12/6/16

Οι Κούρδοι παραχώρησαν στρατιωτική βάση στους Γάλλους στη βόρεια Συρία

Οι Κούρδοι παραχώρησαν στρατιωτική βάση στους Γάλλους στη βόρεια Συρία
Η Γαλλία έχει αρχίσει να στήνει μια στρατιωτική βάση στην Κόμπανι, στο συριακό Κουρδιστάν (Ροζάβα), σύμφωνα με αξιωματούχο των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).
Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε μιλώντας στο BasNews ότι ο γαλλικός στρατός έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση μια στρατιωτικής βάσης στον λόφο Μουστανούρ, νοτιοανατολικά της Κόμπανι, και ένας αριθμός Γάλλων στρατιωτικών συμβούλων επιβλέπει την κατασκευή της.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι δεκάδες Γάλλοι και Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν φτάσει στη Ροζάβα (βόρεια Συρία – δυτικό Κουρδιστάν), η οποία ελέγχεται από το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα της Συρίας PYD, για να βοηθήσουν στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Γάλλοι και Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι επίσης παρέχουν την υποστήριξή τους στην επιχείριση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δυτικά του Ευφράτη που αποσκοπεί στην απελευθέρωση της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος Μανμπίτζ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι Κούρδοι έχουν ήδη παραχωρήσει ένα παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη βόρεια Συρία, που βρίσκεται στα εδάφη τους, στους Αμερικανούς.

http://www.tribune.gr/world/news/article/254938/kourdi-parachorisan-stratiotiki-vasi-stous-gallous-sti-voria-siria.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.