9/9/11

Oύτε πράκτορας της ΜΙΤ,ούτε δήθεν Πατριώτης, ούτε δήθεν Υπερπατριώτης ούτε Νοσηρός Εγκέφαλος

Η Είδηση (Προκαλεί πάλι ο Αττίλας)όπως αναρτήθηκε στο παρών Ιστολόγιο-όπως και όλες- έχει Πηγές.Οι Πηγές  αναφέρονται και στην Συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η Εφημερίδα Σημερινή του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και ο Αντέννα Κύπρου.Να είστε απολύτως βέβαιοι ότι όποια εξέλιξη νεότερη υπάρξει δημοσιευμένη σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης της Κύπρου αναφορικά με το συμβάν αυτό θα αναρτηθεί .Δεν ευλογώ τα γένια μου λοιπόν για το γεγονός ότι "ανακάλυψα" κάποιο επεισόδιο,ούτε νιώθω ένοχος για το ότι δεν περίμενα διασταύρωση της είδησης, έκανα αυτό που κάνω εδώ και χρόνια συστηματικά και τίμια.Μπορεί να αποδειχτεί το "επεισόδιο" "μαϊμού" όμως θα ήθελα να θυμίσω σε πολλούς την στάση πολλών "υπεύθυνων" απέναντι στην υπόθεση Μαρί.Δεν θα πω τίποτα παραπάνω, για ευνόητους λόγους ο νοών νοείτω..

28 σχόλια:

  1. Ακρίτα
    δεν είμαστε δημοσιογραφικός οργανισμός με προσβάσεις στο κυπριακό ή ελληνικό κράτος, για να έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώνουμε τις ειδήσεις και τις πηγές.
    Αυτό το κάνει η Σημερινή, που αναφέρεις ως πηγή και έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις πηγές της και να διασταυρώνει τις ειδήσεις.
    Θα μπορούσε να μας κατηγορήσει κάποιος αν υιοθετούσαμε ειδήσεις που γράφονται σε ιστοσελίδες που δεν διαθέτουν δημοσιογραφικό προσωπικό και μηχανισμό ελέγχου της αξιοπιστίας των ειδήσεων που τους περιέρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ρε Ακρίτα, μην τους κόβεις τη φόρα, άσε να βγάλουν κανένα σκοτεινό πόρισμα του λούτσου για να γελάσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον Σάββα. Οι ειδήσεις αναρτώνται εδώ και μάλιστα διασταυρωμένες. Όμως το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφική πύλη.

    Σε όλες τις ιστοσελίδες, αναγράφεται σήμερα διάψευση, αλλά το κείμενο είναι στερεότυπο και χωρίς αρχική πηγή.

    Ήταν πράγματι αναληθής η πληροφορία, ή προσπαθούν να κουκουλώσουν κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε απαντηση μου σε σχόλιο του Αξιότιμου Καθηγητή Κου Παναγιώτη Ηφαιστου αναφορικά με την Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Πραξούλα Αντωνιάδου και τις θέσεις της αναφορικά με την Δ.Δ.Ο. είχα πεί ας κυματίσει πρωτα η σημαία της Κύπρου στην πλατφόρα στο οικόπεδο 12 και μετά θα τα πούμε με όλους τους οπαδούς, θιασώτες και μέντορες της Δ.Δ.Ο.Ετσι συνειδητά απο τότε σιώπησα για το έγκλημα του Μαρί θεωρώντας ότι η κυβέρνηση Χριστόφια-απόλυτη ένοχη για το συμβάν- πρέπει να στηριχθεί μέχρι να περάσει αυτή η κρίσιμη περίοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωρίς να έχω ιδιαίτερη πληροφόρηση, οσφραίνομαι ότι μάλλον το όποιο επεισόδιο σχετίζεται με δικούς μας, όπως άλλωστε αναφέρει ακροθιγώς το δημοσίευμα της Σημερινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά, με αφορμή όλο αυτό το επεισόδιο (αν έγινε ή όχι και απο ποιούς) καταλαβαίνουμε όλοι την δύσκολη-απο πολλές απόψεις-χρονική περίοδο που ζούμε. Απο την άλλη η τακτική των άμεσων διαψεύσεων αν δεν συνοδεύεται άμεσα με αποδεικτικά στοιχεία (ποιοί έπραξαν οτι έπραξαν, πως κ.λπ.), δηλασή απο μια γρήγορη διερεύνηση του ζητήματος τότε είναι βε΄βαιο οτι παραμένουν "σκιές". Θυμάμαι, απο την Ιστορία που κάποτε διδασκόμασταν στο Λύκειο, ο μεγάλος διαφωτιστής Τσεζάρε Μπεκαρία-που είχε ασχοληθεί με την απονομή δικαιοσύνης η οποία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη τότε-έκανε λόγο για την αμεσότητα της επιβολής των ποινών που ορίζει ο Νόμος καθώς και για την δίκαιη απονομή τους. Όλα αυτά σε συνάρτηση με την άμεση διερεύνηση των παραβατικών πράξεων απο τις αρμόδιες Αρχές. Επιστρέφοντας στο σήμερα, ας θυμηθούμε την πρόσφατη περίπτωση της σύλλησης του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου και της αρπαγής της σορού του, καθώς και οτι ακολούθησε μετά. Η Κυπριακή Αστυνομία βρήκε την άκρη αφού πρώτα τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν. Μπορεί να άργησε, αλλά η εγκληματική πράξη ήταν πρωτοφανής-τουλάχιστον για τα δικά μας δεδομένα. Πάντως και στην περίπτωση της έκρηξης στο Μαρί, βλέπουμε όλοι τι συμβαίνει και θα πρέπει να περιμένουμε οχι το όποιο Πόρισμα αλλά ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης, οργάνωσης-λειτουργίας και πράξης. Δηλαδή αλλαγές στη νοοτροπία. Ο Κάρολος Δαρβίνος είχε συμπυκνώσει τη θεωρία του περί της εξέλιξης των ειδών λέγοντας οτι "δεν επιβιώνουν τα πιο δυνατά ή τα πιο έξυπνα ζώα αλλά εκείνα που προσαρμόζονται ευκολότερα στις αλλαγές".

