19/9/11

Top US Intel official in Ankara to head off naval clash, bring Palestinians to talks

The US Director of National Intelligence James Clapper arrived in Ankara on an urgent surprise visit Sunday night Sept. 18 as Turkish saber-rattling threatened three major US interests:
Sunday, Foreign Minister Ahmet Davutoglu said the information gathered by the US radar system to be stationed in Turkey's Malatya province as part of the NATO missile-shield would not be shared with Israel – thereby disrupting the entire system; Monday, US Noble Energy began drilling gas off Cyprus in defiance of Turkish threats; and Palestinian leader Mahmoud Abbas' headed to New York to promote UN acceptance of a Palestinian state – with Ankara's encouragement.

Περισσότερα Debka

10 σχόλια:

  1. Oι τουρκικοί παλληκαρισμοί απειλούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ πολύ καλό ακούγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι ότι ακόμα και ένας αδαής κατανοεί πως τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συνδιακυμαίνονται με μια Τουρκία που εφαρμόζει τη θεωρία του στρατηγικού πλάτους ή/και συμπεριφερόμενη διαπραγματευτικά προς τις ΗΠΑ σαν να είναι Τουρκμενιστάν.

    Όλα έχουν τα όριά τους και η Τουρκία τα έχει ξεπεράσει.

    Ακόμα και κάποιο άλλης υφής σχέδιο (ήτοι, με την υπόγεια συμφωνία άλλων στην περιοχή ή στην Ευρώπη) να υλοποιείται, το πλήγμα των ΗΠΑ από τη συμπεριφορά της Τουρκίας είναι αδιανόητα μεγάλο. Η μεσοπρόθεσμη μείωση που υφίσταται ως διαπραγματευτική οντότητα είναι τέτοια που, αν δεν αλλάξει δραματικά την πολιτική της εντός των επομένων 24ώρων, κινδυνεύει να μικρύνει σε μη επιτρεπτό για υπεδύναμη σημείο. Και όταν λέω πολιτική, εννοώ με βαριά έργα - η περίοδος των διορθωτικών δηλώσεων έχει παρέλθει προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως τελείωσε η Αποστολή Ερντογάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως τελείωσε το project Τουρκία όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα γιατί απλά αποδείχθηκε ασύμφορα πολύ υψηλού κόστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχω την εντυπωση και αν κανω λαθος διορθωστε με οτι η "ιστορια" με πρωταγωνιστη τις ΗΠΑ παει για φιναλε και θα μετατραπει σε μια χωρα οπως αλλες 5 η 10 και οχι παραπανω.Παμε για συγχωνευσεις λογαριασμων οπου κανενας δεν θα εχει το πανω χερι εκτος απο πολυεθνικες που θα αντικαθιστουνε κρατη,μια κεντρικη τραπεζα,ενα νομισμα,ενα παγκοσμιο χωριο.Υπο προυποθεσεις δεν σηκωνει και πολλες αντιρησεις αυτο γιατι επαναλαμβανω ειναι μονοδρομος.Το πειραμα εγινε επανειλημμενα στην ιστορια με τελευταια κοπια αυτην με την συνδρομη της Γερμανιας των "Ναζι".Τωρα γιατι σε εισαγωγικα αυτο ειναι αλλη μεγαλη ιστορια,παντως εξωτερικα ετσι φαινονταν σαν ναζι,χωρις εισαγωγικα.
    Τωρα θα βγει ο Χρηστος και δικαιολογημενα θα μου πει οτι οταν ελθει η ωρα να σερβιριστει το καλυτερο κομματι οτι εγω το τυλιγω στην χαρτοπετσετα και φευγω και ισως εχει δικαιο.Η ζωη μας ειναι μια εναλλαγη συνεχεια και πρεπει να συνηθισωμε το απροσμενο και την...σασπενς,για να εχει και εδιαφερον αυτη η ζωη.Ελπιζω να μη μου την βγει ο ανακοντα γιατιαν φερει αντιρρηση θα πρεπει να μας πει και τι πιστευει στα παραπανω.
    ΥΓ
    Ως προς τον ερντογαν που "τελειωσε η αποστολη του" γιατι οχι και ποιο το προβλημα.Οι recruiters αυτον το επαγγελμα εχουν,να προετιμαζουν εγκαιρα και απο 10ετιες ερντογανιδες,καραμανληδες,καρατζαφερηδες,και να τους ετοιμαζουν εγκαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ανάρτηση του Sterg με στεναχώρησε πολύ και για πολλούς λόγους. Ξεκινάμε:

    Οι ΗΠΑ δεν είναι τυχαία η μεγαλύτερη υπερδύναμη. Κάποιοι έχουν επενδύσει ποικιλοτρόπως για να είναι αυτό που είναι. Η επιτυχία άσκησης πολιτικής της έναντι τρίτων χωρών, όσο και αν έχει κατηγορηθεί για χίλιους δύο λόγους (δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα δεν το εξετάζω εδώ), είναι προφανής εκ των αποτελεσμάτων. Ακόμα και αποτυχίες επικοινωνούνται ως επιτυχίες, ακόμα και επιτυχίες σκοπίμως υποβαθμίζονται. Δεν θέλω να ανοίξω μια μεγάλη κουβέντα επί του θέματος γιατί ούτε είναι σκόπιμο ούτε έχω την ηρεμία να το κάνω. Οι ΗΠΑ πάντως δεν θα γίνουν κάτι όπως κάποιος άλλος.

    Προφανώς και θα υπάρξει μετατόπιση της παγκόσμιας ισχύος από τη Δύση στην Ανατολή, αλλά, ως ένας ποιήτης που λέει και ο Sterg, επιτρέψτε μου να χοντρύνω την κουβέντα λέγοντας ότι η συστεμική ισορροπία είναι στο σημείο της Ανατολικής Μεσογείου, και συγκεκριμένα στους αρχέγονους λαούς της περιοχής. Χώρος για κατασκευάσματα δεν υπάρχει πλέον γιατί κοστίζουν πολύ.

    Και για να χοντρύνω τη συζήτηση ακόμα πιο πολύ, τα δομικά στοιχεία που μπορούν να ενδυναμώσουν μια υγιή εξελικτική πορεία είναι αμιγώς πολιτισμικά. Όχι ΗΠΑ αλλά τα λατινογενή αρχαία πολιτισμικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Όχι κομμουνιστική Κίνα αλλά αρχαίος Κινεζικός πολιτισμός στην Κίνα.
    Οι πρόγονοί μας είχαν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που ούτε καν να φανταστούμε σήμερα δεν μπορούμε. Δείτε, για παράδειγμα, το http://www.tinbergen.nl/discussionpapers/10090.pdf : δεν είναι ιστορία, ούτε αρχαιολογία αλλά ένας πολύπλοκος τρόπος της οικονομικής επιστήμης για να προσεγγίσεις κάτι που κάποιοι κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν είχαν ως καθημερινότητα. Η εξελικτική οδηγεί προς την κατανόηση. Είναι υγιής. Είναι το "εμπρός πίσω" του Πώποτα. Είναι αυτογνωσία, προσωπική και κοινωνική. Είναι αύξηση του situational awareness. Είναι οπτική εκτός του σώματος, εκτός του κτιρίου, εκτός της χώρας, εκτός της γης. "Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά..."*

    Αντιθέτως, προσεγγίσεις ομογενοποίησης τρόπων επίλυσης προβλημάτων, όσες διευκολύνσεις και να παρέχουν, ντετερμινιστικά οδηγούν σε ομογενοποιημένο τρόπο αντιμετώπισης ανθρωπόμορφων. Αν είναι μακάκες, δεν έχεις κοινωνία νόησης. Αν είναι άνθρωποι, δεν έχεις λόγο ομογενοποίησης: εκμεταλλεύεσαι το άνω και δεν το καταπιέζεις, δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να μεγαλουργήσει και δεν το ελέγχεις.

    Τέλος, το γεγονός ότι δεν με έχει προετοιμάσει έγκαιρα κανένας recruiter σημαίνει ότι είτε ο Sterg έχει άδικο, άρα έχω 1/11,000,000 πιθανότητες να γίνω ηγέτης της Ελλάδος (βγάλε τα μειονεκτήματα έλλειψης μυαλού και πλεονάσματος ομορφιάς) είτε ο Sterg έχει δίκιο και θα μείνω με το... anaconda στο χέρι.

