20/9/11

Κυπρο-ισραηλινή απάντηση στις Τουρκικές απειλές

Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις απειλές, μια επίσκεψη στην Κύπρο καθίσταται βαρύνουσας σημασίας, αφού όπως αποκάλυψε το Sigmalive, στις 10 Οκτωβρίου φθάνει στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ για διήμερη επίσκεψη. Πρόκειται για την επίσκεψη η οποία είχε αναβληθεί.

Κύκλοι του προεδρικού δήλωσαν ότι η επίσκεψη έχει τόσο ουσιαστική όσο και σημειολογική σημασία.Oι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η επίσκεψη θα ενισχύσει το συντονισμό του τριγώνου Αθήνα - Λευκωσία - Τελ Αβίβ, αλλά ταυτόχρονα θα εμβαθύνει τις ήδη ενισχυμένες Κυπρο- Ισραηλινές σχέσεις.

Στην ατζέντα θεωρείται βέβαιο ότι θα βρίσκεται το ζήτημα του φυσικού αερίου και οι απειλές της Τουρκίας.  Σημειώνεται ότι τον Πρόεδρο Πέρεζ θα συνοδεύει μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών.
http://www.sigmalive.com/news/politics/420606 

1 σχόλιο:

  1. Γ. Σέρτης: Προς Απειλουμένους


    Οι νεοσουλτάνοι Νταβούτογλου –ενώ η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας– δηλώνουν ότι τα… χωρικά ύδατα της Τουρκίας εκτείνονται από την Ανατολική Μεσόγειο έως την Αίγυπτο και –μέσω Σουέζ– έως τον Ινδικό Ωκεανό!
    Ταυτόχρονα:
    •Τουρκικά πλοία αλωνίζουνμεταξύ Καστελόριζου και Πάφου.
    •Το Αιγαίο το…χτενίζουνέως τον Σαρωνικό!
    •Τα κατεχόμενα –από εφταετίας καιευρωπαϊκά– εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας τα θεωρούν –λόγω…χρησικτησίας– σαν τουρκική επαρχία.
    Και:
    Μπροστά σε αυτή την πρόκληση κάθε αρχής Δικαίου από την Τουρκία, οι κυβερνώντες στο λεκανοπέδιο της Αττικής είναι αιχμάλωτοι των… εκσυχρονιστικών τους ψευδαισθήσεων για τον… καρτάσιητους Ερντογάν –πριν να επέλθει η οικονομική χρεοκοπία, προηγήθηκε η ηθική διάβρωση της ιδιοτελούς κομματικής αντιπαροχής– και οι κυβερνώντες στην κοίτη του Πεδιαίου είναι εγκλωβισμένοι στη «Σημαδεμένη Τράπουλα» του Ντάουνερ.
    Και «σ’ όλη αυτή την ταραχή και το κακό», καλούνται –απίστευτη τραγική ειρωνεία– να διαχειριστούν –εξαιτίας των κοιτασμάτων της ΑΟΖ– τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εκείνοι ακριβώς που –πριν εφτά χρόνια– τη μεν ΑΟΖτην παραχωρούσαν –μέσω τηςσφήναςτου Χάνεϊ– στις Βρετανικές Βάσεις, τη δε κυριαρχία στο βρετανοτουρκικό προτεκτοράτο με τοντρίχρωμο ττόροκαιτον άχρωμο ύμνοτου Ντεσότο.
    Λοιπόν, αφού με την τραγική ειρωνεία έχουμε στοιχείο του αρχαιοελληνικού δράματος, ανάγκη να θυμηθούμε –και– τηνεφευρετική μέθοδο εξόδου, όταν η πλοκή κατέληγε σε αδιέξοδα: Την εμφάνιση του από μηχανής θεού.
    Μοιάζει με μεταφυσική ευχή, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που γαντζωθήκαμε στις ρίζες μαςγια διάσωση.
    http://www.philenews.com/el-gr/Apopsi-ston-F/5510/80160

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.