    Με εκτίμηση,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωνσταντίνε Ν, επιβιώνουν τα ζώα που είναι τόσο έξυπνα και δυνατά ώστε να επιβιώσουν του εγωϊσμού τους. Έχεις απόλυτο δίκιο ότι οι ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης, οργάνωσης-λειτουργίας και πράξης, δηλαδή αλλαγές στη νοοτροπία, είναι το ζητούμενο. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές πέφτουμε στον φαύλο κύκλο της ψευδαίσθησης της αλλαγής: νομίζουμε ότι αλλάζουμε κάτι αλλά μεταβαίνουμε από τη μια μεριά του τίποτα σε μια άλλη, δεν έχουμε μελετημένο σχέδιο μετάπτωσης. Τίποτα δεν μένει πάντα το ίδιο, συνεπώς ακόμα και το αρχικό σχέδιο είναι βέβαιο ότι θα τροποποιηθεί. Αλλά άλλο είναι να αλλάζεις ένα σχέδιο και άλλο να χορεύεις όπου βαράει το νταούλι γιατί καταντάς να όντως αλλάζεις ριζικά αλλά σε κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλεις. Όταν κάνεις πέρα τον εγωϊσμό σου, κυρίως σε ενδιαφέρει το DNA της αγέλης σου, όχι πώς να επιβιώσεις εσύ.

    Τέλος, πλην του σχεδίου, ας μην ξεχνάμε ότι κάποιος πρέπει να το εφαρμόσει. Το σχέδιο πρέπει να είναι ραμμένο για τον εφαρμοστή. Αν δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ας γίνει προσαρμόσιμος σε αυτό που θέλει μια αγέλη με άλλο DNA (μα καλά, μιλάω με φυσικούς όρους; να το προσέξω γιατί μου φαίνεται ότι η κουβέντα με τον Sterg με έχει επηρρεάσει...). Υπάρχουν λοιπόν όρια προσαρμογής - προφανώς και συμφέροντα να μην γίνονται αντιληπτά.

    Όπως λέει και ένας μεγάλος Έλληνας, "υπάρχουν {n} δρόμοι στην ζωή: ο δικός μου και {n-1} λάθος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακρίτα

    -Ετσι συνειδητά απο τότε σιώπησα για το έγκλημα του Μαρί θεωρώντας ότι η κυβέρνηση Χριστόφια-απόλυτη ένοχη για το συμβάν- πρέπει να στηριχθεί μέχρι να περάσει αυτή η κρίσιμη περίοδος.-

    Σε αυτό που έγραψες με κάλυψες απόλυτα.

    Όσο για τα ''υπόλοιπα'',προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι το ρεύμα της έντασης πουλάει τόσο πολύ τώρα τελευταία που ως συνήθως οι φελοί παρασύρθηκαν πρώτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Anaconda Καλημέρα,
    Χτύπησες πιστεύω φλέβα περιγράφοντας την παγίδα που μας εγκλώβισε σε λάθος πολιτικές επιλογές και συμπεριφορές, λέγοντας :
    « ... νομίζουμε ότι αλλάζουμε κάτι αλλά μεταβαίνουμε από τη μια μεριά του τίποτα σε μια άλλη, δεν έχουμε μελετημένο σχέδιο μετάπτωσης. Τίποτα δεν μένει πάντα το ίδιο, συνεπώς ακόμα και το αρχικό σχέδιο είναι βέβαιο ότι θα τροποποιηθεί. Αλλά άλλο είναι να αλλάζεις ένα σχέδιο και άλλο να χορεύεις όπου βαράει το νταούλι γιατί καταντάς να όντως αλλάζεις ριζικά αλλά σε κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλεις.»