    * http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_3859.html
    Ινφογνώμων=manual. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anaconda
    Η αναρτηση σου,αν μου το επιτρεπεις αντι σχολιου,βαθμολογειται απο εμενα,αν μου επιτρεπεις, απο μηδεν εως 10 με οξεια.Το που και γιατι σε προτρεπω να το βρεις μονος σου,εξυπνος εισαι.Και μια συμβουλη παλι αν μου το επιτρεπεις.Επειδη το μποι σου,οπως μας το ανεφερες, πηγαινει το κεφαλι σου πανω απο τα συννεφα γιατι εισαι 1,90 θα σε συμβουλεβα εκει ψηλα μπορει μεν να εχεις σφαιρικη εικονα που δεν βλεπουμε εμεις οι...κοντοι,1,80 μονο ειμαι,αλλα να προσεχεις στην στρατοσφαιρα τα ηλεκτρομαγνητικα που σταλνονται απο το HAARP για πολλες χρησεις ακομα και για mind control.Εκει ψηλα να κυκλοφορεις με το κεφαλι σου σε ειδικο αντιμαγνητικο κλωβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >>σε προτρεπω να το βρεις μονος σου,εξυπνος εισαι<<
    Είπαμε: όμορφος ναι, έξυπνος όχι.
    Ρίξε το βαθμό λοιπόν χωρίς λύπηση.

    >>εισαι 1,90<<
    Πού ξέρεις πόσο ύψος έχω; Είδες κανέναν 1,90 να περπατάει στο δρόμο με μπλουζάκι "βρε καλώς το anaconda" και νόμισες ότι είμαι εγώ; Ακόμα και έτσι να είναι όμως, δεν μας αποκάλυψες τί είπες από μέσα σου;
    "αυτό το κορμί-λαμπάδα σού δίνει ελπίδα από την όψη και μόνο";
    ή
    "για κοίτα ρε έναν μακάκα";

    >>να προσεχεις στην στρατοσφαιρα τα ηλεκτρομαγνητικα που σταλνονται απο το HAARP για πολλες χρησεις ακομα και για mind control<<
    Δεν πιάνει σε μένα γιατί δεν έχω mind.

    >>Εκει ψηλα να κυκλοφορεις με το κεφαλι σου σε ειδικο αντιμαγνητικο κλωβο.<<
    Τί λες καλέ! Και να στερήσω από το γυναικείο πληθυσμό την ομορφιά μου;

    Νομίζω ότι αρκετά τράβηξε αυτό: όλη η ουσία της διαφωνίας μας δεν είναι στα περί συστεμικής ισορροπίας που γράφω αλλά στην πρόθεσή σου να μονομαχίσουμε φάτσα με φάτσα. Ε λοιπόν αποδέχομαι την πρόκληση. Μάζεψε κριτές από τις γυναίκες του Ινφογνώμονα και κανόνισε τόπο και χρόνο. Πάω για μάσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Anaconda
    Σε κατι τετοια αυθορμητα θα ελεγα "για κοίτα ρε έναν μακάκα"

    Οσο για το υψος σου μας εχεις φλομωσει και μονο >1,90 και ισως >2m θα κολλαγε.Αν ησουνα πιο κατω τι να παινευτεις,τοσο ημαστε ολοι.

    "Δεν πιάνει σε μένα γιατί δεν έχω mind."
    Αυτο δεν ειναι προβλημα δικο μας αλλα δικο σου.Το δικο μας προβλημα θα ξεκινουσε αν ειχες¨"control" ιδια οταν αυτο θα ητανε παρεα με αυτο που ανεφερες οτι δεν εχεις.

    "Εκει ψηλα να κυκλοφορεις με το κεφαλι σου σε ειδικο αντιμαγνητικο κλωβο.<<
    Τί λες καλέ! Και να στερήσω από το γυναικείο πληθυσμό την ομορφιά μου;"
    Παρε το διαφανες απο πλεξυγκλας

    " Ε λοιπόν αποδέχομαι την πρόκληση. Μάζεψε κριτές από τις γυναίκες του Ινφογνώμονα και κανόνισε τόπο και χρόνο"
    Παλι σημαδεμμενη τραπουλα ζητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νὰ δῶ μὲ ποιὸν τρόπο θὰ ξαναφέρουν οἱ ΗΠΑ τὴν Τουρκία στὸ μαντρί.
    Ἡ Τουρκία ἔχει ἀντιληφθῆ πολὺ καλῶς τὶ γίνεται διεθνῶς, ἡ χώρα μας κοιμᾶται τὸν ὕπνο τοῦ δικαίου καὶ δὲν διανοεῖται κἂν νὰ ἀλλάξη κάτι στὴν ἐξωτερική της πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.