21/9/11

Ξεσπάθωσαν οι Τούρκοι στρατηγοί με την εξόρυξη

Ξεσπάθωσαν οι Τούρκοι στρατηγοί με την εξόρυξη

“Δεν πιστεύω ότι οι Ελληνοκύπριοι θα κάνουν κάποια τρέλα που θα κλιμακώσει την κρίση” φέρεται να έχει πει ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΣ στρατηγός Χουσεΐν Κιβρίκογλου, ενώ ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ντετζντέτ Οζελ είπε ότι “δεν μπορούν να τολμήσουν να κλιμακώσουν την κρίση. Εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσουμε κι εμείς γεωτρήσεις εκεί. Είναι δικαίωμά μας».

Όλα αυτά μεταφέρθηκαν έμμεσα, με δήλωση του προέδρου του συνδέσμου οικογενειών νεκρών στρατιωτών Ερσάν Ερτάν στα κατεχόμενα, ο οποίος συναντήθηκε πριν από μερικές μέρες με τους δύο στρατηγούς. Η δήλωση δημοσιεύεται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα Βατάν.

Ο τουρκικός Τύπος συνεχίζει να αναπαράγει το κλίμα που διαμορφώνεται από τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων. Η εφημερίδα Μιλιέτ γράφει σήμερα επικαλούμενοι “πηγές”, ότι 8 από τις 18 φρεγάτες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού μπορεί να αναλάβουν δράση στη Μεσόγειο.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ήδη τρεις τουρκικές φρεγάτες και ένα υποβρύχιο μετέχουν στην πολυεθνική επιχείρηση σχετικά με τη Λιβύη που ξεκίνησε με βάση τις αποφάσεις 1970 και 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τρεις τουρκικές φρεγάτες αναμένεται να περιπολούν στη Μεσόγειο, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Τουρκία εναντίον του Ισραήλ. Σημειώνεται επίσης ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος που όπως έχει ανακοινωθεί θα αρχίσει έρευνες, “αναμένεται να συνοδεύεται τουλάχιστον από δύο φρεγάτες”.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/25190 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.