    Αναφέρομαι στην εναλλαγή μεταξύ πασοκ, νδ, αριστεράς, λαος κλπ. Η αλλαγή ψήφου νομίζαμε ότι σήμαινε ίσως και αλλαγή της κατάστασης. Δεν καταλάβαμε ποτέ ότι κινούμασταν ΜΕΣΑ στα πλαίσια του συστήματος, κάνοντας τις επιλογές που ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ είχε επιλέξει πριν από εμάς για εμάς, διασφαλίζοντας έτσι την διαιώνιση της κατάστασης. Όσο περισσότερο βαθαίνει η εκδήλωση της κρίσης, και όσο περισσότερη προσοχή δίνουμε στις ΠΡΑΞΕΙΣ των κομμάτων και όχι στα λόγια τους, τόσο πιο προφανές γίνεται αυτό που δεν μπορέσαμε να δούμε στο παρελθόν :

    Η μόνη διαφορά μεταξύ των πολιτικών κομμάτων είναι τα λογότυπά τους και οι χώροι στέγασης των γραφείων τους. Κατά τα άλλα, πρόκειται για μια παρεούλα επικίνδυνη, με σκοπό την εξαπάτησή μας, όπως αποδεικνύεται. Βέβαια αυτή ίσως είναι η δική τους παγίδα, η μεταξύ τους διαχρονική συναίνεση, με απλή εναλλαγή φράσεων και «προγράμματος», τα βάζει, ευτυχώς, σε μεγάλο κίνδυνο : η πτώση του ενός, δεν θα αφήσει τα υπόλοιπα αλώβητα !

    Συνοπτικά : Οφείλουμε να είμαστε ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ και να διασφαλίσουμε ότι οι επιλογές ΑΛΛΑΓΗΣ που θα κάνουμε από δω και στο εξής, θα είναι δικές ΜΑΣ, και όχι δικές ΤΟΥΣ. Διαφορετικά, απλά θα κάνουμε κύκλους γύρω από τον άξονά μας και θα κυνηγούμε την σκιά μας, την ώρα που το σκοτεινό σύστημα εξουσίας απλά θα συνεχίζει το έργο εξαπάτησής μας. Αυτήν την πολυτέλεια δεν την έχουμε πια.

    Υ.Γ. Αγαπητέ Ακρίτα ξέρω το σχόλιό μου είναι εκτός θέματος (της ανάρτησής σου), είναι όμως θεωρώ και ο διάλογος εξίσου σημαντικός με τα ερεθίσματα των αναρτήσεων. Προσπαθώ να υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ της θεματολογίας των αναρτήσεων και των σχολίων (μου), είμαι σίγουρη ότι κατανοείς ότι δεν είναι πάντα εφικτό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρίκα σε βλέπω μάχιμη και ορεξάτη όπως πάντα!

    Ο λόγος για τον οποίο τα κόμματα δεν μπορούν να φέρουν στην πράξη κάτι διαφορετικό είναι ότι οι αποφάσεις τους, ακόμα και όταν περάσουν από το στάδιο των ισορροπιών εντός των κομμάτων και εντός του πολιτικοοικονομικού πλέγματος γενικότερα, πρέπει να εφαρμοστούν - και εκεί βρίσκουν αφενός το βαθύ κράτος, σε εναλλασόμενες εσωτερικές ισορροπίες αλλά πάντα το ίδιο και ανακυκλούμενο, και αφετέρου ένα επίπεδο σκέψης που δεν μπορούν σχεδιαστικά να ξεπεράσουν.

    "το βαθύ κράτος, ανεξαρτήτως κόμματος, θέτει ένα εξευτελιστικά χαμηλό, εθνικά καταστροφικό και πλέον μη βιώσιμο άνω όριο στους πολιτικούς, οι οποίοι, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, δεν έχουν κουράγιο να σπρώξουν προς τα πάνω."
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_4293.html
    Ινφογνώμων=manual. Τέλος.

    Ο μόνος τρόπος για να αυξηθεί το επίπεδο της ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗΣ πολιτικής είναι να αυξηθεί το επίπεδο των κρατικών δομών, και ως μηχανισμός και ως ανθρώπινο δυναμικό. Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει χθες.

    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To Thema tis Allagis, sto opoio anaferetai i RIKA K xrizei ontos perissoteris prosoxis kai sizitiseos.

    Kathe Allagi proypothetei tin yparksi epilogis, xoris aftin tin dynatotita kathe allagi einai aftapati.

    Kai to zitoumeno bebaios einai ean exoume pragmati simera tetoies ypodomes, pou na prosferoun dynatotites pragmatikis allagis, h aplos epilegoume apo tis prosferomenes, pou einai stin ousia taftosimes me tin yparxousa katastasi, alla den apoteloun Allagi.

    Xenokrates apo Bienni.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξενοκράτη, οι επιλογές που δίδονται από ένα σύστημα είναι προφανώς φενάκη: "νομίζουμε ότι αλλάζουμε κάτι αλλά μεταβαίνουμε από τη μια μεριά του τίποτα σε μια άλλη". Αυτό συμβαίνει γιατί είτε ένα σύστημα δεν έχει την ικανότητα αυτή είτε δεν έχει το συμφέρον. Συνεπώς οφείλουμε να δημιουργήσουμε επιλογές. Όταν "χορεύεις όπου βαράει το νταούλι" (κάποιοι έχουν συμφέρον να μη σε αφήνουν να σκεφτείς), στο τέλος καταντάς ειδικός στο "σήκω-πάνω/κάτσε-κάτω", γίνεσαι δηλαδή υπάκουο όργανο του συστήματος.

