21/9/11

Ποιος Έλληνας πολιτικός προτείνει διχοτόμηση της Κύπρου!

Κι όμως Έλληνας πολιτικός προτείνει στη κυβέρνηση να προχωρήσει σε διχοτόμηση της Κύπρου! Είναι ο Στέφανος Μάνος που ηγείται του πολιτικού σχηματισμού “Δράση”, σε ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται: “Η απόφαση της Τουρκίας να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα με το τυπικά ανύπαρκτο Τουρκοκυπριακό κράτος, σε συνδυασμό με απειλές στρατιωτικής εμπλοκής, συνιστά μια ευκαιρία για την Ελλαδική πλευρά να εγκαταλείψει ως ασύμφορο το στόχο της επανένωσης του νησιού στη βάση μιας διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας και να επιδιώξει τον de jure χωρισμό της Κύπρου σε δύο ανεξάρτητα κράτη”
Συμφωνία Ερντογάν και Έρογλου για υφαλοκρηπίδα
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος Ντερβίς Έρογλου, αναμένεται να υπογράψουν σήμερα στη Νέα Υόρκη συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, μεταδίδει το Stratfor.Ο κ. Ερντογάν είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ύστερα από συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες θα υπογραφεί πολύ σύντομα.Πρόσθεσε επίσης ότι όταν υπογραφεί η συμφωνία αυτή, η Τουρκία θα αρχίσει τις δικές της έρευνες, τονίζοντας ότι δυνάμεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού περιπολούν στις ζώνες αυτές.
Αποκάλεσε μάλιστα "τρέλα", την απόφαση της Κύπρου για εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, ενώ δήλωσε ότι οι δραστηριότητες αυτές "σαμποτάρουν" τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και στην τουρκοκυπριακή πλευρά για την επανένωση του νησιού.


Τουρκικές φρεγάτες στο Αιγαίο,Αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης

Τουρκικές φρεγάτες στο Αιγαίο

Τρεις φρεγάτες του τουρκικού στόλου πέρασαν από τα στενά των Δαρδανελίων και κατευθύνθηκαν προς το Αιγαίο, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τις φρεγάτες Σοκολού Μεχμέτ πασά, Σαλίχ Ρεΐσ και Οντζού.
Τα τουρκικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων των τελευταίων ημερών περί συνοδείας από τον τουρκικό στόλο, του ερευνητικού σκάφους που όπως ανακοινώνεται εδώ και μέρες αναμένεται να κάνει έρευνες σε περιοχές της Μεσογείου, δίχως να έχει αναφερθεί προς το παρόν συγκεκριμένη περιοχή.
http://www.sigmalive.com/news/local/421006
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/658465/ArticleNewsWorld.aspx
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/25196

15 σχόλια:

  1. Nα χαμηλώσουν οι τόνοι όσο αναφορά την Αν. Μεσόγειο oi εγκάθετoi της Άγκυρας να μην ανακατεύονται , όσοι δεν είναι πρόσφυγες να μην ανακατεύονται εκεί που δεν τους παίρνει …αρμόδιο το state department US, έτσι απλά για να μην σας εξαφανισωμεν με δράση .

    κανένα κράτος στον κόσμο δεν θέλει δυο κράτη παρά μόνο η Τουρκιά ούτε καν ο Λευκός οίκος δεν θέλει δυο κράτη …όλοι μα όλοι συνεπικουρουμένου του Προέδρου Obama μιλούν για Δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία με ενιαία ταυτότητα και ενιαία Κύπρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιὰ ἕνα εἶμαι σίγουρος: Ὅτι χάσαμε στρατιωτικῶς δύσκολα ξανακερδίζεται καὶ δεύτερον, μετὰ ἀπὸ 37 χρόνια κατοχῆς δὲν θὰ δώσω τέτοιο συγχωροχάρτι στὴν Τουρκία, πάει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο στόχος δέν είναι ασύμφορος,είναι απλά θανατηφόρος.
    Προτείνω τήν απελευθέρωση,εσύ τί λές γιά αυτό;
    Τήν πρόταση αυτήν στήν σφύριξε ο διπλανός σου στήν φωτογραφία;
    Είναι ειδικός στήν απώλεια Εθνικού χώρου καί τά βλέπει όλα..γκρίζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ προσωπικά συμφωνώ με την διχοτόμηση της Κύπρου, παρά "λύση" τύπου Ανάν.

    Θα πρέπει να γίνει ανταλλαγή: Αναγνώριση Βόρειας Κύπρου σαν ανεξάρτητο κράτος αντί Καρπασίας, Μόρφου ή ότι άλλο. Από τα εδάφη που θα δοθούν στον νότο μετακίνηση των εποίκων.

