3/8/14

Το ιρακινό Κουρδιστάν παραλαμβάνει αμερικανικά βαρέα όπλα

«Οι Πεσμέργκα περιμένουν εντολές από τον πρόεδρο, Μασούντ Μπαρζανί, για να αλλάξει η δομή τους από αμυντική να γίνει επιθετική»

Ερμπίλ. Αποστολή προηγμένων αμερικανικών  όπλων έφθασε στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ, την Κυριακή,  προκειμένου να παραδοθούν στις κουρδικές δυνάμεις Πεσμέργκα,  που αποτελούν το προπύργιο κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ- ΙΚΙΛ) στο Ιράκ.

Ο υπουργός των Πεσμέργκα, σε συνάντηση που είχε με τους ανώτατους διοικητές αναφέρθηκε στην άφιξη το πρωί της Κυριακής στο αεροδρόμιο της Ερμπίλ των αμερικανικών όπλων.

«Οι Πεσμέργκα περιμένουν  εντολές από τον πρόεδρο, Μασούντ Μπαρζανί, για να αλλάξει η δομή τους από αμυντική να γίνει επιθετική»,δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πεσμέργκα Χαλγκούρντ Χικμάτ.

«Οι δυνάμεις Πεσμέργκα έχουν τώρα βαρύ οπλισμό και μπορούν να αντιμετωπίσουν το «Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Χικμάτ, ο οποίος δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή των όπλων.

Με τον ιρακινό στρατό υπό κατάρρευση, οι δυνάμεις Πεσμέργκα της περιφερειακής διοίκησης του Κουρδιστάν, αποτελούν το προπύργιο αντιμετώπισης των εξτρεμιστικών δυνάμεων του ΙΚ, το οποίο έχει κηρυχθεί σε Χαλιφάτο καταλαμβάνοντας περιοχές του Ιράκ και της Συρία και έχει τη Μοσούλη ως πρωτεύουσά του.

Οι Κούρδοι ηγέτες είχαν απευθύνει έκκληση για την προμήθεια βαρέων όπλων  από την Ουάσιγκτον και τις δυτικές χώρες για να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος» που καταλαμβάνει μια έκταση 1000 χιλιομέτρων στα σύνορα του Κουρδιστάν, όπως σημειώνει το τοπικό δημοσίευμα.
--
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.