    Σημειώνω ότι η αλλαγή δεν είναι η ανατροπή του συστήματος. Αλλαγή είναι η εσωτερική αλλαγή που έχει ως απότοκο την ωρίμανση, τη συλλογική συνείδηση, την ουσιαστική και τεκμηριωμένη αμφισβήτηση, τη δημιουργία επιλογής, την ανάληψη ευθύνης μιας πρότασης και την υποστήριξη της εφαρμογής της.

    Ειδάλλως η αλλαγή ευτελίζεται σε επικράτηση της γενιάς του Πολυτεχνείου με LV και LMV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α
    Χαίρε Anaconda ! Η μάχη πάντα ανοίγει την όρεξη (για λύσεις και για περισσότερη μάχη), έτσι κι αλλιώς όποιος κάθεται πολύ, δεν μπορεί μετά ούτε να περπατήσει ...!

    Κρατώ από την ανάρτηση – παραπομπή σου αυτό που και εσύ αναφέρεις :
    «...το βαθύ κράτος, ανεξαρτήτως κόμματος, θέτει ένα εξευτελιστικά χαμηλό, εθνικά καταστροφικό και πλέον μη βιώσιμο άνω όριο στους πολιτικούς, οι οποίοι, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, δεν έχουν κουράγιο να σπρώξουν προς τα πάνω...»
    Καθώς και το :
    « .... τώρα διαπίστωσαν πλέον με αποδείξεις ότι ούτε καν υπάρχει η στοιχειώδης γνώση μιας δομής στρατηγικού σχεδιασμού... Ο λόγος που απέτυχε το μνημόνιο είναι ο ίδιος με αυτόν που ήρθε: η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού.»

    Σωστά δίνεται έμφαση στην ανεπάρκεια του κράτους και στον δόλο που επιδεικνύει το «βαθύ» κράτος, δόλος που είναι πάντα αντίστοιχος με την ανεπάρκεια κάποιου, ο δυνατός και γνώστης του αντικειμένου του δεν έχει ανάγκη να καταφεύγει σε σκοτεινές τακτικές – οποιασδήποτε μορφής. Όπως εύστοχα είπες, ο εγωϊστής δεν μπορεί να είναι ούτε δυνατός, ούτε έξυπνος !

    Σωστά αναφέρεις το - αόρατο, λέω εγώ - επίπεδο σκέψης που «δεν μπορούν να ξεπεράσουν». Δεν έμαθαν να σκέφτονται, μόνο να μιλάνε και να αναπαράγουν στερεότυπα. Δεν θέλει και πολύ προσπάθεια, αρκεί αυτό !

    Το θέμα είναι, και είμαι βέβαιη ότι συμφωνείς, ότι το ένα έθρεψε το άλλο, εννοώ το πολιτικό σύστημα και το «βαθύ» κράτος. Πάω στις ρίζες του προβλήματος, όπως το καταλαβαίνω. Έχει δημιουργηθεί μια επικίνδυνη, αμφίδρομη σχέση μεταξύ τους, γιατί οι ανίκανοι έχουν ανάγκη την ύπαρξη άλλων ανίκανων για να νιώθουν ασφάλεια. Φοβάμαι ότι το ανθρώπινο δυναμικό και στις δύο δομές είναι ανεπαρκέστατο, αρκεί να σκεφτούμε τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ πολιτικός ή διοικητικός αξιωματούχος : ο παραπάνω πίνακας, ένας καλός φωτογράφος, λίγες πόζες στον καθρέφτη, και πολλά money από κάποιον «χρηματοδότη» που έρχεται μετά να εισπράξει τα «γραμμάτιά» του. Αυτά για τους πολιτικούς.

    Για τους του βαθέος κράτους, διασυνδέσεις, γλύψιμο, υπόσχεση ψήφων και λοιπές χάρες, και τα ρέστα. Προϋπόθεση και για τους δύο η ανεπάρκεια άρα και η χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ο ένας κρατά τα μυστικά του άλλου, και ο άλλος κρατά τον έναν χαμηλά για να μην νιώθει ο ίδιος «κοντός». Και αντίστροφα, εννοείται. Μου έρχονται στο μυαλό σκηνές από έργα με αυλικούς – ρουφιάνους, σκυφτούς και κρυμμένους να κρυφακούν και να μαρτυρούν, να παρακαλούν και να τρέμουν... Να τρέμουν, είμαι σίγουρη ότι άνθρωποι που επέλεξαν τέτοιους κοινωνικούς ρόλους για τον εαυτό τους, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ πολύ. Γι’ αυτό και φωνάζουν πολύ ! (βλ. δελτία ειδήσεων, για παράδειγμα).

    Πάω σε εμάς. Είναι σίγουρα δύσκολο να κρατάμε σήμερα την σκέψη μας καθαρή και αντικειμενική. Έρευνες έχουν δείξει ότι η έκθεσή μας σε ένα ερέθισμα, πόσο μάλλον σε ένα σύμπλεγμα ερεθισμάτων, μας επηρεάζει πάντα, ακόμα και αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι θα εκτεθούμε σε αυτό, ακόμα και αν οι αντιλήψεις μας είναι αντίθετες με το περιεχόμενο του μηνύματος – ερεθίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Β
    Σκέψου πόση προπαγάνδα και νοητική τρομοκρατία έχουμε δεχτεί. Δεκαετίες τώρα, πασοκ, νδ, αριστερά, να περνάμε καλά, πάρε δάνειο, οι τούρκοι είναι καλοί, όλοι ίδιοι είναι, άρα επιλέγω τον λιγότερο «κακό», ΞΕΡΟΝΤΑΣ ότι μια επανάληψη του έργου θα δω, κλπ. Αρνούμαι όμως να σκεφτώ και παρασύρομαι από τα επαναλαμβανόμενα ερεθίσματα και .... η ζωή κύκλους κάνει .... ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ όμως.