    Έτσι:
    1. Η νότια Κύπρος παραμένει ελληνική με σημαία που ίσως αλλάξει (ελληνική;) αλλά σίγουρα θα έχει τον ελληνικό εθνικό ύμνο και όχι έναν τεχνητό.
    2. Η Κύπρος θα εξακολουθεί να έχει στρατό και δεν θα διαλυθεί η Εθνική Φρουρά.
    3. Η Τουρκία δεν θα μπορεί να παρεμβαίνει στη νότια Κύπρο και θα την αναγνωρίσει, ανοίγοντας ενδεχομένως την πόρτα του ΝΑΤΟ για ολόκληρο το νησί. Παράλληλα υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η λειτουργία μίας ή και των δύο βρετανικών βάσεων.
    4. Οι Έλληνες της Κύπρου δεν θα αναλάβουν το κόστος ανοικοδόμησης του Βορά, όπως έγινε με την ένωση δυτικής-ανατολικής Γερμανίας.
    5. Η Ελλάδα μπορεί να ενωθεί με την νότια Κύπρο σε μία χαλαρή ομοσπονδία. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και η Τουρκία με την Βορ. Κύπρο.
    6. Ο δρόμος της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου για την Ε.Ε. θα εξακολουθεί να περνάει από την Ελλάδα και την Κύπρο.
    7. Σε οποιαδήποτε μελλοντική πολεμική σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο ή στην Θράκη, η Κύπρος είναι πιο εύκολο να μείνει εκτός ή να συμμετάσχει στην σύγκρουση. Ενώ σε περίπτωση λύσης Ανάν, θα έχουμε έναν Αττίλα ΙΙΙ.
    8. Η ανατολική μεσόγειος θα γίνει μία ελληνική θάλασσα.
    9. Άλλωστε όλοι δεν θα ενωθούμε σε μία μεγάλη Ε.Ε.; Ποια η διαφορά με την συν-ομοσπονδία;
    10. Ο Ερντογάν θα γίνει μεγάλος ήρωας της Τουρκίας και η κοινή γνώμη της Τουρκίας ίσως "φάει" πιο εύκολα την ήττα της Τουρκίας στην Αν.Μεσόγειο στο θέμα της ΑΟΖ.

    Αυτή είναι η μόνη ειρηνική - όχι λύση- δυνατότητα που έχουμε. Αν θέλουμε πραγματική λύση τότε θα πρέπει να γίνει πόλεμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ (ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓ-ΚΑΛΟ), ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ !!!
    ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Zulu, υπάρχει και άλλη ειρηνική λύση για να επανέλθει η ισορροπία και η δικαιοσύνη. Αν δεν την εφαρμόσει ο ΓΑΠ μέσα σε λίγες μέρες, θα την αναρτήσω για να μη μου γκρινιάζεις ότι τα κρατάω κρυφά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι θανατηφορο λαθος να βαλουμε την υπογραφη μας για την νομιμοποιηση της διχοτομησης που τοσο ποθουν οι Τουρκοι.

    Πρεπει να εχουμε την επιλογη, καποια στιγμη να τους πεταξουμε για παντα εξω!

    Πολυ σωστα προτεινει και ο Γ. Ματσος την λυση "γ" (σχολιο #7, #12) - Δ. Δημος, "Σκληρή γλώσσα", Αντιβαρο :

    " [...] Όσο για τη διχοτόμηση ως "λύση", ας μην μπαίνουμε σε ψεύτικα διλήμματα. Στην πραγματικότητα, οι υπάρχοντες δρόμοι είναι τρεις:
    α) λύση τύπου Ανάν (τουρκική κυριαρχία στο Βορρά και επικυριαρχία στο Νότο),
    β) νόμιμη διχοτόμηση (η λύση των "δύο κρατών" στην οποία παίρνουμε λίγο έδαφος από το κατακτημένο και εκχωρούμε το υπόλοιπο οριστικά στην Τουρκία) και
    γ) παράνομη διχοτόμηση (η σημερινή κατάσταση, από την οποία ελπίζουμε να βγούμε όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων που σήμερα είναι εις βάρος μας).
    Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα, επιλέγω το "γ". Για το λόγο ότι είναι το μόνο που μπορεί να αλλάξει αύριο. Τα άλλα δύο, από τη στιγμή που αποφασιστούν, δεν έχουν επιστροφή και οι Τούρκοι, αφού πάρουν νόμιμα, σχεδόν όλα όσα έχουν σήμερα παράνομα, αύριο θα ζητήσουν κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα, όπως κάνουν πάντα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχουν ενδιαφέρον αυτά που λέει ο Zulu. Εκ πρώτης όψεως καλύτερα διχοτόμηση παρα σχέδιο Ανάν. Υπάρχει όμως και το εξής σενάριο... Αν γίνει ένωση της Κύπρου να εκμηδενιστεί η επιρροή της Τουρκίας, αφού ούτε οι Τουρκοκύπριοι χωνεύουν ιδιαίτερα την Άγκυρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πρόταση τού Στ. Μάνου σημαίνει απλά και μόνο αναγνώριση τών τετελεσμένων τής εισβολής και κατοχής. Και με τη δική μας υπογραφή πλέον! Με την ίδια λογική τότε θα έπρεπε να συμφωνήσουμε και με τη "συνταγματική ονομασία τών Σκοπίων" ως Μακεδονία. Πολύ large είσαι ρε Μάνο (όχι ο 141), όπως τότε με την Αλλατίνη...

