19/9/11

Λέτε να εισακούστηκε η έκκληση του ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ;

Είχαμε γράψει: Ποιοί ξεπούλησαν τη χώρα; Γιατί δεν ασκούν διώξεις οι εισαγγελείς εναντίον των προδοτών;

και τώρα διαβάζουμε: Εισαγγελική παρέμβαση με αφορμή τις καταγγελίες για ΕΛΣΤΑΤ
Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών της αποπεμφθείσας από το δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζ. Γεωργαντά, έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης.

Τη διενέργεια της έρευνας ανέλαβε η εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Πόπη Παπανδρέου.
Η κ. Γεωργαντά είχε καταγγείλει τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα, με το πρώτο μνημόνιο, ενώ είχε κάνει επίσης λόγο για κακή έως ανύπαρκτη συνεργασία με τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου [Βλέπε άρθρο] .
Απαντώντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επί θητείας του οποίου αναφέρονται οι καταγγελίες, έκανε λόγο για «συνωμοσιακού τύπου δικαιολογίες» και αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κ. Γεωργαντά.
Ναυτεμπορική

9 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να στρέψω την προσοχή του Ινφογνώμονος, σε ένα θέμα που, κατά την γνώμη μου, είναι κορυφαίο και επισκιάζει όλα τα άλλα.

    Την 8/6/1995, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση, διατύπωσε το casus belli εναντίον της Ελλάδας, σε περίπτωση που η Ελλάδα, ασκώντας το νόμιμο δικαίωμά της σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 16 ναυτικά μίλια.

    Από τότε, έχουν περάσει 16 χρόνια.

    Στο διάστημα αυτό, αλλά και από πολύ πρίν μιάς και η αντίδραση της Τουρκίας ήταν αναμενόμενη, κάθε Κυβέρνηση που σέβεται τα ζωτικά συμφέροντα της πατρίδας που κυβερνάει, όφειλε, να αναπτύξη την στρατιωτική της ισχύ ώστε να προασπίση αυτά τα συμφέροντα και, να καταστήση εκ των πραγμάτων ανεδαφική κάθε τέτοιου είδους απειλή.

    Σε αυτό το πλαίσιο, όφειλε :
    - να προασπίση την οικονομία, ως τον πρώτο απαραίτητο αποτρεπτικό παράγοντα.
    - να θωρακίση την άμυνα, προκειμένου να μπορεί στην κατάλληλη στιγμή να προβή σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες γιά την εκμετάλευση του υποθαλασσίου πλούτου.
    - να ενισχύση το εσωτερικό μέτωπο, διατηρώντας κυρίως ως κόρην οφθαλμού, την συνοχή και την ασφάλεια της κοινωνίας.

    Ωστόσο, καμμία κυβέρνηση δεν έκανε το παραμικρό πρός αυτή την κατεύθυνση.
    Αντιθέτως, όλες οι κυβερνήσεις, έπραξαν τα εντελώς αντίθετα.

    Το πλέον σημαντικό, είναι, κατά την γνώμη μου το εξής :
    Ούτε η εγχώρια ελίτ, η οποία ασκεί πραγματικά την εξουσία, ενδιαφέρθηκε γιά την ως άνω θωράκιση των Ελληνικών συμφερόντων.
    Μπορεί οι διαδοχικές κυβερνήσεις, βουτηγμένες στην κομματική τους νοοτροπία και διαφθορά, να μην είχαν τον καιρό να ασχοληθούν με ζητήματα Εθνικού συμφέροντος.
    Η ντόπια ελίτ όμως;
    Περιεργώ γιατί;

    Έχοντας υπ' όψιν λοιπόν, τα ως άνω δεδομένα, οι πράξεις και οι παραλήψεις όλων των κυβερνώντων, δεν στοιχειοθετούν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας;

    Ίσως, ο Ινφογνώμων, ερευνώντας το θέμα, προσφέρει μία ερμηνεία γιά τους λόγους που, ενώ τα δεδομένα ήταν σαφή και ολοκάθαρα, η εγχώρια πολιτικό-οικονομική ελίτ τα αγνόησε παντελώς και πορεύθηκε τελικά, έτσι όπως πορεύθηκε μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα για να εισακουστεί οποιαδήποτε έκκληση;

    Θα διεξαχθεί έρευνα ,θα γίνουν ανακρίσεις, θα ριχθεί άπλετο φως και τελικά οποιεσδήποτε κατηγορίες θα χαρακτηριστούν ανυπόστατες και κακοήθεις και τελικά οι κατηγορούμενοι θα επιστρέψουν άσπιλοι και αμόλυντοι στην κοινωνία να συνεχίσουν την προσφορά του σε αυτή.