    Πιστεύω ότι ένα από τα ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, γιατί υπάρχουν και αυτά, είναι ότι δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να είμαστε νοητικά αδρανείς, και το ότι βλέπουμε ότι όλες οι συστημικές επιλογές είναι αδιέξοδες.

    Σαν να είμασταν σκυμμένοι μέσα σε ένα κουτί και εγκλωβισμένοι σε αυτό, μόνο που το κουτί δεν ήταν ποτέ κλειστό, έτσι μας είπαν ότι είναι και το πιστέψαμε, και απλά αλλάζαμε στάση να αντέξουμε το «πιάσιμο». Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε, να ξεμουδιάσουμε, να δούμε τριγύρω τις ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ επιλογές που έχουμε ως Πολίτες και ως Άνθρωποι.

    Μπορεί η επιστήμη της Ψυχολογίας να έχει δώσει στο έτσι κι αλλιώς ΦΟΒΙΚΟ και ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ αναρίθμητες τεχνικές υποβολής, πλύσης εγκεφάλου, προπαγάνδας και παραπλάνησης, όμως το μεγαλύτερο μέρος των νοητικών, ψυχικών, συμπεριφορικών και συναισθηματικών λειτουργιών μας παραμένει αχαρτογράφητο. Άρα και ελπιδοφόρο, και απρόβλεπτο !

    Επιπλέον ο Άνθρωπος δεν είναι μια στατική οντότητα, διαρκώς εξελίσσεται, ίσως αυτή να είναι η εποχή του ξεσπάσματος μιας καλά κρυμμένης πίσω από τον μανδύα του πολιτισμού επιθετικότητας, η οποία δεν μετουσιώθηκε ποτέ σε Ενέργεια Δύναμης, καταπιέστηκε και ξεσπά τώρα. Ίσως. Θα το μάθουμε κι αυτό.

    Δεν ξέρω αν κάποιος μύστης Κινέζος «καταράστηκε» την ανθρωπότητα, το μόνο βέβαιο είναι ότι ζούμε σε «ενδιαφέρουσες εποχές». Θα βγούμε από το τούνελ ; Πιστεύω ΝΑΙ, αρκεί να προστατεύουμε την σκέψη μας, η Ψυχή μας γνωρίζει πάντα την Αλήθεια, και να αρνηθούμε να υποκύψουμε στον Φόβο, το υπερόπλο του συστήματος, που χρειάζεται όμως την «έγκρισή μας» για να μας χτυπήσει. Να πάρουμε την Δύναμή μας πίσω, ή ίσως να την βρούμε για πρώτη φορά.

    Μπορεί η στρατηγική τους να είναι επιπέδου «Όσα παίρνει ο Άνεμος», άρα ανύπαρκτη, μπορεί ο Ρεξ Μπάτλερ να μην «δίνει δεκάρα», αλλά την τελευταία λέξη την είπε η Σκάρλετ : «...Αύριο είναι μια άλλη ημέρα» ! Εγώ λέω μπορεί να είναι Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΜΕΡΑ.

    Αυτά τα «λίγα» για τώρα, νά σαι καλά για την αναφορά στην μη αλλαγή της «αλλαγής», με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Ξενοκράτη,

    Η ζητούμενη Αλλαγή είναι εσωτερική, όπως σου ανέφερε και ο Anaconda, η εξωτερική πραγματικότητα είναι σαν τα νεκρά αστέρια, βλέπουμε το φως τους, νομίζουμε ότι είναι εκεί, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι απλά το αποτέλεσμα της έκρηξης που τα κατέστρεψε.

    Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αυτό που πιστέψαμε και σκεφτήκαμε χθες. Το τι θα πιστέψουμε, θα σκεφτούμε, άρα και το πως θα συμπεριφερθούμε σήμερα, θα καθορίσει και το αύριο.

    Η ατομική ευθύνη και η δέσμευση του καθενός μας να αρχίσει να σκέφτεται για τον εαυτό του, να φέρεται ανάλογα, να μαθαίνει, να ενημερώνεται σωστά και να κρατά τον πανικό του μακριά, θα μας δώσει εκατομμύρια ανθρώπους με Συνείδηση και Δύναμη. Όχι μόνο στην Ελλάδα.

    Είναι σίγουρα μια επίπονη διαδικασία, αλλά είναι και η μόνη.
    Οι σωτήρες δεν μας χρειάζονται πια. Ας σώσουν τον εαυτό τους, αν μπορούν. Εμείς επιστρέφουμε σε εμάς.

    Καλό μεσημέρι, Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διόρθωση στο Σχόλιο Α- Ομιλία Πολιτικών
    Ή Πως μπορεί ένας πολιτικός να μιλά για ώρες, στο Κοινοβούλιο, στην τηλεόραση, σε συγκεντρώσεις, κλπ, χωρίς να λέει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ !

    Πολιτικός «Λόγος»

    Ή
    http://www.stupidity.gr/wp-content/uploads/2009/09/politikos.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ βρε Ρίκα, με δυό κουβέντες κατάφερες να με κάνεις πάλι να αναπολώ τη σοφία:

    >>Είναι σίγουρα μια επίπονη διαδικασία, αλλά είναι και η μόνη.<<
    "Η αλλαγή θέματος προς αποφυγή ανάλυσης του λάθους, ο στρουθοκαμηλισμός, η άρνηση της πραγματικότητας και οι παρόμοιας τυπολογίας αντιδράσεις είναι πλέον τόσο συνήθεις που θεωρούνται δεδομένες: από το πολιτικό σύστημα έως τις καθημερινές διαπροσωπικές μας σχέσεις. Για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα επιλέγουμε να ξεγελάμε τους εαυτούς μας, αυθυποβαλλόμενοι ότι αφενός «δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο, τα πάντα είναι σχετικά, το νόμισμα έχει δύο όψεις, άρα η πραγματικότητα είναι κάπου στη μέση των δύο αντίθετων θέσεων» (άρα ποτέ δεν κάνουμε λάθος) και αφετέρου «ας φύγουμε από το πρόβλημα μέσω της λήθης, ας το αφήσουμε στο παρελθόν για πάντα και θα πάψει να μας απασχολεί, ας ασχοληθούμε με κάτι που είναι απαλλαγμένο από το ενδεχόμενο εμφάνισης τέτοιου προβλήματος» (άρα ποτέ δεν έχουμε επιπτώσεις από κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί λάθος).
    Οι επιπτώσεις αυτής της νοοτροπίας είναι ολέθριες."

    >>Οι σωτήρες δεν μας χρειάζονται πια. Ας σώσουν τον εαυτό τους, αν μπορούν. <<
    "Όσο κρυβόμαστε πίσω από την εξέλιξη των πραγμάτων, είτε γιατί per se θα είναι αρνητική είτε γιατί η φυσική φθορά είναι αναπόφευκτη, θεμελιώνουμε προϋποθέσεις δυστυχίας για εμάς και τους γύρω μας. Και η δυστυχία φέρνει εσωστρεφή επιθετικότητα και μαρασμό."

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/homo-homini-lupus.html
    Ινφογνώμων=manual. Τέλος.

    Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ρίκα Κ.

    >Είναι σίγουρα μια επίπονη διαδικασία, αλλά είναι και η μόνη.
    Οι σωτήρες δεν μας χρειάζονται πια. Ας σώσουν τον εαυτό τους, αν μπορούν. Εμείς επιστρέφουμε σε εμάς.<

    Το ερώτημα είναι αν θα υπάρχει Ελλάδα και σύστημα, μέχρι να γίνουν όλα αυτά. Παρόμοια θεωρητικά γράφει και ο Γιανναράς και πολλοί άλλοι, αλλά ας κοιτάξουμε την πρακτική σκοπιά. Κάθε πράγμα με την σειρά του. Πρώτα απαλλάγή από το σημερινό σύστημα, για παράταση ζωής στην Ελλάδα, αν και φοβούμαι ότι έχει ήδη πεθάνει και μετά βλέπουμε.

    «Όσα παίρνει ο άνεμος».... Θαυμάσιο βιβλίο. Το είχε γράψει ο Πάγκαλος για την σημαία (κάπως αλλιώς την έλεγε) των Ιμίων. Ή λάθος κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Nativist, η μετάβαση στο άγνωστο δεν είναι επιλογή στην παρούσα φάση: η Ελληνική κοινωνία δεν είναι τόσο δυνατή -κυρίως πνευματικά, ηθικά, και ψυχολογικά- ώστε να τολμήσει κάτι τέτοιο και να το αντέξει.

    Η μόνη βιώσιμη αλλαγή περιγράφτηκε παραπάνω:
    "Αλλαγή είναι η εσωτερική αλλαγή που έχει ως απότοκο την ωρίμανση, τη συλλογική συνείδηση, την ουσιαστική και τεκμηριωμένη αμφισβήτηση, τη δημιουργία επιλογής, την ανάληψη ευθύνης μιας πρότασης και την υποστήριξη της εφαρμογής της.". Ας ελπίσουμε ότι είμαστε στο τελευταίο στάδιο και ότι αυτό θα υλοποιηθεί σωστά.