    Και αλήθεια ρε νυσταλέε (φωτο) φωστήρα, γιατί τότε είχες λυσσάξει υπέρ τού σχεδίου Ανάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. επειδή η τακτική του "χρήσιμου βλάκα" είανι μια δοκιμασμένη και αποδοτική μέθοδος και κάτι ξοφλημένοι σαν τον Μάνο , τον Πάγκαλο και κάτι άλλους έχουν ενθουσιαστεί με την προοπτική να αποκτήσουν κάπου ένα βήμα ανεξαρτήτως του τι θα λένε , θέλουν προσοχή !

    η βλακεία και το σύμπαν δεν έχουν όρια , αν και για το συμπαν υπάρχουν αμφιβολίες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Δημόκριτος

    Ξέχασες και το σχέδιο δ: Πόλεμος

    Στην ένωση τύπου Ανάν η ενιαία Κύπρος δεν θα μπορεί να μας βοηθάει διπλωματικά αφού θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία ελληνοκυπρίων/τουρκοκυπρίων ως προς μία οποιαδήποτε απόφαση.

    Αν πάρω και παράδειγμα από την Θράκη και το πως αλωνίζει το τουρκικό προξενείο, δεν είναι και τόσο παράλογο το αντίστοιχο να γίνει και στις υπο ελληνοκυπριακό έλεγχο περιοχές. Για φαντάσου τουρκική τράπεζα στην Λάρνακα δίπλα σε σπίτια εκριζωμένων Ελλήνων της Καρπασίας, της Κερύνειας, κτλ...!

    Αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων θα γίνει μόνο εάν καταρρεύσει η Τουρκία, γίνει εμφύλιος πόλεμος και διαμελιστεί. Μπορεί να είναι και αυτό ένα σενάριο με βάση, αλλά... υπάρχουν πολλά σενάρια.

    Με την "νόμιμη" αναγνώριση, η Τουρκία δεν θα έχει και οποιοδήποτε λόγο για δημιουργεί θέμα στην Κύπρο. Και στην Νότια Κύπρο δεν θα υπάρχουν και τουρκοκύπριοι ή έποικοι.

    @ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ

    Το θέμα της Μακεδονίας είναι διαφορετικό.
    Δηλαδή τι πιστεύεις ότι με μία ενιαία Κύπρο η Ελλάδα θα έχει καλύτερη διπλωματική υποστήριξη σε σχέση με μία ελληνική νότια Κύπρο.

    Με το ίδιο επιχείρημα μπορώ να σου πω η Ελλάδα και η Κύπρος να μην αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη σαν ανεξάρτητο κράτος γιατί θα δημιουργηθεί προηγούμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Zulu, αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να κρατάμε το Κυπριακό "ανοιχτό" και να μη το θάψουμε μόνοι μας, ιδιαίτερα σε "παράξενους καιρούς" όπου η τράπουλα στην περιοχή ξανα-ανακατεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάτι τέτοιες "φαεινές" ιδέες, καλύτερα να μην ακούγονται ούτε για μπλόφα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζulu, εννοειτε πως ο πολεμος ειναι και η (μαλλον μοναδικη) λυση για να τερματιστει η παρανομη διχοτομηση και η τυραννια του ισλαμοφασιστικου Τουρκου.

    Μακαρι να ειχαμε την γνωση και τα κοτσια.

    - Π. Ηφαιστος, Προκλήσεις στο Αιγαίο, αποτρεπτική στρατηγική - χειραφετημένη ανάλυση
    http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2090:0109-apotreptikh-strathgikh&catid=70:texts&Itemid=138

    - Π. Κονδυλης 1997, "Γεωπολιτικές και στρατηγικές παράμετροι ενός ελληνοτουρκικού πολέμου"
    http://kondylis.wordpress.com/2008/11/24/geopolitikes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.