ;
    Απαιτούν εκβιαστικά να βάλουμε πλάτη , μα αυτοί μόνο πλάτη δεν ζητάνε, για να μη το πω χυδαία ζητάνε ότι διαθέτουμε…. Πια πλάτη και για πιο λόγο γιατί δεν μπορεί (Τώρα τι λέω) να κάνει ο αΓΑΠούλης αυτό που έκανε ο δικτάτωρ Μεταξάς με το τότε χρέος.
    Θα μου πεις θέλει και ….τσαγανό να το κάνεις και όταν η μαμά δεν σε αφήνει να κάνεις τίποτα πέρα από τα βασικά μαμ κακά και νάνι μέχρι να πάρεις τις επόμενες οδηγίες πώς να τα καταφέρεις.
    Όσο για τους οίκους αντοχής που μας κυβερνάνε και για τους κακούς ξένους.
    Όλες οι τράπεζες και οι οίκοι θέλουν πολλά , αλλά τα βασικά είναι τα δυο κάτωθι:
    Να μπορούν να διατηρούν τους υπάρχοντες πελάτες πάντα
    Να αυξάνουν τους πελάτες
    Έτσι λοιπόν τους ήδη υπάρχοντες δανεισμένους (εμάς τα κορόιδα δλδ) δεν έχουν κανένα μα κανένα λόγο να θέλουν να μας βοηθήσουν να ξεχρεώσουμε διότι έτσι χάνουν τα λεφτά των τόκων και ταυτόχρονα δεν μπορούν να μας πάρουν τα ‘’ασημικά’’ . Επίσης δεν θέλουν να πεθάνουμε γιατί έτσι δεν θα εισπράξουν τίποτα άρα θέλουν μόνιμα με σωληνάκι στην μύτη να είμαστε για να ελέγχουν την ζωή μας. Αρα σε δανείζω με επαχθές επιτόκιο και επειδή σε έφτασα στο σημείο να μη μπορείς να ζήσεις χωρίς δανεικά γιατί παράγεις σχεδόν το απόλυτο τίποτα , σε κάνω ότι θέλω και χορεύεις σε ρυθμούς κότσαρι γιατί έτσι απλά θέλω
    Οσο για το δεδομένο να αυξήσουν την πελατεία είναι ηλίου φαεινότερο μαζί με μας είναι και τα άλλα PIIGS .

    Καρότο μαστίγιο μέχρι να χαρίσουν τα καλόπαιδα την Ελλάδα σε ότι αφορά τον πλούτο ..
    Και για την ιστορία και μόνο ένα ερώτημα …Όταν είχαν βγει όλα τα καλά παπαγαλάκια που έλεγαν δεν θα πάρουμε την 6η δόση δεν θα σωθούμε θα πάρουμε άλλα μέτρα πεθαίνουμε θα θα θα γιατί τα site τύπου Bloomberg κα. που ουσιαστικά διαμορφώνουν καταστάσεις τηρούσαν σιγή ιχθύος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.