    ΥΓ. Το «Όσα παίρνει ο άνεμος» που ανέφερε η Ρίκα ήταν από το βιντεάκι στο http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_4293.html

    "Όταν δεν υπάρχει στρατηγική υποστήριξη, το στρατηγικό γίνεται τακτικό, επίπεδου ‘όσα παίρνει ο άνεμος’, με συνέπεια την επιλογή βάσει τυχάρπαστης biased γνώμης και άποψης επί της συνδιακύμανσης των εκάστοτε θεωρούμενων εταίρων, οι οποίοι, προφανώς, δουλεύουν για το δικό τους εθνικό συμφέρον."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Nativist,
    Καταλαβαίνω τις επιφυλάξεις σου, βέβαια αν αρχίζω να υποψιάζομαι ότι μοιάζω του καθηγητή Γιανναρά (παρότι τον ακούω πάντα με πολλή προσοχή, κι ας μην συμφωνώ σε όλα), θα αρχίσω να ανησυχώ !
    Λες αν θα υπάρχει Ελλάδα, το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό, το αν προλαβαίνουμε. Βέβαια αυτά που λέω δεν είναι τόσο θεωρητικά, και παράλληλα με την κοινωνική και προσωπική αντίδραση στο σύστημα, μπορούμε να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε που σφάλλαμε, πως τους επιτρέψαμε να υπάρχουν, να ενημερωνόμαστε, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, προκειμένου στην ερχόμενη εποχή να είναι σε αντιστοιχία το μέσα μας με την εξωτερική πραγματικότητα. Να αποκτήσουμε ατομική και κοινωνική συνείδηση, άρα και αντίστοιχη Δύναμη.
    Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε, είναι μια κατ’ επίφαση απαλλαγή από το σημερινό σύστημα μέσω της αντικατάστασής του με ένα άλλο σύστημα μεταμφιεσμένο σε αποτέλεσμα ανατροπής και δήθεν δικής μας αντίδρασης. Φοβάμαι, Nativist, ότι το παρόν σύστημα παλεύει να επιζήσει επιφέροντάς μας όσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί. Η Ελλάδα όσο υπάρχουμε εμείς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να πεθάνει. Καταρρέει, κινδυνεύει, μαραζώνει και φαίνεται ετοιμοθάνατη, αλλά μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να πιστέψει ότι πέθανε.

    Φήμες λένε πως όταν ονειρεύτηκε ο μεγάλος πολιτικός – υπουργός – αντιπρόεδρος κλπ ότι πήρε ο άνεμος το «πανί», ξύπνησε από την χαρά του και έγραψε το βιβλίο. Εσύ όμως που το ξέρεις ; Σε ρωτώ γιατί δεν πρόλαβε να το εκδώσει, απλά γιατί το .... έφαγε !

    -----------------------------

    Anaconda, εσύ «φταις» ! Πάτησες το κουμπί και πήρα μπρος. Χαίρομαι που συμφωνούμε – τις δύο κουβέντες μου όμως που τις είδες ; Μακάρι να μπορούσα να πω τα ίδια με λιγότερα λόγια, αλλά δεν μπορώ ! Ακόμη.

    Καλό Απόγευμα,
    Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αναλαμβάνω μετά χαράς την ευθύνη τέκνο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Anaconda

    >"Αλλαγή είναι η εσωτερική αλλαγή που έχει ως απότοκο την ωρίμανση, τη συλλογική συνείδηση, την ουσιαστική και τεκμηριωμένη αμφισβήτηση, τη δημιουργία επιλογής, την ανάληψη ευθύνης μιας πρότασης και την υποστήριξη της εφαρμογής της.". Ας ελπίσουμε ότι είμαστε στο τελευταίο στάδιο και ότι αυτό θα υλοποιηθεί σωστά.<

    Ωραίες θεωρίες, αλλά χρονοβόρες. Η Ελλάδα πεθαίνει, αν δεν έχει ήδη πεθάνει, όπως πιστεύω εγώ. Πότε θα γίνουν όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρίκα,

    Το νήμα έγινε μεγάλο και δεν είδα την δική σου ανάρτηση. Έτσι σου απαντώ χωριστά.

    Όπως έγραψα στον Anaconda, ωραία και σωστά αυτά που λέτε: "Να αποκτήσουμε ατομική και κοινωνική συνείδηση, άρα και αντίστοιχη Δύναμη." Αλλά ΠΟΤΕ;

    Η κατ' επίφαση αλλαγή, δηλαδή βιαία ανατροπή του σημερινού κατεστημένου, μπορεί να μην είναι λύση, είναι όμως η απαραίτητη καρδιοτονωτική ένεση για να επιζήσει ο ασθενής, με προοπτική να γίνουν αυτά που λέτε. Δεν μπορούμε τώρα να πάμε σε μακροχρόνιο θεραπεία. Πρώτα μία καρδιοτονωτική, ή ένα ηλεκτροσόκ στην καρδιά, για να μην μας μείνει ο εκπνέων ασθενής στα χέρια.

    Αυτό το κακό έχει και ο Γιανναράς. Πετά ενίοτε στα σύννεφα. Δεν προτείνει, όμως, τίποτε πρακτικό, χειροπιαστό, άμεσα εφαρμόσιμο. Δεν είπα εγώ ότι λέει λάθος πράγματα. Απλώς δεν έχουμε τώρα καιρό γι αυτά που πολλάκις προτείνει.

    Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. >Ας ελπίσουμε ότι είμαστε στο τελευταίο στάδιο και ότι αυτό θα υλοποιηθεί σωστά.<
    Όπως προείπα, μπορεί να έχουν ήδη γίνει, πλην του τελικού σταδίου - ποτέ δεν ξέρεις πόσο κοντά μπορεί να βρισκόμαστε...
    Να μου πεις, μπορεί τα προ-τελικού σταδίου να πήραν 2 χρόνια και το τελικό να μη γίνει ποτέ ή να γίνει με λάθος τρόπο. Το δέχομαι. Απλά σου ξαναλέω ότι δεν έχει πεθάνει. Απλά, όπως αναφέρεις και εσύ, όντως χρειάζεται ηλεκτροσόκ τυπολογίας πκε αλλά από αποφασισμένο χειρουργό με τα κατάλληλα εργαλεία του, όχι από έξαλλο οικοδόμο με τη βαριά που θέλει να ξεσπάσει. Σίγουρα πάντως δεν χρειάζεται βόλτα ιατρών και ειδικευομένων.