    Έχει αποδειχθεί ποτέ κάτι; έχει καταδικαστεί ποτέ κανένας;
    Οι αποφάσεις μέχρι τώρα της δικαιοσύνης λειτουργούν σαν πλυντήριο πολιτικών προσώπων για βρομιές που κατηγορούνται.

    Μη ζητήσουν και αποζημίωση με αγωγές στο τέλος δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι, είναι όπως το λέει ο dim.!

    Δυστυχώς οι Σαρτζετάκιδες μας τελείωσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καρδίαμ βράζ αλλά ο κώλοσμ κρούτε έλεγε ένας ηλικιομένος στο χωριό μου.

    Σάββα αν μετέφερα λάθος τη φράση στα Ποντιακά παρακαλώ να με διορθώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 20-11-2010
    Euro-statistics
    ... Σημαντικά ερωτήματα πάντως εγείρουν οι κοινοτικές μεθοδολογίες προσδιορισμού του ελληνικού ελλείμματος και του χρέους, τις οποίες μπορεί αδιαμαρτύρητα να δέχτηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ.

    ....Πρόκειται συγκεκριμένα για 17 από τις 52 συνολικά ΔΕΚΟ, που ενίσχυσαν το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης με βάση τον εξής κανόνα, όπως μας τον εξηγεί αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών: εφόσον ο τζίρος της επιχείρησης δεν υπερβαίνει το 50% του ενεργητικού της, μετατάσσεται αυτομάτως στη Γενική Κυβέρνηση. Ανάλογη μεταχείριση επιφυλάσσει για το μέλλον η Eurostat και για όσες ΔΕΚΟ δεν πληρούν το κριτήριο αυτό. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΟ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ προκειμένου να διαπιστωθεί η εφαρμογή των κανόνων αυτών.
    ______________________________________________________________________
    Όντως επιφυλάχθηκε ανάλογη μεταχείριση στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ

    Αυτά είχαν ειπωθεί, ακόμα και με πιό έντονο τρόπο από του άρθρου τούτου.
    Ίσως το μπλόγκ μπορεί να ανατρέξει στην αρθρογραφία της εποχής.

    Να λοιπόν πως βυθιστήκαμε από τα δικά μας σκ..ά στα σκ..ά της Eurostat.

    Πηγή
    http://www.citypress.gr/freesunday/index.html?action=article&article=119

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΣΤΑΤ: Κλήση όλων των μελών του δ.σ. ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
    NAFTEMPORIKI.GR

    Την κλήση και των επτά μελών του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ στην αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν με επείγουσα επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και την πρόεδρο της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημούλης.
    Υπενθυμίζεται ότι στην αυριανή συνεδρίαση έχει κληθεί μόνο ο πρόεδρος της Αρχής κ. Γεωργίου (σ.σ. ο οποίος και παρέμεινε στη θέση του) και όχι τα υπόλοιπα αποπεμφθέντα μέλη του δ.σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διεστραμένος νους μου είπε ότι μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερο σχέδιο πίσω από τις λεπτομέρειες.
    Δώστε τους προηγούμενους, γράψτε λάθος, ρίξτε λίγο τα νούμερα και συνεχίζουμε με Plan B φυσικά μετά από εκλογές, που μετά τα όσα τα όσα διαμείβονται θα γίνει δεκτό ως μάνα εξ' ουρανού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Georgia Eleonor (6:03μμ), αυτό φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο. Μάλιστα, βάλανε και φωτάκι στο βάθος τού τούνελ (ένα LEDάκι, μη φανταστείς τίποτα θεαματικό) και το μάνα εξ' ουρανού θα διανεμηθεί σε 10 χρόνια από τώρα, να συμπέσει και με την επέτειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.