    Όσο για αυτά που προτείνει ο Γιανναράς, η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι εκφράζεται ως ιστορικός, όχι ως facilitator. Συνεπώς δεν είναι εφικτό να γνωρίζει κανείς εάν δύναται να παράξει απτές λύσεις η υλοποίηση των οποίων θα καταστήσει ιστορική πραγματικότητα τα αξιόλογα που αναφέρει. Μπορεί να μη δύναται. Μπορεί να μην επιθυμεί. Μπορεί να τις μεταδίδει με άλλες διόδους. Δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. * Rika, Anaconda, Nativist

    Fainetai oti symfonoume sxedon se ola, ektos apo to basikotero: afto pou grafei o Nativist:

    "Ωραίες θεωρίες, αλλά χρονοβόρες. Η Ελλάδα πεθαίνει, αν δεν έχει ήδη πεθάνει, όπως πιστεύω εγώ. Πότε θα γίνουν όλα αυτά;""

    Briskomaste ontos stis 12 para 5 kai i ekti dosi den tha sosei isos to Evro, alla sigoura tin Kybernisi GAP kai meta tha dramatopoiithei i katastasi akomi perissotero.

    As poume oti eimaste etoimoi gia Allagi. Poses epiloges exoume?

    Kata proton prepei na fygei amesos, ei dynaton simera, o GAP kai i Klika tou
    a) Oikeiothelos to apokleio
    d) dia tis Bias, anef aimatoxysias, to apokleio episis
    c) me dimokratika mesa, isos ean apoxoreisei o Samaras apo tin Bouli, symparasernontas kai kapoious allous

    kai ti ginetai meta??

    Tin ND den ti theloume, giati einai sto Systima, paroti tha eitan mia kapoia lysi, kalyteri apo tin simerini, alla oxi omos i prosdokomeni Allagi Systimatos.

    Diadoxi katastasi gia pragmatiki allagi den yparxei, to idame stin Aigypto kai tha to doume kai tin Libyi kai den eimaste makrya apo aftous.

    Os moni amesi lysi allagis apomeni mia Diktatoria, alla aftin tin polyteleia den nomizo oti tha tin geftoume, giati eimaste stin EE.

    Zoume mia pragmatikotita, den theloume na paradexthoume kai oneireuomaste allages,pou einai aneefiktes!!

    Lypoumai

    Xenokrates apo tin Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τέτοιοι δειλοί και ριψάσπιδες που είμαστε, τί περιμένει κανείς, είναι πολύ πιο πιθανό να κουκούλωσαν την υπόθεση παρά πράγματι να μη συνέβη τίποτε.

    Αν υπήρχαν σήμερα τα κόκαλα του Περικλή ή άλλου μεγάλου της Αρχαιότητας θα έσπαγαν από το πολύ τρίξιμο με αυτά που θα έβλεπε να γίνονται στην Ελλάδα (και την Κύπρο) σήμερα.
    Ριψάσπιδες και ΑΧΡΗΣΤΟΙ, και πρώτοι φυσικά στα κουκουλώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειρήνη, αν υπάρξουν αρκετές τσακμακόπετρες, θα ανάψει η φωτιά γιατί υπάρχουν αρκετά ξερά χόρτα - και, μαζί με αυτά, θα αρπάξουν και τα χλωρά. Δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι τσακμακόπετρες.

    ΥΓ. Δεν είναι όλοι ριψασπίδες και άχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προτάσεις κάνω, δεν έχω άμεσες λύσεις. Δεν φτάσαμε τυχαία στο παρά 5. Εξαπατηθήκαμε, προδοθήκαμε, από αυτούς που «επιλέξαμε». Κι εμείς συμμετείχαμε σε αυτό, με πράξεις, και κυρίως με παραλείψεις απέναντι στο σύστημα. Με τις σκέψεις, προθέσεις, διαθέσεις και συμπεριφορές μας.

    Εγώ σήμερα επιλέγω, όχι γιατί τα πράγματα είναι καλά, όχι γιατί αρνούμαι την πραγματικότητα, ΑΛΛΑ ακριβώς γιατί η κατάσταση είναι χάλια (ξέρουμε καλά ότι η κοινωνική πραγματικότητα δεν αφήνει ανεπηρέαστη την υπόλοιπη ζωή μας, σε όλα τα επίπεδα), ακριβώς γιατί ψάχνω απαντήσεις, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΩ στο σύστημα να παίξει άλλο με την σκέψη μου και να λυγίσει την ψυχολογία μου.

    Αυτήν την στιγμή δεν έχω κάτι άλλο να πω. Μόνο 2 προτάσεις Α και Β (λυπάμαι δεν τα βρήκα με υπότιτλους).

    Καλό Βράδυ και Καλή Δύναμη,
    Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.